Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cześć,

z góry przepraszam, jeśli zakładam wątek w temacie już poruszanym - nie znalazłem podobnego w historii forum.

Trapi mnie hałaśliwość mojego nowego auta (napisałem o tym kilka słów w wątku poświęconym serii 3 G20/21; o tu: https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=215&t=369286&start=210#p2801670)

Pytanie mam do osób, które mają doświadczenie z warsztatami zajmującymi się wyciszaniem/car audio w Warszawie. Kogo możecie polecić, kto po pierwsze naprawdę zna się na robocie (wie co i gdzie zaaplikować, aby wyeliminować niechciane dźwięki), a po drugie (i równie ważne) rozbierze i poskłada auto z dbałością i pomyślunkiem

Znam opinie o ciche-auto.pl i chętnie bym oddał im swoje, ale to jednak Wrocław i nie bardzo mi po drodze :/

Dzięki za wszelkie wskazówki

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, jesteśmy w kontakcie. Nie stwierdziłem u siebie tych problemów z obudową lusterka lub szczelinami przy uszczelkach, które miał u siebie Big Snoop

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W newtis wskazują te miejsca związane z szumem.

bzL6pXRl.jpg

O, wow. A podają sposoby na zaradzenie tym problemom?

Dzięki!

Opublikowano

Wszystko "przerabiałem " w zeszłym roku. Już pomijam fakt że to rozwiązania zgłoszone do wersji przed LCI .

Problem paradoksalnie bierze się stąd że nowa 7 jest zbyt dobrze wyciszona :) . Po prostu słyszy się dźwięki które normalnie są przykryte przez np silnik , szum od kół itd .

Nadmienię że problem hałasu dotyczy osób bardzo wrażliwych słuchowo . Strzelam że 90% użytkowników nowej 7 puka się w czoło patrząc na mnie czy kolegę Maćka .

Wymiana szyb na akustyczne , opony pirelli pzero ( koniecznie pz4 z gwiazdką ) . To można poprawić bez ingerencji . Reszta w postach poniżej .

Opublikowano
To ja mam podobnie z G30 i byc moze to jest ten trop. Bo na trasie jest super wyciszona, ale irytuje mnie gdy kogos wyprzedzam - mam wlasnie wrazenie ze bardziej slysze te auta z boku niz normalnie. I prawdopodobnie jest to paradoksalnie efekt dobrego wyciszenia…