Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie, dolałem ostatnio adblue na BP z 6l, po tym czasie ciągle pokazuje "dolana ilość 0.0" już zrobiłem z 2k km. Żadnego błędu nie miałem, nic.. Szukałem, czy można jakoś zresetować adblue, ale chyba nie da się.. Miał ktoś podobnie ? może to być wina złego płynu że czujnik zwariował ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spróbuj dolać więcej, ktoś kiedyś pisał że dopiero po wlaniu większej ilości licznik pokaże większy dystans.
Opublikowano

Z tego co ja się orientuje (może się myle). Ale dolana ilość to nie jest ile wlałeś w zbiornik, tylko ile system wlał w spaliny. Rośnie wraz z przebiegiem, nie maleje.

Zasięg się zwiększył czy wszędzie masz 0?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W polskim tłumaczeniu jest błąd.

To pole oznacza ile brakuje środka.

Jeśli pokazuje zero, to masz pełny zbiornik i nie musisz się niczym przejmować

Opublikowano
W polskim tłumaczeniu jest błąd.

To pole oznacza ile brakuje środka.

Jeśli pokazuje zero, to masz pełny zbiornik i nie musisz się niczym przejmować

Dokładnie tak, albo inaczej mówiąc pokazuje ile można dolać. Jak jest 0 to wszystko ok, możesz prawie na 30tys. km zapomnieć że masz wogóle adblue :D

spacer.png

Opublikowano

Dzięki za odzew. Może za mało przejechałem, aczkolwiek wydawało mi się że wcześniej po ponad 1kkm już mi rosła "dolana ilość".

Będę w takim razie jeździł obserwował :D