Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, ostatnio zbuntowała mi się prawa lampa, ksenon raz swieci raz nie, czemu towarzyszy stosowny błąd na konsoli. Podejrzewam że należy wymienić samą żarówkę ale nigdzie w internecie nie mogę trafić na jasną informacje jaka ona tam jest oryginalnie. Czy ktoś z was miał okazje to wymieniać i podpowie jaka ona powinna być? Ewentualnie poleci konkretny model?
Opublikowano
Cześć, to jest tak logiczne że teraz się zastanawiam czemu od razu nie sprawdziłem oznaczenia na lampie :duh: Dzięki :D
  • 3 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3 godziny temu, Maddox napisał(a):

a jak mam na lampie H7 or D1S, or D2S? 😀

To wrzuć fotkę tych oznaczeń bo nie widziałem jeszcze ori lampy z takim info a raczej jego brakiem.

Opublikowano
11 godzin temu, Maddox napisał(a):

a jak mam na lampie H7 or D1S

Na pewno nie masz D1S, bo w E83 nigdy D1S nie było. Tylko D2S.

Poza tym klosze w E83 są uniwersalne dla reflektorów halogenowych jak i xenonowych, więc i oznaczenia będą też uniwersalne.

Opublikowano
W dniu 26.08.2025 o 08:27, KucaQ napisał(a):

Na pewno nie masz D1S, bo w E83 nigdy D1S nie było. Tylko D2S.

Poza tym klosze w E83 są uniwersalne dla reflektorów halogenowych jak i xenonowych, więc i oznaczenia będą też uniwersalne.

dzisiaj przyszły mi żarniki D2S, jakież było moje zdziwienie, jak wymontowałem żarnik z lampy a tam D1S. Lampy wyglądają na ori, są z 2007, tak jak produkcja auta, no i po włączeniu świateł robią sobie ten ruchomy test.

Opublikowano
W dniu 27.08.2025 o 19:38, Maddox napisał(a):

Lampy wyglądają na ori, są z 2007

A no to było wspomnieć że chodzi o E83 LCI 😉 Polift ma D1S.

Opublikowano
W dniu 29.08.2025 o 21:49, KucaQ napisał(a):

A no to było wspomnieć że chodzi o E83 LCI 😉 Polift ma D1S.

postaram się następnym razem 😀

A jeszcze zapytam o markę producenta, nie ukrywam, ze Osram/Philips jest w opór drogi jeśli chodzi o D1S.

Macie doświadczenie z innymi producentami?