Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WItam wszystkich , moje autko wyjechało z fabryki na 17" , zamierzam zmienić na 18" i moje pytanie : czy mogę założyć do Xdrive dwie różne szerokości kół ? 7,5" i 8,5 " ??
Opublikowano
jeśli chodzi Ci o połączenie napędu xd ze zróżnicowaną szerokością przód / tył, to oczywiście można. jest to w standardzie w niektórych modelach. mam 430ix 225 przód 255 tył i teraz G42 m240ix tez mi przyjechała z fabryki w takich kapciach.
Opublikowano

Ja zamówiłem i odebrałem G21 M na 19, ale na zimę kupiłem (w salonie) felgi 796M z oponami. Dokładnie:

2 x 225/45R18 (36112462648) (przód)

2 x 255/40R18 (36112462649) (tył)

Opublikowano
WItam wszystkich , moje autko wyjechało z fabryki na 17" , zamierzam zmienić na 18" i moje pytanie : czy mogę założyć do Xdrive dwie różne szerokości kół ? 7,5" i 8,5 " ??

Ja bym szukał na twoim miejscu 19", sam po zimie zmieniałem z 18" (różne rozmiary) na 18" (4 takie same kapcie), różne felgi i trochę żałuję, że nie wziąłem 19" w mieszanym rozmiarze :roll: :|

Zdecydowanie ładniej się samochód prezentuje na większych kołach.

Poniżej moje letnie 18", wiem że bardzo częste połączenie bieli z czarnym ale akurat takich w macie nie widziałem u nikogo :)

IMG20220430185840-v2.jpg

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Jak ładniej, jak tarcza wygląda jakby miała 200 mm średnicy wtedy.

18 wyglądają ok w 3er.

Opublikowano
Wielkie dzięki za odpowiedzi , tylko teraz mam dylemat czy 18" czy 19" :)
Opublikowano
Chyba się jednak zdecyduję na 18" , styling 790M , może ktoś tu chce się pozbyć rozsądnych pieniądzach ?
  • 1 rok później...
Opublikowano

Czy w przypadku G20 320i xdrive, mogę mięć różny rozmiar Opon?  Czy bez M pakietu producent przewiduje 19stki? Gdzieś migały mi historie o awariach napędu 

Opublikowano

W sekcji X3 jest cały długi wątek, zaczęty w 2014, dlaczego mając xdrive nie powinno się montować opon + felg o różnej wysokości.
Może problem jest już rozwiązany ale podsumowując, xdrive może się gubić / szarpać bo przednia oś przy tej samej prędkości będzie się kręcić szybciej niż tylnia.