Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Panowie,

Ustawiłem geometrię w swoim aucie z maglownica aktywną i koła są prosto jednak kierownica ucieka troszkę w lewo. Czy po geometrii trzeba zmieniać coś przy kącie skrętu programem?

Jeżeli tak to proszę o instrukcję jak to się robi w programie ISTA bo taki oto posiadam. Z góry dzięki za pomocne komentarze. Pozdrawiam.

Opublikowano
Vehicle management -> Service function -> Steering angle sensor. Później program cię poprowadzi. Ogólnie to według instrukcji należy najpierw deaktywować Active Steering, ustawić kierownicę według znaku na maglownicy, później ustawiać zbieżność i na końcu kalibracja żeby kierownica wróciła na swoje miejsce.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zawsze można przestawić kierownicę na wielowypuście. Druciarnia, ale sam tak zrobiłem i mam od dwóch lat spokój z AS, czujnik kąta skrętu nic nie wyrzuca
E36 M54b25 - Drift&Fun
Opublikowano
Miałem to samo że kierownica byla minimalnie krzywo , zrobiłem geometrie i jest prosto , u mnie od razu tył był sprawdzony i też trzeba było poprawić