Skocz do zawartości

Szarpnięcie przy redukcji/hamowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chodzi o szrpnięcie przy hamowaniu, gdy samochód już prawie zaczyna stawać następuję lekkie szarpnięcie. Lekkie nie lekkie, ale irytujące. Nie występuje to zawsze, ale czasami się zdarza. Czy to skrzynia czy dalej szukać? Dodam, że jestem przed wymianą oleju w skrzyni (uszczelka do wymiany, więc kilka litrów oleju wymienię przy okazji). Dodam, że oleju tylko trochę brakuje, ale jest już mocno zasyfiony... Więc co może być powodem szarpania..?
Adi
Opublikowano
u mnie też występuje takie lekkie szarpnięcie, ale jest naprawdę lekkie ,zauważalne po mocniejszej jeździe, szczególnie w pozycji S . myślę że to normalne. w mietku 124 2,3 było dużo agresywniejsze, a auto jeździło jeszcze 100 tkm.
Opublikowano

Witajcie.

U mnie gdy jeżdżę po mieście na "D" do ok 90 km\h też czasami szarpnie jak przełączę na "4" już tego nie ma sądzę że bieg "D" służy tylko do jazdy po trasie z prędkością powyżej 100 na godzinę wtedy automat zmienia biegi rzadziej i o wiele delikatniej . Może się mylę ale tak mi doradził gość który serwisuje moją skrzynię po naprawie, niestety :(

Opublikowano

Witam,

Według mnie zmień olej, filtr, uszczelkę i napisz po wymianie czy problem jest czy nie. Wtedy będzie większe pole do popisu, a jedną rzecz na pewno będzie można wykluczyć (lub nie)

Pozdrawiam

P.S. Ja przed wymianą oleju nie miałem takich objawów więc może to być rownież (jak napisał kolega belgus) problem z wałem (krzyżak itp.)

...tylko BMW