Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To znaczy jak?opony wejda nie beda opcierac nigdzie.Ale jak serwis zobaczy ze niewlasciwy rozmiar opon.to na inne podzespoly traci sie gwarancje ?

A co ze spalaniem?Wzrosnie?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
To znaczy jak?opony wejda nie beda opcierac nigdzie.Ale jak serwis zobaczy ze niewlasciwy rozmiar opon.to na inne podzespoly traci sie gwarancje ?

A co ze spalaniem?Wzrosnie?

Masz niehomologowany rozmiar opon, dlatego. Mogą zrzucić wszystko na opony dodatkowo, każdą usterkę układu napędowego.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No nie wiem czy mam os skretna czy nie?

Pytalem o 285 dlatego ze sa duzo tansze od 275.Nie wiem o ile cm bedzie widac roznice?

A spalanie znacznie moze sie zmienic?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli nie masz gwarancji, możesz próbować zmienić na dowolny, jaki Ci pasuje.

Jak masz gwarancję, to nie przejdzie nic poza homologowanymi. Pytałem o wymianę nawet w ramach BMW (chciałem felgi z M8 Comp do M5 Comp) i twierdzili że mogę jeśli będą pasować wstawić, ale gwarancja na układ jezdny znika z miejsca :)

Opublikowano
Ale co za problem jadąc na serwis założyć kola w homologowanym rozmiarze lato albo zima bo zakładam, ze idąc w inne felgi i rozmiary opon to zostaje nam oryginalny set.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Na każdy serwis olejowy i działanie serwisowe dodatkowo wymiana kół, brzmi wspaniale.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale co za problem jadąc na serwis założyć kola w homologowanym rozmiarze lato albo zima bo zakładam, ze idąc w inne felgi i rozmiary opon to zostaje nam oryginalny set.

Jak ktos ma za duzo czasu w zyciu to spoko, ja chce kupic BMW za circa pol banki, zeby miec spokoj niezaleznie od tego, czy jezdzi w okolicy zamieszakania, czy na drugim koncu Europy, to raczej slaba opcja ;)

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Opony kupujesz raz na dwa-trzy lata i skoro kupilo sie wysoki model to i wysoka cen opon...

Nie lubie tego pisac, a nawet i czytac ale... na auto stac a na utrzymanie nie?

Bez sensu.

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jakbyś był zainteresowany, to mam do odsprzedania w zasadzie nowy komplet opon letnich Pirelli, homologowany do tego auta (samochód wyjechał na nich z fabryki, zrobił 4500km jako demo; opony zmieniam na zimowy komplet)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)