Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wydaje mi sie, że jest problem. W te upały 34st. do tego w miescie roleta jest zamknieta i elektromagnes ja trzyma. Wentylator dziala non stop a roleta jest zamknieta. Gdzie szukac przyczyny?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Roleta otwiera się tylko jak wiatrak się kręci

Jeśli żaluzja była by zepsuta miał byś zapisany błąd i wtedy jest chyba cały czas otwarta

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Hmmm dziwne, bo 2 godziny jazdy w tym upale po miescie i w korkach i wentylator chodzil caly czas a roleta ciagle byla zamknieta. nie jest to raczej mozliwe zeby silnik sie nie dogrzal do tego czasu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie zdarzało się, że po myjni ręcznej jak przeleciałem wodą po grilu roleta się nie otwierała i wywalało błąd. Samo działanie można sprawdzić w ISTA
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie szukaj dziury w całym. Żaluzja otwiera się powyżej 100°C płynu chłodniczego i powyżej 1600 obr. Na minutę.

Steruję to dde i to on decyduje kiedy ja otworzyć :mrgreen:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

U mnie roleta otworzyła się tydzień temu przy temperaturze płynu ( ukryte menu ) 97 stopni, włączonej klimie, temperaturze zewnętrznej 36 stopni.

Nigdy wcześniej nie zwracałem na nią uwagi skoro temperatura płynu chłodzącego była w normie.

Teraz zobaczyłem to przypadkowo, podczas przerwy na papierosa w trasie.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589