Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jako, że kończy się gwarancja na moje auto to myśle o założeniu jakiegoś bardziej agresywnego zestawu felg do G16.

W F13 miałem założone felgi z F10 M5 i siedziały idealnie, były kute, można było założyć na nie dedykowane opony 245/35/20 + 275/30/20.

W serii 8 niestety nie ma opcji gdyż M5 F90  ma napęd na 4 koła a przez to szerokość felg wynosi 9,5 i 10,5 cali. Nie założę na to oryginalnych opon a nie chciałbym odchodzic od oryginalnych rozmiarów. Myśle o czymś z G11 lub G32. Czy ktoś wie coś o kutych felgach do tych modeli? 

Standardowa szerokość felg w 8er to 8 cali przód i 9 cali tył. 

Najlepiej chyba byłoby mieć do oryginalnych opon felgi o szerokości 9 cali przód i 10 cali tył. 

Pozostaje jeszcze opcja kół z G60 ale te wyglądają jak chinskie i srednio mi sie podobają. Może seria performance będzie ładniejsza.

Macie jakieś inne propozycje? Może ktoś przerabiał coś takiego w G30?

Opublikowano

moze alpina? albo taka?

a jesli koniecznie wklesle to moze takie?

IMG_6776.jpg

eswzzz406qn0yr24ae82.jpg

b97z9vgxj4lbkwihfudh.jpg

f2wflusndgyns7o55zj0.jpg

xkclafz6j9799l9khzw0.jpg

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Te dwie ostatnie to chyba nie OEM?

Co to za felgi? Kute? Szukam czegoś wysokiej jakości - przy felgach i oponach nie należy rozpatrywać nonamów. 🙂

Opublikowano

to sa chyba takie

https://www.premiumfelgi.pl/pl/p/ADV.1-ADV510-Track-Spec-Advanced/1845

https://www.wheelforce.at/WF-HE1-FF-FLOWFORGED-CNC-GLOSS-STEEL-5X112-10x21-ET22/HE1-5112-102122GS

albo jeszcze takie moze. Dodalem w zalaczniku jak wygladaja mniej wiecej

https://www.premiumfelgi.pl/pl/p/Ferrada-F8-FR8-Matte-Graphite/1012

Teraz doczytalem ze chodzi ci o zachowanie oryginalnych rozmiarow opon. Moze ktores z tych felg to oferuja

IMG-3880.jpg

IMG-3886.jpg

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

25k za jedną felgę to sporo jak na takie auto :D.

Felgi z tej strony są faktycznie premium czy tylko z nazwy?

Myślę o BC forged albo Turismo ale nie mam opinii o tych firmach. Z tych kutych co są na stronie to znam Vosseny, Vorsteinery i HRE ale to już droższa zabawa 😄

Opublikowano

ja to powiem ci ze nie wiem czy są premium 🙂 moze lepiej jednak cos wybrac z oferty fabrycznych felg bmw

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak właśnie celuje. Zobaczymy co g60 zaproponuje w serii performance. Te już zaprezentowane wyglądają średnio. 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, czy koła od serii 7 G12 będą pasować do serii 8 G16 ? Został mi komplet kół z oponami zimowymi po 7ce. Tylko są one w rozmiarze 275/35/20 i 245/40/20 a w serii 8 letnie mają niższy profil 275/30/20 i 245/35/20 ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Felgi mozesz sprawdzic czy odsadzenie maja takie samo jak w serii 7. Opony natomiast maja niehomologowany rozmiar wiec sie raczej nie nadaja. Spowoduja inne wskazania predkosciomierza i błedne dane dla innych systemow w serii 8.

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A takie: 21" od siódemki G11? Miałem u siebie i byłem mega zadowolony

image.thumb.jpeg.c518ed4723ed1052678b84a3066c2396.jpeg

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)