Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Chciałbym przedstawić wam moje F10. Jest u mnie od września 2020 roku, ale dopiero teraz zmobilizowałem się do zrobienie galerii .

BMW stało się moją marką w 2005 roku, gdy mój Tata zakupił E39. W roku 2011 zakupiłem E38 728iA, którą to przejechałem ćwierć miliona kilometrów przez 8 lat. Po 7er przez rok czasu jeździłem A8 D3, do której nie potrafiłem się przyzwyczaić i wróciłem do BMW.

Zacząłem poszukiwania Beemki z programu Premium Selection, by zminimalizować ryzyko zakupu trefnego egzemplarza, a nawet jeśli coś było by nie tak, to chciałem mieć gwarancje na takie auto. Po kilku tygodniach przeglądania różnych modeli (F20, F30, F31, F32, F10) trafiłem na ofertę krakowskiego M Cars-u. F10 LCI 525d xDrive z przebiegiem 147 tyś km w kolorze Sophisto Grey. Po wstępnych informacjach, wpłata zaliczki w celu zarezerwowania auta do momentu obejrzenia i podjęcia ostatecznej decyzji. Wycieczka z Iławy do Krakowa na oględziny. Wstępne oględziny potwierdziły bardzo dobry stan samochodu, który był w M Carsie autem ekspozycyjnym. Pierwsze kilkaset metrów jazdy próbnej i wiedziałem, że to będzie moje auto.

Po załatwieniu spraw związanych z finansowaniem, tydzień po jeździe testowej, 1-ego września, wyjechałem swoją F10 z krakowskiego salonu.

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Opublikowano (edytowane)

Chciałem edytować powyższy post, jednak na ten moment nie jest to możliwe, więc kontynuuję w kolejnym.

Auto nie jest może bogato wyposażone, ale myślę, że dosyć rozsądnie. Jest M pakiet, EDC, nagłośnienie Harman Kardon, nawigacja Professional, grzane sportowe fotele, fotochromatyczne lustra z elektrycznym składaniem. Z rzeczy których mi brakuje, to aktywny tempomat, światła adaptive LED (przede wszystkim ze względu na wygląd) oraz oświetlenie ambiente.

Jak do tej pory przejechałem F10 ponad 80 tyś km i jestem naprawdę zadowolony z tego auta.

Auto w setup-ie letnim:

image.jpeg.bbcf7ced0e033c0773e6709897b72c6b.jpeg

oraz zimowym:

image.jpeg.1bcb21a9e07347bfee157b415a2f1fe3.jpeg

W planach dołożenie spoilera na klapę (leży i czeka na polakierowanie oraz montaż) oraz na przyszły sezon letni koła 20".

Kilka innych zdjęć auta:

image.jpeg.07edbc047979eb53e914b4bd0c195993.jpeg

image.jpeg.e505aa3e724e1f5479005dbe68e3b977.jpeg

image.jpeg.7f57bf54d869e622687ca2c6506fc434.jpeg

Edytowane przez kris13
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wpadły felgi 20" od serii 6 - M Double Spoke Style 373 wraz z oponami w rozmiarze 245/40R20 przód, 275/35R20 tył. Jestem bardzo zadowolony z tego, jak to się wpasowało w nadkola 🙂 

KR1_3678.jpg

• 2 tygodnie później...