Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko, jak rezygnowaliście z opcji objętych restrykcjami, aby nie przesuwać sobie daty produkcji/odbioru auta to potem przy odbiorze lub nawet w trakcie podjęcia decyzji o wykreśleniu opcji objętych restrykcjami dealer obniżał Wam cenę samochodu? W moim przypadku (F40, restrykcje ładowarka indukcyjna i otwieranie klapy bagażnika nogą) zrezygnowałem z tych opcji, ale dealer nie chce dokonać modyfikacji/obniżenia ceny, pomimo, że moim zdaniem samochód bez tych opcji jest jednak mniej warty.

Jak to było u Was?

Pozdrawiam

alek121

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam pytanko, jak rezygnowaliście z opcji objętych restrykcjami, aby nie przesuwać sobie daty produkcji/odbioru auta to potem przy odbiorze lub nawet w trakcie podjęcia decyzji o wykreśleniu opcji objętych restrykcjami dealer obniżał Wam cenę samochodu? W moim przypadku (F40, restrykcje ładowarka indukcyjna i otwieranie klapy bagażnika nogą) zrezygnowałem z tych opcji, ale dealer nie chce dokonać modyfikacji/obniżenia ceny, pomimo, że moim zdaniem samochód bez tych opcji jest jednak mniej warty.

Jak to było u Was?

Pozdrawiam

alek121

Ktoś tam pisał w tym wątku wcześniej że wytępił dywaniki i coś tam jeszcze ale to raczej wtedy kiedy to były lepsze czasy do negocjacji. W obecnej sytuacji za wiele nie ugrasz.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak z ciekawości to jak kompensują brak określonych opcji w odbieranym samochodzie względem tego z zamówienia? Niektóre elementy są w pakietach i nie mają indywidualnych cen.

Mi wyliczyli ponad 3k za lędźwie i ładowarkę indukcyjną. Za brak digital key dywaniki gumowe.

W odpowiedzi na ostatnie zapytanie kolegi wyżej.

Opublikowano
Martwi mnie tylko to, że wcześniej nie było problemu z head-up, a teraz wyleciał z pakietu innowacji.

Prosty sposób BMW na lekkie zmniejszenie zainteresowania klientów tą opcją. Chyba trzeba się cieszyć, że w ogóle można zamówić, było słyszać że mają to zupełnie usunąć.

Opublikowano
Prosty sposób BMW na lekkie zmniejszenie zainteresowania klientów tą opcją. Chyba trzeba się cieszyć, że w ogóle można zamówić, było słyszać że mają to zupełnie usunąć.

Wiem, że HUD w BMW jest lepszej jakości niż w np. moim Volvo XC60, ale po swoim "używaniu" HUDa to chyba żadna strata. W okularach przeciwsłonecznych z polaryzacją i tak go nie widać u mnie. Ilość informacji na dashboardzie i w navi jest wystarczająca... Ja mam w Volvo wyłączony bo i tak nie używam...

Opublikowano
Niestety , w Audi hak też niedostępny

Tak, wiem. Ale w Audi powiedzieli mi to wyrażnie przy pierwszej rozmowie. A w BMW przyjęli zamówienie bez żadnego problemu.

Opublikowano
Tak, wiem. Ale w Audi powiedzieli mi to wyrażnie przy pierwszej rozmowie. A w BMW przyjęli zamówienie bez żadnego problemu.

Bo teraz dealerzy BMW przyjmuja zamowienia z odbiorem na czerwiec. Wiec z produkcja, jak wszystko pojdzie dobrze, w marcu. Dealer mowil ze jakos 6-8 tygodni przed wejsciem na produkcje dostaje info co jest a czego nie ma. Wiec przyjmuja z jakimis tam wykluczeniami z magicznego XLSa a potem licza ze moze sie uda. A jak sie nie uda to dzwonia i pytaja "bierzesz Pan bez tego czy czekamy nastepne 2 lata?". Ja mam zamowienie z polowy pazdziernika z odbiorem asekuracyjnie na koniec czerwca... Moze sie uda wczesniej... A moze nie... W sumie jestem przyzwyczajony na na wszystkie nowe samochody w swoim zyciu czekalem conajmniej pol roku... :)

Opublikowano

Mały update z mojej strony: 330ix m pakiet zamówienie z marca

Podobno po usunięciu tempomatu aktywnego auto wpadło spowrotem na status 112 i produkcję na początku listopada... Oby ...

W tej chwili usunięty mam podobno również shadowline i pakiet komfortowy, nie wiem jak hamulce m( jeszcze wtedy były w m pakiecie )

Opublikowano
Witam! Auto zamówione 15.07 z wyznaczonym terminem produkcji na pierwszy tydzień listopada. Właśnie dostałem info o przesunięciu terminu produkcji na 2 tydzień stycznia xd. Specyfikacja bez KH, kamer 360 jedynie HUD w pakiecie innowacji. Przekazano mi że wyprodukuje się w pierwotnej konfiguracji. Czy komuś z was udało się przyśpieszyć produkcję samochodu wyrzucając jakiś element wyposażenia np HUD z konfigu?
Opublikowano
Przekazano mi że wyprodukuje się w pierwotnej konfiguracji

Tego chyba nikt nie może wiedzieć - tylko gdybają. Niestety nie możesz się nastawiać, że termin styczniowy jest pewny :(

U mnie produkcja była na wrzesień - przez 3 tygodnie auto wypadało ze slotu, aż całkowicie skasowali produkcję i auto było "w zawieszeniu". Potem przyszło info, że auto wyprodukuje się w listopadzie, a potem, że w styczniu.

Po tym jak wskoczyło na styczeń to udało mi się ustalić jakie restrykcje są do 52/12 (czyli do końca roku) - aktywny tempomat i adaptacyjne światła LED.

Po usunięciu tych dwóch auto wróciło na status 112 i listopad, ale ja wciąż nie wierzę, że się wyprodukuje i nastawiam się na 2022 :) Ale jeśli tak się stanie to planuję przywrócić pierwotny config, bo skoro i tak jestem (będę) bez auta przez tyle czasu to przynajmniej chcę mieć te funkcje, które zamówiłem.

Opublikowano

adaptacyjne światła LED

To są te pośrednie pomiędzy standardem a laserami ?

Bo ja je zamawiałem ale dealer nic nie wspominał że są na restrykcji...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
adaptacyjne światła LED

Tak, to te.

Opublikowano
adaptacyjne światła LED

Ja zamówiłem BMW 220i, więc są pewnie różnice w restrykcjach pomiędzy modelami.

Opublikowano
adaptacyjne światła LED

A można wiedzieć jaki rabat dostałeś na 220i ? Czy też tam ukrócili rabatowanie?

Opublikowano
adaptacyjne światła LED

Kiedy zamawiałeś? Ja robiłem rezerwację 220i w czerwcu i przesunęli na listopad.

Opublikowano

A można wiedzieć jaki rabat dostałeś na 220i ? Czy też tam ukrócili rabatowanie?

Prawie 15% - config na 205k, auto 180k w ofercie.

Opublikowano

Kiedy zamawiałeś? Ja robiłem rezerwację 220i w czerwcu i przesunęli na listopad.

Zamówienie wysłane od dealera do fabryki 15 czerwca. Produkcja pierwotnie zaplanowana na 37 tydzień roku - obecnie drugi tydzień listopada po perturbacjach z autem przez parę dni na styczeń 2022 (w restrykcjach).

Opublikowano

Zamówienie wysłane od dealera do fabryki 15 czerwca. Produkcja pierwotnie zaplanowana na 37 tydzień roku - obecnie drugi tydzień listopada po perturbacjach z autem przez parę dni na styczeń 2022 (w restrykcjach).

No to podobna sytuacja u mnie ;) Czy zamawiałeś już zimówki, jeżeli tak to jakie? u mnie 18" aluminiowe obręcze M Double-spoke 819 Bicolor czyli opony 225/40 R18.

Opublikowano

No to podobna sytuacja u mnie ;) Czy zamawiałeś już zimówki, jeżeli tak to jakie? u mnie 18" aluminiowe obręcze M Double-spoke 819 Bicolor czyli opony 225/40 R18.

Nic jeszcze nie zamawiałem - tak jak już pisałem we wcześniejszych postach, nie nastawiam się, że się uda z listopadem :)

A u Ciebie auto bez aktywnego tempomatu i adaptacyjnych LEDów? :D Czy u Ciebie nie ma restrykcji, a u mnie są :lol:

Opublikowano
adaptacyjne światła LED

Adaptacyjne ledy wpadly w restrykcje?!

Sam sie mocno zastanawialem czy nie wziac podstawowych bo budzet byl ciasny, ale ostatecznie dorzucilem i nie żaluje zupełnie.

Same swiatla i kierunkowskazy odbijają sie na znakach daleko z przodu.

Odbieralem auto na poczatku miesiaca i pytalem jak wyglada obecnie sytuacja z zamowieniami. Podobno z koncem wrzesnia byl spory ruch w zamowieniach 1er bo konczylo sie business edition na te modele.

Opublikowano
Jeśli ktoś otrzymał informacje o przeniesieniu produkcji na przyszły rok to nie nastawiałbym się, że po zmianie kalendarza BMW magicznie zacznie traktować polskich klientów na równi z zachodnimi. BMW Group Polska samo zresztą twierdzi, że: "[...] ryzyko dalszych ograniczeń produkcji i wydłużonych terminów dostaw niektórych modeli będzie się utrzymywać także na początku przyszłego roku."