Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej ,

Nie wiem czy już był temat wałkowany , ale nadal nie znalazłem odpowiedzi.

Mam nowe m340i i salon ma tylko całe koła na zimie w mieszanym ogumieniu. Chcę kupić tylko opony , w takim rozmiarze jak letnie. Czy muszę szukać opon z * (praktycznie nie do dostania) czy mogę założyć bez gwiazdki. Salon oczywiście mówi że opony powinny być z gwiazdką....

Ma ktoś z was G20 na oponach bez gwiazdki w powyższym rozmiarze i mógłby polecić , czy muszę kupować 18 tki i jednolite ogumienie bo jakoś 13k za całe kołą 19 w salonie mnie nie swędzi :) ?

Opublikowano
Tak na przyszłość. Lepsze ceny , promocje w salonach nawet na całe zestawy to można dostać poza okresem jesienno -zimowym. Jeszcze teraz wszystkiego brakuje... A jak na Oponeo?
Opublikowano

Mam ten sam problem. Jeszcze na początku października miałem w zakładkach aukcję z allegro i były 255/35/19 za 1200zł. Jestem tak wk....ny, że od razu nie zamówiłem, że szok :duh: Teraz pytałem już chyba wszędzie i dowiedziałem się, że raczej tylko w BMW jest szansa je dostać. :roll: No i mam promocyjną ofertę 6600 za komplet... :shock:

Tak na przyszłość. Lepsze ceny , promocje w salonach nawet na całe zestawy to można dostać poza okresem jesienno -zimowym. Jeszcze teraz wszystkiego brakuje... A jak na Oponeo?

Mądry Polak po szkodzie :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
Hej ,

Mam nowe m340i i salon ma tylko całe koła na zimie w mieszanym ogumieniu. Chcę kupić tylko opony , w takim rozmiarze jak letnie. Czy muszę szukać opon z * (praktycznie nie do dostania) czy mogę założyć bez gwiazdki. Salon oczywiście mówi że opony powinny być z gwiazdką....

Ma ktoś z was G20 na oponach bez gwiazdki w powyższym rozmiarze i mógłby polecić , czy muszę kupować 18 tki i jednolite ogumienie bo jakoś 13k za całe kołą 19 w salonie mnie nie swędzi :) ?

Ja przepraszam bo jestem lajkonik ale Continental WinterContact TS 860 S z oponeo sie nie nada? Chcesz kupic same opony jak rozumiem? Są też Pirelli z vmax = 210

Opublikowano
Hej ,

Ja przepraszam bo jestem lajkonik ale Continental WinterContact TS 860 S z oponeo sie nie nada? Chcesz kupic same opony jak rozumiem? Są też Pirelli z vmax = 210

Pirelli nie mają *(homologacja BMW), a Continental WinterContact TS 860 S pasują tylko 225/40 na przód, bo tył 255/35 ma indeks V a nie H i też nie ma *

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przypatrz się dobrze bo chyba piszesz nieprawdę odnośnie pirelli, zrzut ekranu jest ze strony BMW i jest tam gwiazdka. Co do drugiej części zdania to trzeba popatrzeć na gotowe już komplety opon oferowane przez BMW by dobrze dobrać opony.

https://www.bmw.pl/pl/topics/offers-and-services/original-bmw-accessories/kompletne-kola-bmw.html

Zrzut-ekranu-2021-10-25-o-22-18-53.png

Zrzut-ekranu-2021-10-25-o-22-18-42.png

Opublikowano
Opublikowano
Przypatrz się dobrze bo chyba piszesz nieprawdę odnośnie pirelli, zrzut ekranu jest ze strony BMW i jest tam gwiazdka. Co do drugiej części zdania to trzeba popatrzeć na gotowe już komplety opon oferowane przez BMW by dobrze dobrać opony.

https://www.bmw.pl/pl/topics/offers-and-services/original-bmw-accessories/kompletne-kola-bmw.html

Zrzut-ekranu-2021-10-25-o-22-18-53.png

Zrzut-ekranu-2021-10-25-o-22-18-42.png

Ty się dobrze przypatrz i czytaj uważniej.:wink: Piszemy o felgach 19 cali, a nie 18. Pirelli mają gwiazdkę tylko z 18

Opublikowano

Ja mam Pirelli R19 już drugi sezon

https://wulkanista.pl/pirelli-sottozero-3-245-40-r19-98v-xl-run-flat-bmw-moe/

jakoś szczególnie nie patrze na te gwiazdki są to niech są, nie ma to biorą oponę którą znam. Na Pirelli zawsze mi się dobrze jeździło na moto i w samochodach też się nigdy nie zawiodłem. Zgodzę się z przedmówcą że przesadzacie z tymi felgami i oponami. Ja chyba w przyszłym roku jakieś fajne OZ racing sobie poszukam

Opublikowano
Pirelli nie mają *(homologacja BMW), a Continental WinterContact TS 860 S pasują tylko 225/40 na przód, bo tył 255/35 ma indeks V a nie H i też nie ma *

Kurczaczki to może ja od razu jak bedę odbierał latem zakręcę się za zimówkami z "gwiazdką"... A wytłumaczcie lajkonikowi co może BMW zrobić jak będę jeździł na oponach bez "gwiazdki"? Bez złośliwości pytam - o doświadczenia i opinie...

Opublikowano

Jestem świeżo po rozmowie w serwisie BMW odnośnie zimówek.

Paranoją jest, że 19' opona z gwiazdką jest dostępna tylko z indeksem H, czyli do 210 km/h, natomiast 18' są dostępne z indeksem V, czyli do 240 km/h. :mad2:

Generalnie raczej jest tak, że większa felga to większe auto, większa moc, możliwości i prędkości.

Powiedzieli mi wprost, że mogę kupić i założyć dowolną oponę.

Jedynie w przypadku gdyby coś się działo z zawieszeniem/xdrivem itp. i chciałbym skorzystać z naprawy gwarancyjnej, to lepiej przyjechać na oponach z gwiazdką żeby nikt się nie przyczepił, ale nie mieli nigdy takiej sytuacji żeby z powodu opon nie była uwzględniona jakaś naprawa w ramach gwarancji.

Edit: chodzi oczywiście o run flaty

Opublikowano
Jestem świeżo po rozmowie w serwisie BMW odnośnie zimówek.

Paranoją jest, że 19' opona z gwiazdką jest dostępna tylko z indeksem H, czyli do 210 km/h, natomiast 18' są dostępne z indeksem V, czyli do 240 km/h. :mad2:

Generalnie raczej jest tak, że większa felga to większe auto, większa moc, możliwości i prędkości.

Powiedzieli mi wprost, że mogę kupić i założyć dowolną oponę.

Jedynie w przypadku gdyby coś się działo z zawieszeniem/xdrivem itp. i chciałbym skorzystać z naprawy gwarancyjnej, to lepiej przyjechać na oponach z gwiazdką żeby nikt się nie przyczepił, ale nie mieli nigdy takiej sytuacji żeby z powodu opon nie była uwzględniona jakaś naprawa w ramach gwarancji.

Edit: chodzi oczywiście o run flaty

gwizdki dla BMW czy MOE dla Mercedes traktował bym w kategorii rekomendacji. Chciał bym zobaczyć taką odrzuconą reklamacje. BMW nie może nikogo zmusić do zakupu konkretnej marki - jeżeli wszystkie inne parametry są zgodne, a opona jest dopuszczona do użytkowania na terenie UE i ma znak bezp. Kazus olejowy.

I nie ważne co jest przedmiotem reklamacji. A bajki oponach i xD są tak cienkie - że mogli by już tego nie powtarzać w nieskończoność 

Opublikowano

Hej ,

Dzięki za pomoc wszystkim , musiałem kupić 2x 225/40/19 TS860 z * i 2x 255/35/19 TS860 z * . Serwis i salon zgodnie twierdzili , że niby nie ma problemu ze bez gwiazdki , ale zdarzały im się przypadki że świrował Xdrive i BMW mówiło ze to dlatego że bez gwiazdki , kupowali z gwiazdką i problem znikał .

Dodatkowo w przypadku jak się rozpadnie coś z napędu do BMW odmówi gwarancji więc wtedy trzeba przekładać na letnie i rżnąc głupa ,ale nikt mi na papierze tego nie da że wtedy pójdą mi tak na ręke . Ten komplet co powyżej wyszedł mnie 4.7k więc dopłaciłem 1k dla świętego spokoju a nie chciałem schodzić na koła 18 bo to już troche słabo wygląda.

Dzięki raz jeszcze za pomoc !

Opublikowano
Hej ,

Dzięki za pomoc wszystkim , musiałem kupić 2x 225/40/19 TS860 z * i 2x 255/35/19 TS860 z * . Serwis i salon zgodnie twierdzili , że niby nie ma problemu ze bez gwiazdki , ale zdarzały im się przypadki że świrował Xdrive i BMW mówiło ze to dlatego że bez gwiazdki , kupowali z gwiazdką i problem znikał .

Dodatkowo w przypadku jak się rozpadnie coś z napędu do BMW odmówi gwarancji więc wtedy trzeba przekładać na letnie i rżnąc głupa ,ale nikt mi na papierze tego nie da że wtedy pójdą mi tak na ręke . Ten komplet co powyżej wyszedł mnie 4.7k więc dopłaciłem 1k dla świętego spokoju a nie chciałem schodzić na koła 18 bo to już troche słabo wygląda.

Dzięki raz jeszcze za pomoc !

Jeszcze raz powtarzam serwis nie może odmówić napraw w takim przypadku. A Pan serwisant z ASO gada głupoty. Co ma gwizdka do xd. Rozumiem jak ktoś włożył jakieś dziwne rozmiary - to ma prawo się coś dziać.