Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ktoś wie czy przedlift kończy produkcje kiedy lci zaczyna czy może jeszcze będą równolegle klepali oba?

Temat był już wałkowany wielokrotnie.

Produkcja LCI rusza z początkiem lipca.

I tu z jednej strony nasz forumowicz, pracujący w fabryce twierdził, że nadal przez kilka miesięcy będą produkowali preLCI ale z drugiej strony wszyscy dealerzy w PL dostali od BMW polecenie przekonwertowania starych zamówień na LCI.

Także może i będą produkowali preLCI, ale nie na Polskę :-)

Ja mam już przekonwertowane zamówienie, a są z tym lekkie komplikacje, bo pakiety się pozmieniały. Ale dealer po zrobieniu nowej konfiguracji spina stare zamówienie razem z tym nowym w ich systemie. A jednocześnie jeśli cena jest wyższa, przy utrzymaniu tego samego wyposażenia, występuje do BMW o utrzymanie starej ceny. Przynajmniej ja tak mam. A musiałem zamienić lasery na adaptacyjne ledy i zmienić kolor.

Niestety to znacznie wydłuży oczekiwanie, a zamówiłem auto 21 września 21, bo w lipcu raczej pójdą produkcje demówek na salony. Demówki są domyślnie konfigurowane i fabryka chyba wtedy nie robi zamówień indywidualnych. Później w sierpniu mają 3 tygodnie przerwy wakacyjnej, więc realnie możemy liczyć na wyprodukowanie we wrześniu, październiku.

Czyli muszę zmienić swoje powiedzenie z "byle do wakacji" na "byle do wakacji zimowych" :-)

E30 324TD Touring 116KM, E46 330d Touring Remapped 205KM, E91 330XD Touring 270KM remapped , F31 330d xDrive 305KM remapped, G21 M340i LCI

Seria 3 musi mieć 3 litry :-)

Opublikowano
Moje 13.06 przyjechało do Kleszczowa, dzisiaj jest już u dealera.

Dealer ogarnął swój transport.

Czekamy na zdjęcia

Odbiór dopiero piątek/sobota w PRZYSZŁYM tygodniu.

Jutro zerówka, montaż M Performance’ów.

W czwartek jedzie lawetą na folię i odbieram już oklejone w przyszłym tygodniu,

Ale fotki wrzucę oczywiście :)

Opublikowano
Moje zjechało dzisiaj z taśmy produkcyjnej. Czas oczekiwania na dostarczenia auta to wg dealera 2-6 tyg. obecnie. Nie narzekam bo jeszcze kilka tygodni temu marzyłem o tego typu problemie.
Opublikowano
Moje zjechało dzisiaj z taśmy produkcyjnej. Czas oczekiwania na dostarczenia auta to wg dealera 2-6 tyg. obecnie. Nie narzekam bo jeszcze kilka tygodni temu marzyłem o tego typu problemie.

Jakoś się nie cieszysz? Sytuacja z dealerem pewnie odebrała radość z jazdy i transakcji :D?

Opublikowano

Moje w Kleszczowie podobno stoi już dwa tygodnie... Mam nadzieję, że mój dealer też coś wykombinuje no bo ta sytuacja jest chora.

Opublikowano

Który dealer?

BMW Bońkowscy Szczecin

Opublikowano

Który dealer?

BMW Bońkowscy Szczecin

To również mój. Tyle, że ja w touringu. Z ciekawości kiedy zamawiałeś? Z ciekawości, bo już wiem, że nie ma to żadnego znaczenia :-)

E30 324TD Touring 116KM, E46 330d Touring Remapped 205KM, E91 330XD Touring 270KM remapped , F31 330d xDrive 305KM remapped, G21 M340i LCI

Opublikowano

Który dealer?

BMW Bońkowscy Szczecin

To również mój. Tyle, że ja w touringu. Z ciekawości kiedy zamawiałeś? Z ciekawości, bo już wiem, że nie ma to żadnego znaczenia :-)

Zamówienie 14.02.2022 kolor individual

Opublikowano

BMW Bońkowscy Szczecin

E, nie liczy się. Stettin to prawie Niemcy.

Nie ma na to reguły, zamówienie u tego samego dealera, też M340i i czekam od września 21 :-)

Opublikowano
Nie ma na to reguły, zamówienie u tego samego dealera, też M340i i czekam od września 21 :-)

trololololololo xD

Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moje w Kleszczowie podobno stoi już dwa tygodnie... Mam nadzieję, że mój dealer też coś wykombinuje no bo ta sytuacja jest chora.

Skąd wiesz że stoi w Kleszczowie , zmiana statusu? info od dealera ? Pytam bo moje g30 ma od 3 tygodni status 182 i nikt nie wie gdzie to auto jest teraz

Opublikowano

182- jest jeszcze w DE

190- wyjechało i śmiga do Kleszczowa

193- dojechało do Kleszczowa

http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
182- jest jeszcze w DE

190- wyjechało i śmiga do Kleszczowa

193- dojechało do Kleszczowa

Dzięki :cool2:

Opublikowano

Skąd wiesz że stoi w Kleszczowie , zmiana statusu? info od dealera ? Pytam bo moje g30 ma od 3 tygodni status 182 i nikt nie wie gdzie to auto jest teraz

Dzwoniłem do dealer'a i takie info mi przekazał.

Opublikowano
U mnie produkcja z 2 czerwca, wczoraj info że auto jest w Kleszczowie. Po stronie dealera straszna napinka żeby auto sprowadzić jeszcze w czerwcu, bo zamykają kwartał. Na razie wstępnie jestem umówiony na odbiór 30 czerwca (Bawaria Piaseczno).
Opublikowano
U mnie produkcja z 2 czerwca, wczoraj info że auto jest w Kleszczowie. Po stronie dealera straszna napinka żeby auto sprowadzić jeszcze w czerwcu, bo zamykają kwartał. Na razie wstępnie jestem umówiony na odbiór 30 czerwca (Bawaria Piaseczno).

Jednym słowem z sedanami w M340 się lekko ruszyli a touringi stoją i czeka je LCI. Już się z tym nawet pogodziłem :-)

Opublikowano

Jednym słowem z sedanami w M340 się lekko ruszyli a touringi stoją i czeka je LCI. Już się z tym nawet pogodziłem :-)

Moj sedes nadal w nieznanym... :)

PS. Nawet mi sie nie chcialo edytowac pomylki... Jakos tak pasuje do sytuacji... :)

Opublikowano

Moj sedes nadal w nieznanym... :)

PS. Nawet mi sie nie chcialo edytowac pomylki... Jakos tak pasuje do sytuacji... :)

Nadal jednak Król Sedesów, rzekłbym :-)

Opublikowano

Mam info z infolinii iż Salon czeka na rozwiązanie problemu u producenta...

Czyli nadla nikt nic nie wie...

Opublikowano

Ja tez ich cisnę.. mam już status 150 na 1 lipca lci

A aneksu nadal nie mam , salon twierdzi czeka na decyzję....

To już się śmieszne zaczyna robić

Opublikowano

Im dłużej czekają z decyzją i produkcją, tym bardziej im się nie będzie to opłacać...

Chyba że do tego dążą...