Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam 745i z 2004 z nalotem poniżej 100k. Nigdy do tej pory nie wymieniałem oleju i niby BMW nie przewiduje wymiany przez cały okres eksploatacji. Ale czy przewidują 16 lat eksploatacji? :) Jest sens wymieniać czy nie, bo nie jest to tania impreza licząc i olej i miskę. :?:
Opublikowano
jesli kupiles 745 z niskim przebiegiem podejrzewam ze to japoniec wiec wydales troche siana :wink: i mowisz ze wymiana oliwy w skrzyni to duzy wydatek to moze byc poczatek twoich wydatkow bo czekaja cie jeszcze uszczelniacze rurka i oby sie na tym zakonczylo :roll: wymiana oliwy w skrzyni co 60tysi :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
dzięki za odpowiedz, finansowo dam jakos rade z ta skrzynia. Woz nie jest z Japonii mam go juz ze soba jakaś dekadę :) A o co chodzi z tymi uszczelniaczami/rurka? Jakaś wada fabryczna?
Opublikowano

Wymiana oleju to konieczność, Ci co dbają to wymieniają olej w skrzyni co 50 tys. i dzięki temu jeżdżą bezawaryjnie 300-400 tys.

Ci co nie wymieniają to już przy 200 tys zaczynają mieć szarpania, przeciągania biegów itd. Przy 250 tys, skrzynia do remontu.

Opublikowano
rurka i uszczelniacze niestety czekaja kazdego kto ma n62 wszystko znajdziesz na forum nie bedziemy tu zasmiecac tematu :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Wymiana co 40tys km jak kolega wspomniał wyzej, 720 zł masz miche ZF z 7 litrami oleju, wazne zeby przy wymianie oleju wymienic konektor mechatronica (40zł)i 4 tulejki łaczące mechatronike ze skrzynią (86zł). Nie daj sobie wmówic zeby nie zmieniac tulejek u mnie przy przebiegu 140k były juz plaskie i nie uszczelniały dobrze połączenia miedzy skrzynia a mechatronika , powodowało to szarpnieciami podczas zmiany biegów .