Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, luk_byd napisał(a):

HiFi w F miało 205W

HK miał 600W.

I tak było do czasu, gdy w aucie był MOST.

Od MGU - HK - 464W

Rzeczywiscie inne zrodlo podaje takie informacje, czyli seria F:

podstawa 6 glosnikow 100W

HiFi 9 glosnikow 205W

HK 16 glosnikow 600W

Szkoda tylko, ze te 205W w F3X, gra o niebo lepiej niz w G21.

Z tego co czytam slabym punktem HiFi w G2X jest wzmacniacz. Duzo osob wymienia seryjny na MATCH UP 8DSP i podobno jest duza poprawa.

Szkoda tylko ze kosztuje on az 3800zl. Czy montował ktos jakis tanszy wzmacniacz i osiagnal zadawalajacy efekt? 

Troche mnie kusi ten MATCH UP 8DSP ale cena z montazem to prawie 5000zl.

Sprawdź wartość katalizatora w swoim BMW.

https://www.autokat-katalizatory.pl/cennik-skupu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Godzinę temu, boohmacher napisał(a):

Z tego co czytam slabym punktem HiFi w G2X jest wzmacniacz. Duzo osob wymienia seryjny na MATCH UP 8DSP i podobno jest duza poprawa.

Szkoda tylko ze kosztuje on az 3800zl. Czy montował ktos jakis tanszy wzmacniacz i osiagnal zadawalajacy efekt? 

W G2x czy ogólnie z MGU to jest już moduł RAM z którego to jest wypuszczany dźwięk w base, hifi i części HK (tutaj suby idą z boostera).

Nie wiem czy słabiej gra HiFI z MGU niż w F. Wydaje mi się że dość porównywalnie. - Może kwestia EQ, ustawień etc.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
1 godzinę temu, boohmacher napisał(a):

Rzeczywiscie inne zrodlo podaje takie informacje, czyli seria F:

podstawa 6 glosnikow 100W

HiFi 9 glosnikow 205W

HK 16 glosnikow 600W

Montaż MATCHUP 8 to jakieś 15 minut w garażu także do jego ceny można dodać jedynie ewentualne strojenie (jeśli nie chce się samemu bawić). Polecam bo to jedyne urządzenie faktycznie plug & play.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
6 godzin temu, Timac napisał(a):

A ma ktoś z Was jakiś filmik jak najlepiej ustawić HK w G20 LCI ?

Tak jak Tobie się to podoba. Przecież każdy ma inny słuch, i po to jest możliwość ręcznej zmiany - aby każdy dopasował brzmienie w zależności od źródła oraz rodzaju/gatunku muzyki, jak i walorów odsłuchowych.

Z materiałową tapicerką jak i skórzaną też będzie inaczej.

Jedyne co - to jak zakodować, ale to masz opisane na forum

Opublikowano
7 godzin temu, Timac napisał(a):

A ma ktoś z Was jakiś filmik jak najlepiej ustawić HK w G20 LCI ?

Przede wszystkim wyłącz efekt Logic surround, dodaj 2 kreski basu i nic wiecej nie musisz kombinowac

Opublikowano
4 godziny temu, luk_byd napisał(a):

Tak jak Tobie się to podoba. Przecież każdy ma inny słuch, i po to jest możliwość ręcznej zmiany - aby każdy dopasował brzmienie w zależności od źródła oraz rodzaju/gatunku muzyki, jak i walorów odsłuchowych.

Z materiałową tapicerką jak i skórzaną też będzie inaczej.

Jedyne co - to jak zakodować, ale to masz opisane na forum

Ja nie jestem melomanem dlatego wole się zapytać ludzi którzy maja o tym pojecie. 

Dzięki za info @engineer 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam Panów. Otóż mam taką sytuację, że w aucie siedzą głośniki i wzmacniacz b&o ale nikt tego nie zakodował i brakuje mi equalizera.. Auto jest z 12r i ma dużą navi - system fabryczny według vinu to HIFI. Czy można po prostu dokodować equalizer? Drażnią mnie tony tak od 2.5k khz - 5k khz i chciałbym je stanowczo przyciąć aby w pełni cieszyć się muzyką 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
11 godzin temu, Majkeloo7 napisał(a):

Witam Panów. Otóż mam taką sytuację, że w aucie siedzą głośniki i wzmacniacz b&o ale nikt tego nie zakodował i brakuje mi equalizera.. Auto jest z 12r i ma dużą navi - system fabryczny według vinu to HIFI. Czy można po prostu dokodować equalizer? Drażnią mnie tony tak od 2.5k khz - 5k khz i chciałbym je stanowczo przyciąć aby w pełni cieszyć się muzyką 

W 2012 roku nie było G20 i nie był oferowany jeszcze B&W. Skoro masz F10 i B&O - napisz w odpowiednim dziale. Sprawdz czy ktoś rzeczywiście wymienił wzmacniacz na B&O albo chociaż HK/TopHiFi bo bez tego nici, a może ktoś tylko głośniki i osłonki z aliex zamówił.

Opublikowano
13 godzin temu, luk_byd napisał(a):

W 2012 roku nie było G20 i nie był oferowany jeszcze B&W. Skoro masz F10 i B&O - napisz w odpowiednim dziale. Sprawdz czy ktoś rzeczywiście wymienił wzmacniacz na B&O albo chociaż HK/TopHiFi bo bez tego nici, a może ktoś tylko głośniki i osłonki z aliex zamówił.

O kurcze faktycznie. Nie zauważyłem, że to dział serii G - wbiłem w ten temat z googla i się nie zorientowałem. Już uciekam, dzięki za nakierowanie na temat 🤝 P.S. O zmianę maskownic nawet się nie pokusił ale pod słońce przez maskownicę widać żółte głośniki ze srebrną kopułką przeciwpyłową - ich faktycznego pochodzenia nie znam 🤷‍♂️

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
10 godzin temu, Majkeloo7 napisał(a):

O kurcze faktycznie. Nie zauważyłem, że to dział serii G - wbiłem w ten temat z googla i się nie zorientowałem. Już uciekam, dzięki za nakierowanie na temat 🤝 P.S. O zmianę maskownic nawet się nie pokusił ale pod słońce przez maskownicę widać żółte głośniki ze srebrną kopułką przeciwpyłową - ich faktycznego pochodzenia nie znam 🤷‍♂️

No to nie muszą być nawet głośniki Banga. Tak czy inaczej - sprawdź jakie siedzi DSP