Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Alternatywa dla ICOM'a czyli VVXDIAG. Działa po wifi jak i kablu USB. Można diagnozować, kodować, programować auta od 2004 roku. W E serii jest problem z MOST'em bo fejs nie ma możliwości podłaczenia jak w icomie. Dla nowszych serii działa identycznie jak icom. Nawet ista czy itool radar widzi go jako icom. Jest wsparcie od producenta czyli aktualizacja firmware. Kosztuje w ich oficjalnym sklepie coś poniżej 160 $. Urządzenie widzi napięcia na liniach K, L.

Dokładny test macie tutaj:

Mam coś takiego i testowałem na swojej F11 z 2014r.

Zastanawiałem się nad icom nano ale niestety jest bezużyteczny do serii E, nawet diagnozy nie można nim zrobić.

Może ktoś szuka alternatywy dla klona icom.

Krzysztof
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. Mój itool radar wyszukuje icom ale nie wskazuje Device state na zielono ze jest free tylko jest zaznaczone N/A. Jak mam zrobić zeby był free??
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam. Mój itool radar wyszukuje icom ale nie wskazuje Device state na zielono ze jest free tylko jest zaznaczone N/A. Jak mam zrobić zeby był free??

Sprawdź adres IP komputera, muszą być z tej samej podsieci.

Krzysztof
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem jak w ISTA/P bo nie mam ale jak podepniesz po kablu USB to w ISTA+ można zrobić aktualizację sterowników, osobiście tego nie robiłem ale widziałem jak gość to puścił i poszło. Dużo wolniej jak na ICOM NEXT ale jest do zrobienia, osobiście chyba bym tego nie zrobił na VCX...
Krzysztof
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem jak w ISTA/P bo nie mam ale jak podepniesz po kablu USB to w ISTA+ można zrobić aktualizację sterowników, osobiście tego nie robiłem ale widziałem jak gość to puścił i poszło. Dużo wolniej jak na ICOM NEXT ale jest do zrobienia, osobiście chyba bym tego nie zrobił na VCX...

Zapewne działa to na zasadzie PassThru

• 8 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jakieś info co do powyższego?

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jakieś info co do powyższego?

Noooo sprzedałem to cudo i kupiłem oni Icom Next :mrgreen:

Krzysztof
  • 1 rok później...
Opublikowano

Właśnie zamówiłem będę testować niedługo jak by ktoś miał pytania to śmiało.

Jak narazie wyglada bardzo dobrze. Zobaczymy jak sobie poradzi z aktualizacja oprogramowania.

• Lubię to 1
Jack_Strong-
  • 8 miesięcy temu...