Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile placiliscie za zmiane oleju w skrzyni m57 3.0d manual 6 biegów i jaki konkretnie olej wybraliście. Pre lci. 218 ps.

Plus jaki olej do dyfra wybraliście.

Ile oleju wchodzi do skrzyni manualnej a ile do dyfra?

Czy w manualu zmienia sie sam olej czy cos jeszcze? Pozdro

Opublikowano

A czy wiesz czy w 6 biegowymi manualu w 3.0d m57 sie zmienia jakis filtr czy uszczelki? Czy tam nie ma filtra? Jest tam uszczelka miski skrzyni do zmiany?

Dzwonilem do mechanika to mi powiedział 40 pln za zmiane oleju w manualu 6 biegowym bmw, a 30 pln zmiana oleju w dyfrze. Oleje mam kupic sam i przywieźć.

Jaki konkretnie olej do skrzyni wybrać a jaki do dyfra? I czy do skrzyni jakas uszczelke zamówić?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W skrzyni i dyfrze nie masz filtrów i uszczelek, tylko korki spustowe i do nalewania (w dyfrze jeden do obu akcji).

Do skrzyni potrzebujesz 75W80 około 2l, a do dyfra 75W90, niecały litr. Jaką markę oleju wybierzesz, Twoja sprawa.

70 pln za wymianę, to niska cena. Za dobrą pompkę, potrzebną przy wymianie, zapłacisz więcej.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano

W poprzednim silniku mialem miskę olejowa skrzyni i tam sie zmieniało uszczelke.

Tu tego nie ma??? Wszystko zabudowane pod autem ciezkk to nawet sprawdzić.

Opublikowano
Wrzuć link jaki olej kupiles do skrzyni a jaki do dyfra. Dzięki. Pozdro za 2 tygodnie rowno mam umowiony termin zmiana oleju w skrzyni i w dyfrze. 70 pln za wszystko mi powiedziałaś mechanik ale oleje mam swoje przywieźć.
Opublikowano
ja kupiłem najtańszy zamiennik Castrola TAF-X w bańce 5l i wymieniłem go trzy razy w ciągu miesiąca. To samo w skrzyni z tym ze u mnie auromat najtanszy filtr i olej w bańce 20L i trzy zmiany każda po ok 6-8 tygodniach.
Jack_Strong-
Opublikowano

Ja mam olej z Castrol Magnatec turbo diesel 5w40 i do skrzyni też chce z castrola oryginalny i do dyfra. Dzięki za pomoc panowie.

Dodam tylko, ze jakis czas temu napisalem do serwisu bmw ile kosztuje zmiana oleju w moim bmw e60 manual to mi odpisali

"1200 pln".

Mechanik mi powiedziałaś "40" pln skrzynia "30" pln dyfer.

Serwis jest niepoważny. Pozdrawiam

Opublikowano

Rozkodowałeś kiedyś vin w swoim aucie ? ( jesteś pewien że fabrycznie masz w aucie manual ? ).

Ze serwis podał ci taką kwotę ?

Wg mnie, ta cena dotyczy wymiany oleju w skrzyni automatycznej.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589