Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdźcie swoje f3.. z silniken b47, znowu jest akcja techniczna na wymianę chłodnicy spalin , nr akcji. 0011150700 .

U mnie już była wymieniana, teraz znowu, 2 miesiące po aktualizacji sterowników

• Moderatorzy
Opublikowano

Kiedy miałeś wymienianą chłodnicę?

Od grudnia jest akcja techniczna i zakładane są chłodnice nowego producenta. Korens jest zamieniony na Borg Warner.

spacer.png

Opublikowano
Kiedy miałeś wymienianą chłodnicę?

Od grudnia jest akcja techniczna i zakładane są chłodnice nowego producenta. Korens jest zamieniony na Borg Warner.

To bmw mam od 1,5 roku, według danych z aso, chyba w 2019..

• Moderatorzy
Opublikowano

No to masz starą chłodnicę. Po prostu wcześniej przez cały czas były zakładane wadliwe chłodniczki, które prędzej czy później i tak padały - ja miałem 3.

Tak jak napisałem, od grudnia są nowe akcje i zakładane są chłodniczki innego typu, nowego producenta - z gwarancją na 10 lat.

spacer.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Mam też aktywną tą akcję. Dzwoniłem do trzech ASO i czas realizacji 4-6 godz. a terminy realizacji tej akcji bardzo różny. 2 tygodnie , 2-3 miesiące i październik czyli 6 miesięcy :shock: Edytowane przez Andrzej62
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak jak napisałem, od grudnia są nowe akcje i zakładane są chłodniczki innego typu, nowego producenta - z gwarancją na 10 lat.

Ta gwarancja na 10 lat została zapisana do auta czy tylko przekaz ustny ?

Opublikowano
Mam też aktywną tą akcję. Dzwoniłem do trzech ASO i czas realizacji 4-6 godz. a terminy realizacji tej akcji bardzo różny. 2 tygodnie , 2-3 miesiące i październik czyli 6 miesięcy :shock:

To chyba zależy od aso. Ja zadzwoniłem tydzień temu, wczoraj zrobili. O 11 auto wjechało na serwis, o 15 było gotowe. Wymienili chlodniczke, wraz z egr. Serwis ZK Motors w Radomiu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam.Dwa tygodnie temu kupiłem f31 318d n47t automat 320tyś przebiegu 2013rok. Naczytałem się o wadliwych  chłodniczkach egr i napisałem do bmw czy jest akcja serwisowa na chłodniczkę w moim aucie ,odpowiedź- nie.Od czego to zależy?Może ktoś zna numery tych wadliwych .Vin WBA3K11020F850850

Edytowane przez marcinlmobile3
Poprawka
Opublikowano

@marcinlmobile3 Wydaje mi się że BMW wzywa samochody jakimiś partiami. Np. w moim F30 przez 2 lata systematycznie sprawdzałem co jakiś czas akcje serwisowe. Dopiero teraz w kwietniu (2023.04) dostałem wezwanie do serwisu na wymianę chłodniczki z EGR. Mój znajomy również w tym samym czasie dostał takie samo wezwanie dla F34. 

• Członkowie klubu
Opublikowano

A do tego zaczęły się już akcje na wymianę poduszek dla serii F*

Dla swojej F34 mam już aktywną akcję na wymianę poduszki, co tylko mi przypomniało, że do tej pory nie pojechałem wymienić poduszek w E46 😄 

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
On 5/30/2023 at 12:47 PM, GR said:

A do tego zaczęły się już akcje na wymianę poduszek dla serii F*

Dla swojej F34 mam już aktywną akcję na wymianę poduszki, co tylko mi przypomniało, że do tej pory nie pojechałem wymienić poduszek w E46 😄 

wymiana dotyczy wyłącznie wersji z kierą M pakietową

• Członkowie klubu
Opublikowano

Ja nawet jeszcze nie dzwoniłem, widziałem tylko, że mam aktywną akcję 0032390300

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 30.05.2023 o 09:08, marcinlmobile3 napisał(a):

Witam.Dwa tygodnie temu kupiłem f31 318d n47t automat 320tyś przebiegu 2013rok. Naczytałem się o wadliwych  chłodniczkach egr i napisałem do bmw czy jest akcja serwisowa na chłodniczkę w moim aucie ,odpowiedź- nie.Od czego to zależy?Może ktoś zna numery tych wadliwych .Vin WBA3K11020F850850

Szczegóły dotyczące pojazdu.
Numer Identyfikacji Pojazdu (VIN): WBA3K11020F850850
Marka: BMW
Z samochodem powiązana jest akcja techniczna.

Kliknij tutaj i umów wizytę serwisową online lub znajdź kontakt do swojego Dealera BMW tutaj, aby poznać więcej szczegółów.

Kod akcji technicznej: 0032740200

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

Opublikowano

Na przekładnie jestem umówiony za dwa tygodnie .Najpierw jedną wizyta sprawdzają wszystko i jeśli jest potrzeba wymiany umawiamy jest druga wizyta na wymianę przekładni taka dostałem informację bmw motors Gdańsk.Myślałem że z chłodniczką też będzie serwis A tu [BAD] 

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzisiaj byłem na tej akcji serwisowej. Została wymieniona chłodnica z EGR i osłona akustyczna. Mam wydruk części osprzętu w sumie 7 pozycji które też powinny być wymienione. W moim przypadku nie wszystkie zostały a może żadne części osprzęty nie zostały wymienione . Sprawdzał to ktoś ?