Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, może ktoś pomoże. Po ruszeniu samochodem, przy równej prędkości 20 km/h słyszę takie pojedyncze puknięcie, taki przeskok jak by coś wskakiwało na swoje miejsce. Zawsze to jest po uruchomieniu silnika i ruszeniu, i zawsze przy równych 20 km. Nigdy podczas jazdy gdy się zatrzymuje i ruszam. Mam wrażenie że dźwięk dochodzi z przodu od strony kierowcy.
Opublikowano

Siema

Tez to słyszałem kiedyś u mnie, ale czy występuje nie wiem bo się nie przysłuchiwałem temu.

Rok temu posiadałem Accorda 7mke diesla i tez przy rozpędzaniu na jedynce takie pukniecie ale pojeździłem i sprzedałem nie przejmowałem się tym co to może być.

Z chęcią się dowiem co może być powodem.

Opublikowano
U mnie nie ważne czy na 1 czy na 2. Zawsze po odpaleniu i ruszeniu przy 20 km/h słychać takie puknięcie, jakby przeskoczyło coś. A słyszę to od 4-5 lat. Dawno już temu pytałem się jednego mechanika to zasugerował że to może coś od wentylacji, ogrzewania silnika się włącza. Ale pewności nie ma, a już mnie to strasznie irytuje.
Opublikowano
Też to słyszę i nie słyszę tego tylko w e90, również w A4 b7 się z tym spotkałem i w Skodzie Fabii z 2020 r. Myślę, że tak po prostu ma być
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

W bmw przy 20 km/h pukniecie to dźwięk zamknięcia sie wszystkich drzwi i bagażnika.

Przy 20 km/h centralka zamyka wszystkie drzwi i bagaznik. Dla bezpieczeństwa.

Abs nie wydaje zadnych dźwięków przy 20 km/h ani przy zadnej prędkości. Przynajmniej nie dźwięków slyszalnych w środku samochodu.

Opublikowano
Wydaje i jest to normalne w wielu autach. W jednym będzie słychać mniej, w drugim bardziej. Jeśli chodziłoby o dźwięk ryglowania drzwi to chyba by się domyślił. Z resztą można to wyłączyć.
Opublikowano
tutaj akurat uzytkownik "TuDe" ma racje przy 20km/h załacza sie pompa DSC ,słychac takie cykniecie, pompa umieszczona jest pod pokrywa w podszybiu z lewej strony
Opublikowano
Automatyczne ryglowanie drzwi mam wyłączone. To jest zupełnie inny dźwięk. Mam wrażenie że ten dźwięk dochodzi z przodu od strony kierowcy.
Opublikowano
Automatyczne ryglowanie drzwi mam wyłączone. To jest zupełnie inny dźwięk. Mam wrażenie że ten dźwięk dochodzi z przodu od strony kierowcy.

Nagraj film z tym dzwiekiem - bedzie najlatwiej zdiagnozowac co to.

Opublikowano
Automatyczne ryglowanie drzwi mam wyłączone. To jest zupełnie inny dźwięk. Mam wrażenie że ten dźwięk dochodzi z przodu od strony kierowcy.[/quote od strony kierowcy bo tam wlasnie znajduje sie pompa abs dsc nie moze byc nic innego
Opublikowano
Przecież jest już wyjaśnione co to jest, po co drążyć temat i spiskować, że to ryglowanie zamka (który de facto ma swój charakterystyczny wydźwięk, który raczej każdy rozpoznaje.)