Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Auto zamówione 07/2021 r, odebrałem pod koniec 03/32022 r.
Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano

Witam,

u którego dealera były zamawiane te odebrane i4 M50. J zamawiałem koncem 11/2021 i powiedziano mi że mało prawdopodobne aby był do końca roku

Opublikowano

Ja zamawiałem początkiem lutego 22 i mam w zamówieniu wpisaną datę marzec 2023. Ale patrząc na to co się dzieje będę w szoku jeśli dojedzie do końca 2 kwartału 23

Czytając niemieckie i amerykańskie forum widać, że z zamówieniami na i4 jest niesamowity bałagan. Osoby zamawiające w połowie zeszłego roku często nadal mają status 47, a niektórzy zamawiając z początkiem tego roku już odebrali samochody. Wygląda na to, że w tym momencie rynkiem priorytetowym dla BMW jest USA.

Opublikowano
Ja zamówiłem 11/2021 i z końcem 08/2022 odebrałem.

Ja zamówiłem i4 m50 u Warszawskiego dealera w październiku i cały czas czekam. Gdzie zamawiałeś auto?

Opublikowano
Ja zamówiłem 11/2021 i z końcem 08/2022 odebrałem.

Ja zamówiłem i4 m50 u Warszawskiego dealera w październiku i cały czas czekam. Gdzie zamawiałeś auto?

W Gdańsku, ale jak do dzisiaj nie otrzymałeś to już chyba nie ma znaczenia gdzie był zamawiany.

Jeszcze w połowie roku wydawało się, że dealer coś może, teraz już chyba nic nie może.....

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Z tego co widzę,obsuwa to jak na razie 6 miesięcy ponad to co jest w zamówieniu ,i to nie koniec ?

A coś wiesz czy do czerwca Ci wydadzą auto? Czy prognozują już jakieś przesunięcie ?

Opublikowano
Niestety na chwilę obecną nic nie wiem,wiem tylko, że koleś co miał odebrać w kwietniu czeka nadal . Gdyby ktoś zamówił teraz, to odbiór za 2 lata i auto po lifcie, ,, oczy wiście " cena nieznana.
Opublikowano
Z tego co widzę,obsuwa to jak na razie 6 miesięcy ponad to co jest w zamówieniu ,i to nie koniec ?

6 miesięcy ? Ja zamówiłem dokładnie 13.10.2021 M50 w frozen portimao blue......termin odbioru był do 30.06.2021 .....czekam dalej i nikt nic nie wie :mad2: :mad2:

Opublikowano

6 miesięcy ? Ja zamówiłem dokładnie 13.10.2021 M50 w frozen portimao blue......termin odbioru był do 30.06.2021 .....czekam dalej i nikt nic nie wie :mad2: :mad2:

To odbiór miałeś mieć 4 miesiące przed zamówieniem, nie chce mi się wierzyć że tak szybko. Skąd mieli by wiedzieć że chcesz to auto u nich kupić ?

Opublikowano

To odbiór miałeś mieć 4 miesiące przed zamówieniem, nie chce mi się wierzyć że tak szybko. Skąd mieli by wiedzieć że chcesz to auto u nich kupić ?

Sorki, odbiór 30.06.2022 :D do dziś nie ma daty produkcji .....

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja też czekam dalej. Wysłałem pismo do Monachium i jestem ciekawy co znajdzie się w odpowiedzi. Jak dostanę to napisze.

Dostałeś może jakaś odpowiedz z Monachium?

Opublikowano

A ceny i4 znowu w górę. Najbardziej podrożało e35 bo aż o 19 tys. do 259 000 za bazowa wersję :(

M50 od 362 000 zł

Opublikowano

a skąd takie info?

Ja nic nie wiem kiedy te auto będzie....

Powoli mam już dość czekania....

Podobno tez nie ma gwarancji starej ceny ... :mad2: :mad2:

Opublikowano

Moim zdaniem źródło jest pewne, gdybym nie miał pewności to bym nie pisał.

Jeśli zamawialeś w zeszłym roku to powinieneś mieć tą cenę co w umowie,czyli 289000 w podstawie jak dobrze pamiętam, ale jakoś tak w drugiej połowie tego roku zmienił się zapis odnośnie ceny ( nie ma stałej, tak więc może się okazać że BMW które w zeszłym tygodniu było tańsze od Kii ev6gt o 50 tyś,a dziś o prawie 40 ,przy odbiorze okaże się droższe )