Skocz do zawartości

Co sprawdzić ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie. Jak odpalam rano swoją bertę to strasznie kulawi i czuć benzynę w spalinach jak dodaję gazu to jeszcze bardziej zmuli szarpie silnikiem że cholera jak chcę jechać to zachowuje się jakby miała ze dwie tony w bagażniku i podskakuje jak żaba. Szanowni Koledzy radzcie co uczynić bo to męczące troszkę, co ciekawe to problem pojawił sie ze spadkiem temperatury w lecie było ok w zeszłym roku miałem to samo ale pomyślałem że się naprawiło samo ???
Opublikowano
ja mialem takie objawy gdy padla mi sonda lambda, ale to bylo w silniku 1,6 m40. ale sonde sprawdzic nie zaszkodzi :norty:
Opublikowano
ja stawiam na wilgoć czyli fjki cewek
BMW sie nie psuje
Opublikowano
  • Autor
Same fajki powiadasz ??? A jak sprwadzić które ??? Mam ich trochę na wymianę !
Opublikowano
... zobacz wszystkie - nie muszą mieć przebicia ale na końcówkach świec mooże bć lekka śniedź / ale do rymu / popsikaj - zobaczysz ... sama sonda jak w poprzednich warunkach chodziłea to nie powinna paść - jak masz 4 żyłową to dwa przewody odpowiadają za podgrzanie sondy / praca poniżej 300 st. C / reszta pracuje i podaje dane powyżej 350 st. C /
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
  • Autor
Tak myślałem że to nie może być sonda. Dzisiaj sprawdzę te świece , wiecie może który czujnik w M60 odpowiada za podanie temperatury silnika do komputera, bo ponoć są dwa jeden do wskażnika a drugi do komputera i najważniejsze gdzie są ???
Opublikowano
z tyłu silnika , wkrecone w blok pod zbiorniczkiem wyrownawczym
Opublikowano
  • Autor
Właśnie wracam z garażu już je namierzyłem. Sprawdzę przy okazji tę membranę o której często mowa na forum. Mam nadzieję że coś da bo na kompie nic nie wykazuje