Skocz do zawartości

335i modyfikacje i podnoszenie mocy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 74
  • Wyświetleń 8,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
może podobny do mojego...podobnież działa wybornie...luknij na mój post
Back to the roots...
Opublikowano
  • Autor
Jeżdżę e90 335i po programie ( załączam wykresy) , obecnie auto dostało downpipies oraz JB4. Na dniach będziemy hamować.

W planach porządny IC, jakiś dolot ?

353 KM to po jakich modach było? I 378 po jakich konkretnie?

http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano
słaby ten JB4 ...JAK mniemam stage 3...choć moment uczciwy na tej #7 :8)
Back to the roots...
Opublikowano
  • Autor
No trochę słaby ale i tak więcej o 15-20KM niż po chipie nie wspominając już o Nm. Zresztą myślałem, że 350-360 to się zrobi samym programem bez jakichkolwiek modów. Ciekawe ile miał ten egzemplarz całkowicie seryjnie bo jak 280 co się gdzieś zdarzało na forum to zmienia postać rzeczy.
http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano
Wyczysc zawory ukladu dolotowego i wymien filtr paliwa w baku, potem pojedz ponownie na hamownie - podziekuj potem ;)
Opublikowano
Jak wyczyścić zawory? :shock:

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

Opublikowano
Jeszcze nie robiłem programu i jak to coś pomoże to chętnie to zrobię :D

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

Opublikowano
Znasz kogoś w PL co zrobi to profi? najlepiej gdzieś na śląsku :8)

Opublikowano
W warszawie i okolicach znam dwoch, na slasku *okolice) MotoSpa, BielskoBiala Klonowa 9 chyba.
Opublikowano
Dzięki za namiar już dzwoniłem umówić się :cool2:

Opublikowano
Daj jeszcze namiary na te warsztaty w Warszawie i okolicach, może być pw.
Opublikowano

Obecnie zamówiłem cooler :)

Zrobię jak radzicie, ściągnę kolektor ssący, wyczyszę zawory, oraz nowy filtr paliwa :)

I jadę shamować :)

Opublikowano
jaki ten cooler kolego wkładasz? :8)
Back to the roots...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Ciekawy temat. Do tej pory skupiałem sie na optyce LCI lampy, shadowline'y, m pakiety, BMW aero itp.

Ale czas przyszedł na mechanikę :)

Ktoś pisał ze 360 koni da program, DP, dolot + coś tam jeszcze... W n54 360 robi sam program z dolotem; z downpipes bez kata to już powinno być ~400

Przykładowo ja u siebie na samym jb4 mapa podstawowa 1 + dolot dual cone intake mam 360 ps i 557 nm (seria miala 297 koni i 450 momentu)

na te chwile czekam na downpipes bez kat pewnie jakies +25-30 koni na mapie 5 będzie wiecej.

kolejny etap: mam upatrzony cooler + charge pipe + jakies nie gwiżdzące BOV + mod wydechu na BMW performance oraz soft alpiny do skrzyni ;)

Nie mam jakiś ambicji wyścigowych, wiec 400 koni mi styknie, wszak to cabrio :)

Wisienką na torcie bałaby szpera Quaife, ale poczekam na doświadczenia forumowego kolegi :)

Ciekawie mnie też temat turbin - może w przyszłości, kto to ogarnia slyszałem o RB turbo z US i Loba w Niemczech, ale minus ze trzeba sciagac z zagranicy, wolalbym cos bliżej...

Opublikowano
bez strojenia ? :) troche nie chce mi się w to wierzyć ze sam DP + intercooler dał 100 koni.
Opublikowano
Oczywiście ze to już po strojeniu tyle wypluł..
Opublikowano
Ciekaw jestem jak to bedzie wygladalo u mnie po zalozeniu coolera i DP mam nadzieje ze 400 peknie na jb4 mapie 5 z dci.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Chcialbym sie dowiedziec czegos na temat modyfikacji jakie mozna by zrobic w bmw 335i 2oo7r.

Moze ktos z Was orientuje sie jaki to model oraz jakie wymiary opon posiada kolega z filmiku ?

Mozna je dojrzec w 2min 10sek

Z gory dzieki za pomoc

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam specjalistów od tuningu :) Mam chyba dosyć nietypowy problem/pomysł.

Mam n54, seryjny silnik w automacie. Ponieważ nie tylko ja jestem kierowcą, mam pytanie, cy jest możliwość za pomocą jb4 obniżyć odcięcie obrotów na np. 5500 obr/min?

Mocy mam dosyć, a chciałbym nieco przedłużyć trwałość silnika.

Domyślam się, że za pomocą COBBa można stworzyć jakąś mapę gdzie odcinka jest niżej. Dobrze kombinuję? Czy mapa nie ma nic wspólnego z odcinką?

Czy za pomocą JB4 można obniżyć odcinkę? Wiem, że to nie COBB, ale cena jest przyjemniejsza.