Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Elektrykiem pojedziesz szybciej i zasięg ginie w oczach. Co rusz widuję/mijam wypasione elektryki jadące z prędkością „tirową” nikt nawet za mną nie pogoni :roll: I gdzie tu radość z jazdy ? Cieszyć się tym, że się oszczędza energię ? To już lepiej oszczędzić energię fabryki elektryków i go nie kupować. :wink:

O!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zermax tak z ciekawosci jaki masz zasieg w swojej 50i, jak go tak dobrze pocisniesz na autostradzie? Od razu zaznaczam ze moim celem nie jest porowanie do samochodow na prad a ciekawosc przed ewentualnym zakupem.
Opublikowano

To bardzo zależy co rozumiesz przez dobrze pocisnąć :)

Nie mailem okazji na jakiś długi szybki przejazd przez Niemcy przez tą cholerna pandemie więc nie wiem jakby było z pedałem w podłodze non stop, myślę, że od stacji do stacji.

Ale tak jezdzac po naszej Polsce z raczej ciężka noga, ale pamiętajmy większość to dwa pasy tiry itd więc wclae tak ostro cisnąć się najczęściej nie da w efekcie warszawa-zakopane robię w jakieś 2/3 baku, Warszawa-Gdańsk podobnie. Warszawa-szczecin koło Gorzowa muszę tankować.

W zależności od możliwości zasięgu jakieś 350-650, prędkość ma gigantyczny wpływ.

W każdym calu czysta przyjemność :)

Edit:

Myślę, że jakbym mógł i dał jechać 250 zaly czas to zasięg by był z 200km :)

Opublikowano
Przyjemnie się czyta. :lol: Jak w poprzednich wpisach mocna benzyna jest super. Jak chcę poszaleć to mam taką małą wariatkę w turbo-benzynie (Alfa Giulietta ) i spalanie na poziomie 13-14 l nie dziwi. Ale do przemieszczania się wolę moją x3 3.0D. A teraz nie mogę się doczekać X5 4.0D . Może będzie po koniec sierpnia :D .