Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
właśnie robie tygodniowo ok. 500km także diesel tylko i wyłącznie. muszę się zastanowić nad tym w sumie do 45tys perełki nie uchodze chyba, że może udeżył bym na Niemcy.

a uwazasz ze niemcy to sa tacy głupi i darmo dobre auta oddaja ? :))))

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Taaa Na cudo w tej kwocie bym nie liczył,ale zawsze można kupić coś co bedzie wymagało mniejszej lub większej inwestycji a ty przynajmniej będziesz wiedział co w autku jest zrobione i jaki stan prezentowało za odrą,o ile jakiś turas już go wcześniej nie przechwyci i nie powbija kartoflanych pieczątek w ksiażke serw :twisted: isową
Opublikowano
.. fajnie byloby miec przekonanie ze wydalem 300 tys i teraz bede mial spokoj.. otoz nie nie bede mial tak jak kazdy inny :)

Mysle,ze sie mylisz, a przynajmniej nie do konca masz racje.

Jesli ktos kupuje nowy samochod, nie wazne, czy diesel czy Pb to raczej z nim problemow miec nie bedzie, a jesli to bedzie to zrobine na gwarancji.Pozniej samochod sprzedaje i martwic sie bedzie kolejny wlasciciel.Takze problemy zazwyczaj maja wlasciciele rynku wtornego, a nie ci co wydaja 300k pln ;) Pamietaj,ze po 3 latach samochod traci bardzo na wartosci i nie mozesz mowic, ze wydales na samochod 300k pln i sie sypie, bo w tym momencie samochod wart jest moze 70-90 tys pln ;), albo mniej, zalezy czy sie jezdzi.

;)

A tu z kolei ja sie nie zgodze. Juz wyjasniam o co mi chodzilo. 1 przykład - kolega z pracy kupił peugota 4007 - nowego za ponad 160 tys zł. Przy 20 tys padło sprzeglo - serwis odmowil naprawy gdyz stwierdzil ze zostalo spalone. Kolega jakoze czesto jezdzi do niemiec zawiozl tam do salonu wymieni bez problemu. Przy 30 tys padluy polosie - po prostu sie pokrzywily - serwis w polsce znowu umywa rece bo stwierdzil ze to przez uderzenie w dziure. Przy 40 tys znowu padlo sprzeglo - dokladnie docisk - i to samo bylo z pierwszym razem - okazuje sie ze sa jakies wadliwe w tym motorze. Aha przy 25 tys padly amortyzatory z tyly - zaczely stukac. Kolejny przyklad nowa renault laguna kumpa 2.0 dci 150 km. Non stop w serwisie - tam z kolei wszystko robia na gwarancji ale nie ma miesiaca zeby nie cos. Od egra do nawet wymiany kolumny kierowniczej, przez poduszki pod skrzynia itp itd. W nowym bmw przy 100000 konczy sie gwarancja i chyba nie odpuszcze sobie zeby jej przedluzyc bo nie wierze ze to auto sie nie popsuje po 100 000 .

Dlaczego mam nie mowic po 3 latach. Przeciez wydalem te 300 tys. zamiast np 50 na fiata i chcialbym po tych 3 latach nie musiec wydawac znowu tysiecy na dwumasy, sprzegla i pompy lub cokolwiek co tam sie popsuje. Dokladnie to mialem na mysli ;)

To raczej kwestja kiepskiego serwisu, a do tego nie oszukujmy sie, Francuzy to najgosze badziewie jakie moze sie trafic, juz Fiat jest lepszy.Jasne,ze masz racje i kazdy samochod moze sie popsuc, ale w wiekszosci przypadkow jesli auto jest na gwarancji to Serwis to naprawi - sa wyjatki, ale mniej ich jak wiecej.

Prawda dales za auto 300 tysia ale jak pisalem ono traci na wartosci i nie sadze,ze zepsuje Ci sie po 100 000 km.Gdybys kupil to auto jako trzylatek i wtedy by Ci sie zepsul to tez bys psy wieszal,ze dales za nie 90k i sie psuje - niestety samochod jezdzi i sie elementy zuzywaja.Placisz za nowe i wymagasz, z wiekiem auto niestety jak kazdy sie starzeje i mimo,ze dales za nie 300k to nie popsulo Ci sie jak bylo nowe, tylko po jakims czasie ;) .I z calym szacuknkiem, ale jak padnie np dwumas przed 150000 km to tylko i wylacznie wina kierownika bo zle jezdzi ;)

Opublikowano
co myślicie na ten temat?dlaczego ona taka tania jest???

http://otomoto.pl/bmw-320-m-paket-C20989185.html

chłopie z choinki się urwałeś??? Nie widzisz że to wałek jest kontakt tylko na meila i w ogóle mierz siły na zamiary a nie szukasz takiego auta w super stanie za 45 tys. takie rzeczy to tylko w biedronce.

Do tego obrotomierz do 8 tys :P Pewnie dlatego,ze to M pakiet :P

Opublikowano
co myślicie na ten temat?dlaczego ona taka tania jest???

http://otomoto.pl/bmw-320-m-paket-C20989185.html

to oferta dla takich naiwniaków jak Ty, czmu ludzie nie rozumieją, że OKAZJI NIE MA!!!

1. treść ogłoszenia:

INFORMACJE DLA MNIE KONTAKT TYLKO AT: topcars4sale (@) gmail.com

NIE kontakt za pomoca forum, poniewaz nie otrzymam wiadomosci.

wprost wzieta z jakiegoś translatora

to stanadardowa praktyka oszustów, podają odrębny adres e-mail kontaktowy i zastrzegają zeby nie kontaktować się przez formularz zgłoszeniowy.

2. Na zdjeciach auto z silnikiem benzynowym a w ogłoszeniu diesel

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Witam mam pare pytań przed kupnem e90, chce wiedzieć który silnik jest najbardziej bezawaryjny. W grę wchodzi silnik 3.0d albo 325 lub 330. NA co zwrócić szcególna uwagę przed kupnem w tych modelu?? do jakich przebigów szukac?
Opublikowano
Może zacznij od tego ile chcesz wydac pieniędzy ... popatrz na oferty Allegro ...i zawsze im większy przebieg tym większe ryzyko ... w zasadzie nie ma złych samochodów a tylko są kierowcy, którzy je niszczą :wink:
Opublikowano
mam pytanie apropo tego modelu e90 2.0si http://moto.allegro.pl/bmw-320si-320-si-m-pakiet-limited-edition-m-power-i1848174009.html

Jak to wyglada z częściami zamiennymi i eksploatacyjnymi?? Bardzo to auto mi sie podoba ale obawiam się ze jak cos sie popsuje to koszty mnie zabija.

Coś kojarzę, że był wątek o problemach zdaję się, że właśnie z tym silnikiem. Radzę się upewnić co i jak.

Update, dobra chciało mi się poszukać, są różne opinie:

viewtopic.php?f=70&t=113324&p=863832&hilit=320Si#p863832

viewtopic.php?f=70&t=137467&hilit=320Si

viewtopic.php?f=70&t=115086&hilit=320Si

viewtopic.php?f=70&t=127131&hilit=320Si

Opublikowano

Skoro 55 tys maksimum to pozostaje Ci 325i Europa lub 328i amerykan.

Plusem amerykanow jest to, ze mozna znalezc auto, ktore bylo uszkodzone w lekkim/srednim stopniu i bedzie bardzo mlode. Ja w okolicach 50 -55 ogladalem 3x 328i, ktore byly w niezlym stanie (2007-2008r)..

Minusem jest to, ze musisz byc przygotowany na wydanie pewnej kwoty na ASO. Ja sprawdzilem 4 auta, ktore nadawly sie do zweryfikowania (poza pierwszym zlomem)....

330i to najlepszy wybor z tych silnikow, swietne osiagi i elastycznosc (272 PS, 320 NM )- 14,8s od 0 do 160. Ale ja nie widzialem na OTO MOTO dobrej 330i, a sledze rynek od kwietnia (ja mam zmodyfikowane 328i).

We Wroclawiu u dilera stoi juz prawie rok 330i z 2005, ale nie dosc, ze jest nie bezwypadkowa to cena jak za model 2007r.

Opublikowano
Witam mam pare pytań przed kupnem e90, ... W grę wchodzi silnik 3.0d albo 325 lub 330....
nie wiecej niż 55tysi, ... najwicej 320 a to troszke za maly silniczek.

dysponując takim budżetem to pomyśl o 335d/335i tylko nie bierz bez navi bo przepłacisz...

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
Witam mam pare pytań przed kupnem e90, ... W grę wchodzi silnik 3.0d albo 325 lub 330....

dysponując takim budżetem to pomyśl o 335d/335i tylko nie bierz bez navi bo przepłacisz...

...ta sygestia o pomyśleniu to chyba żart :duh: dobre 335d/335i z navi za 55 ... widziałeś gdzieś takie?

Opublikowano

...ta sygestia o pomyśleniu to chyba żart :duh: dobre 335d/335i z navi za 55 ... widziałeś gdzieś takie?

żartem dla mnie jest post z pytaniem o "dobre" auto E90 z jakimklowiek silnikiem za kwotę do 55tys., gdzie oprócz auta samo "dobre" doposażenie w tej serii jest warte 60-90 tys.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

żartem dla mnie jest post z pytaniem o "dobre" auto E90 z jakimklowiek silnikiem za kwotę do 55tys., gdzie oprócz auta samo "dobre" doposażenie w tej serii jest warte 60-90 tys.

...racja :cool2: ... jak się ma 55 to można myśleć o "e90" ale nie o "dobrym e90"

Opublikowano

A to moze jest zle ? http://otomoto.pl/bmw-325-i-salon-polska-automat-C20499207.html

Wiadomo, ze 330i, 335i czy nawet 330d w dobrym stanie i z mocnym wyposazeniem sie za to nie kupi...ale 320d/320i czy nawet 325i lub amerykanskie 328i to zupelnie inne bajki....

Za 50 - 55 sie spokojnie kupi bezwypadkowe i przyzwoicie wyposazone 320d/320i z przebiegiem ponizej 150 tk z 2006, a nawet jak widac 325i.

Kompletnie nie rozumiem tej ironii odnosnie tych 55 tys zl...Jak nawet w DE gdzie mocne benzyny sa w cenie dobrze wyposazone 330i z 2008r z przebiegiem 40-80 tys km stoi srednio 23-25k Euro i to nawet w Premium Selection.

Nie widze nic dziwnego, ze ktos majac 55 tys chce kupic 4-6 letnie E90...

Opublikowano

[qu

Za 50 - 55 sie spokojnie kupi bezwypadkowe i przyzwoicie wyposazone 320d/320i z przebiegiem ponizej 150 tk z 2006, a nawet jak widac 325i.

...to 325i co do wyposażenia słabo a co do przebiegu to powinien miec około 75 ( w DE 15t na rok ) a nie 115 a poza tym to jest chyba jedyne przyzwoite auto co nie znaczy, że dobre ... sam fakt sprzedaży przez ASO to za mało ( sorry ale wiem co potrafią sprzedawać koledzy )

Nie widze nic dziwnego, ze ktos majac 55 tys chce kupic 4-6 letnie E90...

..."chce" to dobre słowo ale od samego "chcenia" nic sie nie zmaterializuje

...uważam, że utwierdzając szukających w ich błędnych oczekiwanich jako sensownych pomagamy handlarzom uczynic je możliwymi a potem oburzamy się, że tyle kręcontch liczników i kiepskich napraw ... oczywiście można przyjąć, że handlarze są za głupi aby czytać wpisy na Forum, nie znają tendencji rynku i zupełnie przypadkowo wszystkie ich auta mają po około 150tkm przebiegu i kosztuja 50tzł ( plus/minus 5000 )

:duh:

Opublikowano

Ale ja nie mowie o szrotach...tylko o cenach realnych...

Teraz Euro jest za drogie, ale pare miesiecy wstecz z oplatami bardzo dobre 320d z 2007 sie mialo do 15-16k Euro (przy kursie 3,8-,3,9).

Zreszta co my w ogole porownujemy heh ?

Sam sprzedajesz jak mowisz idealne 330d z ponizej 100 tk i chcesz realnie 70 "z groszami"...

No to sorry, ale 320d z 2006 roku to gora 50-55 a z 2007 55-60..Oczywiscie pod warunkiem dobrego stanu i niezlego wyposazenia.

Opublikowano
...ja się z Tobą zagadzam...rynek jest "chory" i nie ważne jak dużo napiszemy to i tak badziewie będzie się sprzedawac ... jak ktoś się uprze to mu sie z głowy nie wybije "głupoty ...