Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje uszanowanie Panowie.

Jakoś nie mogłem znaleźć podobnego tematu. Czy wszyscy po prostu przechodzą nad tym do porządku dziennego. Może tak ma być.

Ale u mnie piasek na nadkolach wewnątrz pod maską w dużej ilości raczej irytuje bo wszystko brudzi.

Też tak macie? Co z tym można zrobić?

BMW-nadkole-piasek.jpg

Opublikowano
Moje uszanowanie Panowie.

Jakoś nie mogłem znaleźć podobnego tematu. Czy wszyscy po prostu przechodzą nad tym do porządku dziennego. Może tak ma być.

Ale u mnie piasek na nadkolach wewnątrz pod maską w dużej ilości raczej irytuje bo wszystko brudzi.

Też tak macie? Co z tym można zrobić?

BMW-nadkole-piasek.jpg

Nadkola od wewnątrz są dość mocno chropowate i dlatego gromadzi się tam dużo syfu. Kiedyś pojechałem nabić klimę a koleś podnosi maskę patrzy na nadkola i mówi i mówi, ile dałeś za tego topielca :D

852c2d3fdc685c61m.png
Opublikowano

wszystkie e60 tak mają. Jeździsz po zwykłych Polskich drogach po których nikt nie sprząta po zimie, po prostu nadkole zgarnia cały bród pozostały po budowach i po zimie.

Zacznij jeździć czystymi ulicami i masz problem z głowy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nadkola w E60 są po części z materiału, pewnie po to żeby tłumić hałas od drogi. To przez ten materiał woda 'ciągnie' piasek z drogi.
Opublikowano

Nie ma to jak klasa premium :-)

Dobrze, że nie wali tym piachem po paskach klinowych i wiatrakach.

Może silikonem na grubo potraktować :-)

Opublikowano

Jutro jak znajdę chwilę, wkleję foto moich nadkoli.

Ale to dla osób o silnych nerwach:18+.

Twoje są tylko brudne ( raczej auto było przygotowane do sprzedaży ).

Moje są wręcz zaśniedziałe ( kupione 5,5 roku temu, od Niemca spod domu ).

Gdy kupowałem auto, nadkola wyglądały może nieco lepiej niż obecnie.

Co nie zmienia faktu że, wyglądały i tak marnie.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
Nie ma to jak klasa premium :-)

Dobrze, że nie wali tym piachem po paskach klinowych i wiatrakach.

Może silikonem na grubo potraktować :-)

Pewnie że wali, prosto przez chłodnicę na pompę wody, pompę vacum egr i pasek klinowy oraz całe wzmocnienie nad chłodnicą, wystarczy jeden przejazd trasą i cała wnękę masz upyloną