Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem BMW 528 i xDrive i mam funkcje otwierania i zamykania klapy bagażnika przyciskami na klapie, bądź otwierania z wewnątrz pojazdu. Mam pytanie czy jest możliwość zakodowania kluczyka aby z niego otwierać i zamykać klapę, a także czy jest możliwość zamykania klapy z wnętrza pojazdu. Z góry dziękuję za odpowiedź

Opublikowano

A wie ktoś gdzie może leżeć problem odnośnie klapy w F11?

Otwiera się z guzika wewnątrz auta, otwiera się również z kluczyka i zamyka się z kluczyka.

Problem jest taki, ze jak otwieram klapę i chce ja zamknąć z kluczyka (wtedy się zamyka ale zamek nie łapie) lub z guzika od klapy, to nie ma reakcji. Dopiero jak z kluczyka otworze tylna szybę, to działa zamykanie i z kluczyka (domyka zamek) i z guzika z klapy.

Zauważyłem, ze po otworzeniu klapy bagażnika nie swieci się przycisk od zamykania klapy jak i oświetlenie bagażnika. Natomiast jak otworze tylna szybę to wszystko się już podświetla.

Opublikowano
Brzmi jak zwarcie na którejś wiązce. Zadanie masz ułatwione znajdź schemat zasilania bagażnika i prześledź trasę kablową. No i sprawdź błędy, polecam Ancel BM700, kosztuje tyle co 3 kasowania błędów w serwisie i jest dedykowany do BMW, ale działa z wszystkimi markami.
Opublikowano
Przepraszam źle napisałem. Jest elektryczna klapa i otwiera się z kluczyka jak i z przycisku w środku tylko że już nie idzie jej zamknąć ani z wnętrza pojazdu ani z kluczyka a jedynie z przycisku na klapie
Opublikowano
Przepraszam źle napisałem. Jest elektryczna klapa i otwiera się z kluczyka jak i z przycisku w środku tylko że już nie idzie jej zamknąć ani z wnętrza pojazdu ani z kluczyka a jedynie z przycisku na klapie

Ale kiedy dajesz zasilanie na szybę to wszystko działa normalnie? Może bezpiecznik albo przekaźnik, przekaźniki to urządzenia mechaniczne i warto je wymienić jak auto jeździ już parę lat bo mogą się zacinać po czasie, jedna sztuka kosztuje od 40 do 80zl w zależności od przeznaczenia (koloru)