Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
marzeniem moim to e38 alpina B12 6.0.. :cool2: :cool2:

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano

MNiej kłopotliwe w utrzymaniu to jest 540. Alpina to serwisowanie auta na oryginalnych czesciach sprowadzanych z Niemiec. Do M5 tez zamienników jak na lekarstwo....

O kosztach paliwa w B12 nie mowy bo nie wypada..a M5 pali mniej :D ale nie " mało " .

W przypadku takich aut o kasie sie nie dyskutuje :roll:

Ja bym wybrał ....oba :mrgreen:

Opublikowano
Mniej klopotliwe w eksploatacji w Polsce pewnie bedzie M5. Ale oba te samochody nie sa po to, zeby sie zastanawiac, czy beda klopotliwe w eksploatacji - jak ma nie byc, to tak jak napisal Frank, 540i.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

cześć zobacz ten film, osobiście polecam przedział od 28 do 38 sekundy: http://www.youtube.com/watch?v=Y6igxz8ZEK0 , bo ukazuje różnice tych aut. lepiej zamiast zwykłego M5, troche bardziej eksluzywnej Alpiny weź sobie Hartge przynajmniej będziesz miał coś naprawde niepowtarzalnego na rynku polskim. :twisted:

ps uprzedam komentarze tak wiem to są E46. ale podejrzewam że w E39 będą podobne wrażenia

Opublikowano

ech, ja to bym wziąl każdą z tego filmiku, ale wracając do pytania kolegi snared`a moim zdaniem wybór między M5 e-39, a B12 to jest kwestia indywidualna, na poziomie tych aut są to niuanse, które moga sprawic, że Tobie podaoba się jedno auto, a komuś innemu inne. Kwestia kosztów jest poza dyskusja, jak juz wspomnieli moim poprzednicy.

Generalnie rzecz biorąc zauważ, że najbliższy serwis BMW masz w Białymstoku, a ewentualne części zarówno do M5 jaki B12 nie sa napewno dostepne na bieżąco.

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano
Co wybralibyscie: M5 e39 czy B12??
hmmm...

to wkońcu chodzi o B10 - tak jak w tytule tematu... :?:

czy o B12 - tak jak w opisie powyżej... :?:

bo ja już nie łapie... :twisted2:

pozdrawiam

cosmo

Opublikowano
Moj blad: chodzi o b10. M5 pali mniej niz B10 :shock: Majac na mysli eksploatacje chodzilo mi wlasnie o m.in. dostepnosc czesci zamiennych. Jak wypadaja pod wzgledem trwalosci w porownaniu do "cywilnych" BMW?? Ktory bardziej nadaje sie do codziennej eksploatacji?? Mam troche pieniedzy odlozonych i zastanawiam sie co wybrac, nie potrzebuje samochodu do pracy itp tylko dla czystej przyjemnosci z jazdy, ale nie chce tez wydawac kazdego grosza na samochod.
The ultimate driving machine
Opublikowano
hmm... jesli autko ma byc tez do codziennego uzytkowania to bierz B10 :cool2: na pewno nie pozalujesz

http://img119.imageshack.us/img119/5599/e125ty.jpg

"Człowiek więc najpierw czekał na Chrystusa, a jak już się doczekał, to wsiadł do samochodu. I stał się wolny."

Opublikowano
Tak tylko ze m5 czy B10 mozna kupic juz za ok 60tys zl a e60...... :duh: Chodzi mi glownie o klopotliwosc bo po przeczytaniu opinii na temat ASO bmw zastanawiac zaczynam sie nad 330d
The ultimate driving machine