Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Może ktoś miał taki problem z kontrolką ładowania? Kontrolka po włączeniu zapłonu nie świeci się, po uruchomieniu auta kontrolka się żarzy ( foto https://ibb.co/Dt4Whnr )

Ładowanie jest w porzadku ( 14,1 na akumulatorze a w Inpa 14.2 ). Nie jest to podświetlenie zegarów, kontrola się żarzy mimo wyłączonych świateł.

Ma ktoś jakiś pomysł co może być tego powodem ?

Auto E39 520i M54B22

Opublikowano
Ma ktoś jakiś pomysł co może być tego powodem?

Mój strzał: za mocna żarówka w gniazdku obok, względnie włożone jakieś ledy, albo ułamana osłona i podświetlenie zegarów "przesiąka" do kontrolki aku.

• Moderatorzy
Opublikowano
Nie trafiłeś. Też tak myślałem. W podlinkowanym temacie napisałem, że wyjąłem zegary, żeby się przekonać, że tam zamiast żaróweczek są ledy SMD.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Po wyświetlaczu OBD z wszystkimi liniami pixeli śmiem twierdzić, że były naprawiane. Żeby naprawić to zazwyczaj trzeba rozwiercać licznik, żeby się do tego dobrać, więc może to być efekt uboczny tej naprawy - światło przebija z innej żarówki.

Jak zgasisz podświetlenia licznika to nadal się podświetla łądowanie?

Jeśli nie to, to jeszcze jest szansa, że kostka stacyjki powoli dokonuje żywota, wtedy różne cuda się dzieją.

• Moderatorzy
Opublikowano
Ja mam zegary z samochodzikiem. Ładowanie świeci się tylko wtedy gdy powinno tyle, że bardzo słabo. Kostki stacyjki nie podmieniałem.
Opublikowano

Kontrolka się żarzy mimo wyłączenia podświetlenia zegarów. Jak będe miał chwilke to sprawdzę opcję z wtyczką ( 2-3 piny ).

Dodam że nie świeci się nawet przy teście zegarów.