Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Co sądzicie o tym ogłoszeniu:

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/bmw-seria-3-bmw-318i-2-0-143-km-xenon-skora-panorama-klima-2009-ID6G0pLg.html

Wyposażenie:

https://bimmer.work/vin/af3c7c89974c8c7c1b22e4c4f81e9e1e2/

VIN odczytałem ze zdjęć z OtoMoto. W historii z ASO z ważnych rzeczy:

- wymiana wtryskiwacza i cewki

- wymiana przedniej szyby

- wymiana czujnika tlenku azotu

Zapraszam do komentowania i wydawania opinii dotyczących kandydata na moje pierwsze BMW.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Sprawdź, czy przebieg jest rzeczywisty.

N43 to nie jest łatwy i bezobsługowy silnik. Jak serwisy wyglądają? Jeśli nie ma historii serwisowej to bym odpuścił.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Był serwisowany w miarę regularnie do 2021 roku.

Opublikowano
5 godzin temu, Ponta napisał(a):

Sprawdź, czy przebieg jest rzeczywisty.

N43 to nie jest łatwy i bezobsługowy silnik. Jak serwisy wyglądają? Jeśli nie ma historii serwisowej to bym odpuścił.

W historii z ASO ostatni odczyt jest przy 129k km - czyli regularnie do 2018.  

4 godziny temu, Kruk napisał(a):

Był serwisowany w miarę regularnie do 2021 roku.

Skąd informacja, że do 2021? Z dokumentów wynika, że do stycznia 2023 ten samochód był w Niemczech, więc podejrzewam, że do 159939 km był serwisowany ale to tylko podejrzenia. Brakuje informacji z ostatnich 11k km.

Ogólnie poczytałem informacje o tym silniku tutaj na forum i opinie mieszane, z przewagą na nie - mimo wszystko powiela się opinia, że jak silnik zadbany to i wart zakupu.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

W ASO był ostatni raz w 2021

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

chcesz kupić używane auto z Niemiec, z silnikiem nie polecanym. Wiesz, że jest zadbany egzemplarz, czy raczej chcesz w to wierzyć? Pokrywa dookoła korka uwalona olejem, mi się nasuwają pytania: mogą być zasadne bądź nie :classic_cool:

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW