Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dlaczego niektore e34 m50b25 mialy akumulator pod maska a niektore pod fotelem z tylu ? Myslalem na poczatku ze to instalka od klimy stanowila ta roznice ale juz widzialem auta z klima i aku pod maska ? Ktos jest w stanie to wyjasnic ?
Opublikowano
Jesli data produkcji jest 92 ( nie pierwszej rejestracji ) to mozna sie tym blizej zainteresowac...no bo trudno np wyobrazic sobie V8 z aku pod maską....
Opublikowano
No dobrze, a Touringi? Mam w swoim aku pod maską, a auto jest z rocznika 1993. Raczej nie szemrane :) więc z tą konkretną datą przeniesienia aku pod kanapę coś jest nie tak.
Opublikowano
Nie wiem jak jest w e34 ale w e36 czterocylindrówki maja aku pod maską a "6" w bagażniku. Marco Ty masz 518 wie może dlatego... :?
Pozdrawiam Grzesiek
Opublikowano
Dokładnie- ja pisałem o 525, tak jak kolega Peron pytał. POdobnie rzecz sie miała z innymi 6 cylindrówkami. 518 posiadało zdaje sie zawsze aku pod maską. Zeby sie wiecej modułów pod kanapą miesciło :wink:
Opublikowano
Zeby sie wiecej modułów pod kanapą miesciło :wink:

Taaaa :). A tak w ogóle to do czego mogą być te moduły? Mam jeden i nie wygląda ani na komputer od świateł ani od elektrycznych szyb (których zresztą ni mam), raczej taki rozgałęźnik (mam szczątki instalacji telefonicznej, więc może to to?).

Dokładnie ja pytałem tylko o przypadki 2,5 litra :)

A fakt, nie doczytałem :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Od M50B25 w górę włącznie - wszystkie miały akumulator pod kanapą.

M50B20, M20B2x miały pod kanapą lub pod maską w zależności od wersji wyposażenia. Był jeden znaczący podział, tak zwane (przez producenta): duża i mała wersja. Temat przerobiłem w poprzedniej E34M20B20'89. Przy okazji położenia akumulatora różnice były w całej elektryce auta, kształcie i wyposażeniu puszki z bezpiecznikami oraz zawartości "podkanapy".

Kai
Opublikowano

no chyba własnie nie- np kolega Kis z tego forum ma 525 24V i aku pod maską i własnie ma model przed 05/91 .

JEsli sie myle to niech mnie poprawi :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

no chyba własnie nie- np kolega Kis z tego forum ma 525 24V i aku pod maską i własnie ma model przed 05/91 .

JEsli sie myle to niech mnie poprawi :wink:

W takim razie musi mieć kompletnego golasa...

Kai
Opublikowano

tak , ja mam 525 24v i mam aku oryginalnie pod maska. Fakt mam golasa, Ma tylko abs, elektryczne lusterka, podgrzewane dysze spryskiwaczy i zwykly zegarek.Pelny check control. Elektryki szyb brak. Moja koncowka vin :bg24293

http://img114.imageshack.us/img114/6154/silnik3mq1.th.jpg

http://img509.imageshack.us/img509/6527/silnikse7.th.jpg

Pozdrawiam.

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano
moze odkopalem stary temat, ale mam wlasne spostrzezenia. znajomy mial skorzane fotele i twierdzil ze wszystkie auta ze skora maj aku pod maska , silnik m50 2,5 24v.