Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem zainteresowany kupnem BMW e34 i nie wiem co zrobic.

Mianowicie chce silnik vanos 2,5 lub 2,0 i mam trzy opcje...

1. Kupic w polsce od razu z gazem (ciezko znalesc w dobrym stanie???).

2. Kupic w polsce bez gazu i tak jezdzic.

3. Sprowadzic z niemiec bez gazu w super stanie za 2tys euro i jezdzic bez gazu.

Teraz kilka innych pytan co do e34 z tymi silnikami:

Jakie jest spalanie przy dość spokojnej i ostrej jezdzie 525i i 520i na benzynie i na gazie???

Nie piszcie prosze ze jest tych tematow duzo. Chcialbym mimo to miec wszystko jasno przedstawione od Was - użytkownikow tych samochodow.

Za pomoc z góry dziękuje.

Opublikowano

Co wy z tym zagazowywaniem macie :mad2:

Za klika tygodni będzie to ekonomicznie nieuzasadnione.

1 - cena gazu (już około 2,20 a będzie rosło - przypominam o wzroście akcyzy o 20%)

2 - cena benzyny - ja już kupiłem wczoraj po 3,48 (akcyza wzrośnie o 20 gr.)

3 - ile czasu będzie trwało "zwracanie się" takiej instalacji.

4 - No i sprawa przeszłej odsprzedaży - zawężenie kręgu potencjalnych kupców (nie wiem dlaczego ale zdecydowana większość chce kupić BMW nie zagazowane a później chcą samemu je gasssować)

Moim zdaniem kup bez gaza. Jak kupisz to za kasę którą chciałeś przeznaczyć na gassss (minimum 3 tyś) dopieść autko i będziesz bardzo zadowolony.

http://images22.fotosik.pl/34/375df5381f18b28am.jpg

Moja śliczna była..........teraz w Gliwicach

Opublikowano

ja robię sporo km miesięcznie 5-6 tys, gaz wychodzi mnie dużo taniej 11-13 w trasie i 15 w W-wie, benzyna analogiczne 8-10 i 12-12, póki co gaz jest w ekspoatacji tańszy, marne szanse aby kupić BMW w Niemczech zagazowane, jeśli robisz ok 1 tys miesięcznie to nie myslo gazie, bo Ci się to nie opłaci.

Szukaj autka w Rzeszy, tam jeszcze mozna wyrwać niezły egzemplarz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W mojej rodzinie prawie wszystkie auta jezdza na gaz.

Wszystkie poza moim!

1. wiem ile instalacja potrafi przyspożyc problemow

2.to sie przestanie oplacac i bedzie cieżko zeby sie zwrocilo

3. nie ma co, gaz niszczy silnik

podsumojujac: nie macie klopotow kupcie sobie fure na gaz

Opublikowano
Z dobą instalacją nie powinno być problemów. Mam dwie sztuki 520i i 530i obydwie z instalacją gazową (sekwencja). 520 przejechałem na gazie 120 tyś.km a 530 jak narazie 30 tyś.km i bezawaryjnie. Reasumując jak instalacja to dobra sekwencja :P
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano
Ja nie mam i nigdy nie bede mial gazu. Spalanie najwieksze jakie osiagnalem po miescie (latem) stojac w wiekszosci w korkach to 12,5 l. Najmniejsze w miescie, ale bez stania w korkach to 10.5 l. Zima nie licze bo jest znacznie wiecej. Trasa wychodzi 8-9 l. Jadac tak do 140 km/h.

pozdrawiam

qba_m

Opublikowano
jezeli masz mozliwosc doradzilbym ci kupic beeme w niemczech u nas jast duzo kanciarzy a wszystkie auta to poprostu igly ja swoja kupilem w niemczech rok temu jestem zniej zadowolony i nie wkladam gazu bo to jest auto na benzyne jestem przeiwnikiem gazu do bmw moja pali po miescie 10l mam silnik 2litry
Opublikowano
zdecydowanie opcja nr. 3 (no chyba ze w polsce cos ladnego znajdziesz, ale bez gazu!), najlepiej z motorem 2.5, przy normalnej jezdzie (nie zapierdzielajac i nie wlekac sie) to spalanie bedziesz mial w okolicach 11-12l, a jak bedziesz zamykal obrotomierz na kazdym biegu (:twisted2:) to moze isc ladnie ponad 20L

http://img119.imageshack.us/img119/5599/e125ty.jpg

"Człowiek więc najpierw czekał na Chrystusa, a jak już się doczekał, to wsiadł do samochodu. I stał się wolny."

Opublikowano
Najlepiej kolego kup w Niemczech i zamontuj gaz sam . Będziesz wiedział co masz!Ale uważaj żeby się nie rozczarować w Niemczech jest coraz mniej fajnych furek - byłem tam niecały miesiąc temu. A co do gazu każdy jeździ na tym na co go stać. Ja jak kupiłem swoje BMW w drodze z Niemiec spalił mi w trasie 10,5 l/100 km - a to zdecydowanie za dużo. Zamontowałem gaz i już się zwrócił (auto kupiłem w lipcu). A z instalacją nie mam żadnych problemów.