Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz chyba mikroskopijne pojęcie o samochodach

Te 2 co wkleiłeś to są z komisu a tam skręcanie przebiegu pod 200tys dla takich jak ty co chcą mieć koniecznie do 200tys to jest taki sam obowiązek w ich pracy jak dla kucharza używanie noża...

Szukaj tylko od osób prywatnych i niech ma 250tys ale potwierdzone wpisami w aso chociaż to będzie lepsze auto niż 180tys u handlarza

Tyle że watpie aby ktos prywatny ci sprzedał do 25tys takie auto i w tej kasie kupisz tylko z komisu przekręconą przekombinowaną lore z faktycznym przelotem blisko pół miliona km a ty bedziesz sie cieszyl że na zegarach jest 180... Dołóż 5tys i poszukaj czegos normalnego lepiej albo daj sobie spokój ,to co sprzedają handlarze w tej kasie to złom który kupili za granicą za 3-4tys Euro

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Masz chyba mikroskopijne pojęcie o samochodach

Ja tam nie kwestionuję wiedzy innych :wink:

Niemniej jednak, dzięki za odpowiedź

Opublikowano
Witam,

Rozglądam się za bmw z silnikiem 2.0 Znalazłbym coś poniżej 200tyś przebiegu i do 25tyś zł?

Pozdrawiam

Ja swoją z 320tys przebiegu z tym silnikiem wyceniam na jakieś 30tyś :mad2:

Opublikowano
ja sprzedałem 2005r ,163 km za 35 tyś, normalne auto tyle niestety kosztuje, ale wrcamy do domu zadbanym pachnącym autem bez wkładu finansowego z dwoma kompletami alu na prawie nowych oponach itd... a tu relatywnie wracamy z zaoszczędzonymi kilkoma tysiącami które i tak za chwilę wydamy na pakiet startowy, o ile to wystarczy :(
Opublikowano
Wycena wyceną ,ale pytanie czy ktoś jest w stanie tyle dać? :D

Będę sprzedawał za dwa miesiące to zobaczymy :D Nie pali mi się żeby się go pozbyć więc z ceny za bardzo nie zejde tym bardziej, że wiem ile w nie włożyłem, zobaczymy :8)

Opublikowano
Witam,

Rozglądam się za bmw z silnikiem 2.0 i mam dwa pytania:

1) Myślałem o 320d 163km, ale słyszałem, że są te silniki dość awaryjne. Rzeczywiście coś w tym jest? A jak nie ten, to który wybierać?

2) Konkretnie myślałem o silniku 2.0, od 150km. Znalazłbym coś poniżej 200tyś przebiegu i do 25tyś zł?

Pozdrawiam

:duh: :mad2: :nienie:

Punkt 1 silnik 320d m47 163 - silnik pancerny na żeliwnym bloku z rozrządem z przodu, jedyny minus to średnio udane Turbo, choć ja zrobiłem 50 tys km w 2 lata z czego robiłem chipa na 420nm i nic się z nią nie działo.

Silnik n47 na bloku ze stopu aluminium pali mniej i jest bardziej kulturalne ale ma awaryjny rozrząd od strony skrzyni...

Punkt 2 jak byś miał 30 tyś to i tak ciężko by było znaleźć taki egzemplarz...

25 tyś zł wystarczy na biedną wersje po wypadku i ze skręconym licznikiem, po tym co piszesz wynika że musisz każde auto przed zakupem porządnie sprawdzić, historie, stan blacharski (miernik lakieru) i mechaniczny.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja sprzedałem 2005r ,163 km za 35 tyś, normalne auto tyle niestety kosztuje, ale wrcamy do domu zadbanym pachnącym autem bez wkładu finansowego z dwoma kompletami alu na prawie nowych oponach itd... a tu relatywnie wracamy z zaoszczędzonymi kilkoma tysiącami które i tak za chwilę wydamy na pakiet startowy, o ile to wystarczy :(

Marina Twojego nie porownuj, miales zrobione na lifta... i bodaj tłusta była z navi, xenonami i w skórach...

Opublikowano

no racja nie do końca rzetelne porównanie... tak czy owak 25 tyś to mizeria i ryzykowny temat a osobiście uważam że bez navi e90 tka wypada bardzo słabo na tle aut z podobnych roczników

ps. tutaj jako ciekawostka ile kosztuje dbane auto : widać że benzyny w dużych pojemnośćiach nie wiele tracą na cenie a nawet zyskują

http://allegro.pl/bmw-e46-330i-6b-manual-serwis-aso-mega-zadbana-i6692026368.html#thumb/1

Opublikowano
Witam. Przymierzam sie do kupna e90 silnik diesel rok 2006 2007. Moje pytanie brzmi który silnik według was jest najlepszy. Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam Panowie, gdyby ktoś miał do sprzedania lub natrafił na godne uwagi e90/e91 z końca lat produkcji w wersji 325i/330i to będę wdzięczny za info. pozdrawiam
Opublikowano
Witam, szukam BMW e90 ale koniecznie to musi być 3.0d. Co sądzicie o tym egzemplarzu, mam trochę daleko do Wrocławia to zanim się wybiorę wolę poznać opinię:

https://www.olx.pl/oferta/bmw-3-rok-200 ... k1Msz.html

Na pewno warto podjechać i obejrzeć, fajnie wyposażona jedyne czego bym się doczepił to przebieg nie wierzę w deklarowany w ogłoszeniu...

Opublikowano

Z przebiagami jest roznie ;) Ja u siebie mam o wiele mniejszy a mam o rok mlodszego diesla ;)

Niemniej ja w zeszlym roku przejechalem z 8kkm :D

E92 335d Stage H
Opublikowano
Witam! Nosze sie z zakupem e90 diesla. Z racji tego ze do tej pory moim konikiem były volva z silnikami T5 chciałem was zapytac o pare rzeczy. Wyszukanie auta raczej zlece BMW check tak żeby poprowadzili sprawe od początku do konca! Moje pytania zwiazane sa z eksploatacja! Chodzi mi o ceny np wymiany sprzęgła z dwumasą, wtrysków, ceny problemów z dpf, badz z turbina! NIe chodzi mi tu o opcje aso tylko normalne ceny u mechaników i na zamiennikach! W Volvo też ludzi straszyli że eksploatacja droga a w rzeczywistości było całkiem inaczej, bo można było kupic zamiennik badz zregenerowac! Poza wymienionymy bolączkami dzisejszych diesli jakie występują jeszcze problemy? Słyszałem ze rozrzad przy okolo 200kkm powinno sie zmienic a ze jest z tyłu to drogo( nie ma przypadkiem jednej wersji silnika w której jest z przodu?) i ze jakies klapki w kolektorze sa wadliwe i pasuje je usunąc?? Za wszystkie pomocne informacje z góry bardzo dziekuje i pozdrawiam wszystkich
Opublikowano
Witam, szukam BMW e90 ale koniecznie to musi być 3.0d. Co sądzicie o tym egzemplarzu, mam trochę daleko do Wrocławia to zanim się wybiorę wolę poznać opinię:

https://www.olx.pl/oferta/bmw-3-rok-2007-automat-3-0-diesel-189000km-sedan-bezwypadkowy-CID5-IDk1Msz.html

daj vin to ci sprawdze przebieg, zostal mi jeszcze jeden sprawdzian w pakiecie wykupionym przy zakupie samochodu dla zony. Jamowie 130000 km cofniety. kto lepiej ? :mrgreen:

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Ostatnio w lepszym stanie sprawdzałem VIN w poliftowej, na szafie miała koło 210, realnego wyszło szacując około 450.
Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/bmw-3-rok-2007-automat-3-0-diesel-189000km-sedan-bezwypadkowy-CID5-IDk1Msz.html

daj vin to ci sprawdze przebieg, zostal mi jeszcze jeden sprawdzian w pakiecie wykupionym przy zakupie samochodu dla zony. Jamowie 130000 km cofniety. kto lepiej ? :mrgreen:

To ja przekornie zaryzykuje że może być oryginalny bo jak typ jeździł tym autem 7lat to kto wie może był uczciwy-a Polacy jak wiemy z reguły są uczciwi :D .

Na minus fotel kierowcy wygląda na lekko wypierdziany jak na taki maly przebieg który jest wręcz książkowy i auto chyba brało udział w Dakarze patrząc na to ile mułu i piochu znajduje się pod maską

Opublikowano

witam

Zamierzam kupić E91 320i lub 325i ( przebieg około 180000km prawdziwy). Jak jest z awaryjnością tych silników? Czy są jakieś bardziej lub mniej awaryjne ( chodzi mi o oznaczenia silników)? Jak wygląda sprawa z automatami jeśli chodzi o awaryjność?

Dzięki za wszelkie informacje

Pozdrawiam

Opublikowano

To ja przekornie zaryzykuje że może być oryginalny bo jak typ jeździł tym autem 7lat to kto wie może był uczciwy-a Polacy jak wiemy z reguły są uczciwi :D .

Na minus fotel kierowcy wygląda na lekko wypierdziany jak na taki maly przebieg który jest wręcz książkowy i auto chyba brało udział w Dakarze patrząc na to ile mułu i piochu znajduje się pod maską

No z tego co właściciel mi napisał kupił auto z przebiegiem 80kkm, a na tyle co w Polsce można sprawdzić na historia.gov to w rok zrobił 11k. Przebiegi małe też mogą się zdarzyć, ostatnio sprzedałem vw jetta diesel 2005 rok z przebiegiem 128k także może tutaj prawda to jest. A VIN wysłałem na pw

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam

Zamierzam kupić E91 320i lub 325i ( przebieg około 180000km prawdziwy). Jak jest z awaryjnością tych silników? Czy są jakieś bardziej lub mniej awaryjne ( chodzi mi o oznaczenia silników)? Jak wygląda sprawa z automatami jeśli chodzi o awaryjność?

Dzięki za wszelkie informacje

Pozdrawiam

Poszukaj na forum jest mnóstwo tematów o tych silnikach/skrzyniach.

Generalnie jeśli 325i to po 2010, 320i bez znaczenia, starsze miały wtrysk pośredni i 150KM, nowsze bezpośredni i 143KM (318i)/163KM/170KM.

A skrzynie, jeśli wymieniany jest olej to raczej bezawaryjne.

Zależy co wolisz i ile chcesz przeznaczyć na auto.