Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Haha, dobre, mit. Olej w skrzyni to też mit. Ale używane auto to już każdy woli od mitomana kupić :lol:
Opublikowano

turbo chłodzę i olej w skrzynie też zawsze wymieniam....

ale olej po 1000? niektórzy wymieniają cały czas po 5000, co kto lubi, wiadomo, że nie zaszkodzi ale czy jest potrzebne?

Opublikowano
turbo chłodzę i olej w skrzynie też zawsze wymieniam....

ale olej po 1000? niektórzy wymieniają cały czas po 5000, co kto lubi, wiadomo, że nie zaszkodzi ale czy jest potrzebne?

Po 2000 czyli po docieraniu

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

mathx88 gratuluje zakupu, chciałbym zapytać o twoje szyby przyciemniane, jaki to jest procent? Sam odbieram g20 320i w tym samym kolorze w bardzo podobnym wyposażeniu tylko, że używkę z premium selection bmw (tylko tyle cebulionów zgromadziłem). W poniedziałek mi szyby przyciemniają 5% folią i się zastanawiam czy nie za ciemno będzie.

Pozdro

p.s. ja od razu czarną nerkę zamówiłem i zamierzam czarny spoiler/lotkę na klapę zapodać no i czarne fele ne lato :o

Opublikowano
mathx88 gratuluje zakupu, chciałbym zapytać o twoje szyby przyciemniane, jaki to jest procent? Sam odbieram g20 320i w tym samym kolorze w bardzo podobnym wyposażeniu tylko, że używkę z premium selection bmw (tylko tyle cebulionów zgromadziłem). W poniedziałek mi szyby przyciemniają 5% folią i się zastanawiam czy nie za ciemno będzie.

Pozdro

p.s. ja od razu czarną nerkę zamówiłem i zamierzam czarny spoiler/lotkę na klapę zapodać no i czarne fele ne lato :o

Hej, dzięki.

Nie wiem jaki to jest % przyciemnienia - to jest fabryczne przyciemnienie.

Zaznaczyłem opcję w konfiguratorze przy zamawianiu.

Opublikowano

Pozdro

Hej, dzięki.

Nie wiem jaki to jest % przyciemnienia - to jest fabryczne przyciemnienie.

Zaznaczyłem opcję w konfiguratorze przy zamawianiu.

Dzięki za odpowiedź, dziwne że nie ma opcji wyboru stopnia przyciemnienia :?

Opublikowano

Pozdro

miałem ten sam problem jeśli chodzi o stopień przyciemnienia. robiłem w serwisie przed odbiorem auta.

Wybrałem stopień przyciemnienie 80% i uważam że jest optymalnie. Fabrycznie podobno jest koło 60%.

Opublikowano
Fabrycznie podobno jest koło 60%.

Jesli to jest 60% to wg mnie i tak bardzo ciemno :P

Z zewnątrz praktycznie nic nie widac, ze środka jest idealnie zarówno w dzien jak i w nocy.

Opublikowano
Fabrycznie podobno jest koło 60%.

Jesli to jest 60% to wg mnie i tak bardzo ciemno :P

Z zewnątrz praktycznie nic nie widac, ze środka jest idealnie zarówno w dzien jak i w nocy.

Pozdro

miałem ten sam problem jeśli chodzi o stopień przyciemnienia. robiłem w serwisie przed odbiorem auta.

Wybrałem stopień przyciemnienie 80% i uważam że jest optymalnie. Fabrycznie podobno jest koło 60%.

Dziękuję za odpowiedź, muszę zmienić póki mogę mój wybór bo te 5% to będzie jednak za ciemno.

pozdro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie jest fabrycznie przyciemnione, z boku wygląda to tak:

5362ba724084b284.jpg

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Zdjęcie trochę tendencyjne bo już widać że się sciemnia :P

Dwa ode mnie dla kontrastu jedno za dnia i jedno w nocy.

IMG-6579.jpg

IMG-6637.jpg

IMG-6436.jpg

Opublikowano

Pozdro

Z ASO dostałem takie opcje tintu folią (przepuszczalność światła):

5%

20% - ponoć tyle maja szyby fabrycznie przyciemnione

35 %

Wybrałem 20% i jest ok. Standardowo szyby maja 70-75%.

Opublikowano

Byłem przedwczoraj w serwisie na wymianie gwarancyjnej zamka kierowcy,

przy okazji zrobili mi aktualizację iDrive, sterownika silnika i skrzyni do najnowszej wersji ( 03/2022, mialem 11/2021 )

:!: :!: :!: NIE POLECAM :!: :!: :!:

O ile iDrive wydaje się chodzić nieco szybciej, o tyle mam wrażenie jakby zabrali mi kilkanascie KM z silnika.

Tryb sport nie ma takiego kopa jak miał wcześniej.

Dzwoniłem do serwisu czy mogą przywrócić poprzedni soft, powiedzieli że niestety nie i przepraszali że zaktualizowali bez mojej wiedzy ( i zgody )...

Opublikowano

przy okazji zrobili mi aktualizację iDrive, sterownika silnika i skrzyni do najnowszej wersji ( 03/2022, mialem 11/2021 )

O ile iDrive wydaje się chodzić nieco szybciej, o tyle mam wrażenie jakby zabrali mi kilkanascie KM z silnika.

Dzwoniłem do serwisu czy mogą przywrócić poprzedni soft, powiedzieli że niestety nie i przepraszali że zaktualizowali bez mojej wiedzy ( i zgody )...

Dzięki za informację bo pewnie jak się pojawię to też będę miał taką opcję, a szkoda by było aby auto mi zamulili.

A gdzie dokładnie można sprawdzić wersję aktualizacji poszczególnych elementów idrive, silnik, skrzynia?

Możesz coś więcej powiedzieć o tych aktualizacja, szczególnie Idrive co się zmieniło?

Opublikowano

Dzięki za informację bo pewnie jak się pojawię to też będę miał taką opcję, a szkoda by było aby auto mi zamulili.

A gdzie dokładnie można sprawdzić wersję aktualizacji poszczególnych elementów idrive, silnik, skrzynia?

Możesz coś więcej powiedzieć o tych aktualizacja, szczególnie Idrive co się zmieniło?

Wersję iDrive sprawdza sie gdzieś w ustawieniach.

Silnik/skrzynia z poziomu iDrive chyba się nie da, ale potwierdzil mi gość z serwisu że aktualizowali i stąd zmiana zachowania.

W iDrive nic się nie zmieniło - żadnych nowych ustawień, mam jedynie wrażenie że działa minimalnie szybciej.

Opublikowano

Dodatkowa uwaga do powyższego:

Wygląda na to że "aktualizacja" zwiększa również zużycie paliwa o około 0.3 l / 100 km ( lub pokazuje bardziej realne wartości xD )

W każdym razie przy tym samym sposobie jazdy pokazuje mi większe zużycie.

Opublikowano

Może zrobiło się cieplej i zimówki mają większe opory? 0,3l/100km to skala błędu moim zdaniem. U mnie względem lania do baku vs. zużycie na kompie jest 0,2l/100km różnicy.

Jeździć obserwować :) Przejedź jeszcze z 1000km i daj znać. Nie mniej, Twoje ostrzeżenie potraktowałem poważnie i czekam na więcej podobnych głosów bo mnie też czeka wizyta w serwisie.

Opublikowano
Może zrobiło się cieplej i zimówki mają większe opory? 0,3l/100km to skala błędu moim zdaniem. U mnie względem lania do baku vs. zużycie na kompie jest 0,2l/100km różnicy.

Jeździć obserwować :) Przejedź jeszcze z 1000km i daj znać. Nie mniej, Twoje ostrzeżenie potraktowałem poważnie i czekam na więcej podobnych głosów bo mnie też czeka wizyta w serwisie.

Mam letnie :D

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
No dobra! :D To faktycznie brzmisz jakbyś mógł mieć rację :) Daj znać za jakiś czas, czy tendencja się utrzymuje.

Spalanie dalej większe a wcale nie mam wrażenia żebym jakoś cisnął.

Z drugiej strony w trasie robie i 6.5 litra wiec… coz - trzeba lać, jeździć i nie patrzeć.

Przy okazji dzis jakis życzliwy chu* mi ozdobił auto… :(

87-EA2052-EEC5-46-E3-AF95-8-ED15741-BC0-B.jpg

Opublikowano
No dobra! :D To faktycznie brzmisz jakbyś mógł mieć rację :) Daj znać za jakiś czas, czy tendencja się utrzymuje.

Z drugiej strony w trasie robie i 6.5 litra wiec… coz - trzeba lać, jeździć i nie patrzeć.

Współczuje, takiego to tylko ...

Opublikowano

Współczuje, takiego to tylko ...

... nabić na pal - zgadza się.

Jak się dowiem kto to może być różnie :mrgreen: