Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podobno moje X7 jest już blisko, przynajmniej na tyle blisko, że spinamy umowę leasingu ;) Zastanawiam się czy warto dokupić pakiet przedłużonej gwarancji (REPAIR INCLUSIVE)?

Nie miałem dotychczas w ogóle bmw, przy land roverze przez 5 lat nie miałem większych problemów po gwarancji (jedynie siłowniki od zamka centralnego w kolejnych drzwiach, po kolei i wymiana kolektora dolotowego, poza tym tylko pierdoły).

Przebieg, który planuję zrobić to około 100.000 przez jakieś 5 lat. Do wyboru są:

- 3 lata/ 200.000 za 3.300 zł

- 4 lata / 200.000 za 7.200 zł

- 5 lat / 200.000 za 14.000 zł

Jak myślicie? Warto brać któryś?

Opublikowano

Pytanie na ile leasing i co potem z samochodem? Czy oddajesz czy wykupujesz i zostawiasz.

Dodatkowy rok gwarancji może być ogromnym atutem przy odsprzedaży samochodu.

Opublikowano

Ja zawsze brałem najdłuższy pakiet, ale auta zostawały po leasingu.

Przy twoim przebiegu <100tys. ten czteroletni chyba jest najlepszym optimum. Dla większych przelotów bez wahania brałbym maksymalny. Ciekawostka: mnie do 6GT 40i pięcioletni kosztował 7700 zł.

Opublikowano
też wcześniej miałem LR z gwarancją na pięć lat w pakiecie przy zakupie od JLR i dzięki temu nie martwiłem się gdy np, padnie silnik co się tam zdarzało, do X7 dokupiłem 5 lat dla leasingu na tyle samo.
Opublikowano
też wcześniej miałem LR z gwarancją na pięć lat w pakiecie przy zakupie od JLR i dzięki temu nie martwiłem się gdy np, padnie silnik co się tam zdarzało, do X7 dokupiłem 5 lat dla leasingu na tyle samo.

rzeczywiście padały te 2.7, mój 3.0 chodził jak złoto :D teraz widziałem też kilka takich ogłoszeń z wymienionymi silnikami więc chyba jakiś problem jednak nadal jest w LR.

• 1 rok później...
Opublikowano
leasing mam na 4 lata, to jest leasing z wykupem. Planuję jeździć około 5 lat.

Jak chcesz wykupywać to szkoda wydawać kasy na leasing - zwłaszcza, że za 101% już teraz chyba nie dostaniesz. Lepiej brać za kesz.

http://images.spritmonitor.de/1244128.png - ekologia pełną gębą :lol: