Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam do wymiany klosz przedni w mojej E39 lift xenon. Czy ktoś z forumowiczów robił już to samemu? Wiem, że te klosze są klejone więc opalarka powinna pomóc. Pytanie czy jest dużo roboty, męczenia się z tym? Czy podczas wklejania klosza warto go dodatkowo czymś uszczelnić?

• Moderatorzy
Opublikowano
Chyba właśnie ważne pytanie z którego roku, ja miałem reflktory 2003 to mówili, że ten klej to jakieś cholerstwo straszne i że lepiej klosz odciąć i nowy wspawać do starego. Ale nie wiem, czy wcześniej czy później kleili normalnym butylem, który właśnie opalarką można rozkleić.
Opublikowano
No to spokojnie rozkleisz, opalarka, trochę cierpliwości i ostrożności żebyś nie pourywał zaczepów. Dobrze byłoby jakbyś się wyposażył w sznur butylowy, wygrzebał stary i nałożył nowy. Tamten ma już prawie 20 lat więc nie zaszkodzi wymienić.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Nie męcz się z tym. Wyślij do regeneracji do chłopaków z Kościana. Zrób kompleksową regeneracje lampy. Dorzuć ten klosz, zapłacisz 500-700 zł i masz lampy jak nowe. Efekt powala.