Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zdecydowanie to jest przebieg przy którym ostatnio był zerowany licznik, teraz musisz wykonać działanie matematyczne i dodać to co masz na liczniku.

Wynik obliczeń to prawdziwy przebieg.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kasowałeś błąd czy resetowałeś inspekcję z klocków?

Mnie to wygląda na to drugie i zapewne bez wymiany czujnika klocków na nowy.

Jeśli tak, to teraz masz problem. Najprostsze rozwiązanie to wymiana czujnika klocka na nowy i ponowny reset inspekcji

Opublikowano
Kupiłem auto po wymianie klocków i świeciła się kontrolka od hamulca i mechanik podłączył komputer żeby to skasować i był taki komunikat. Gdy sprawdzał tylne hamulce to w tej rubryce było 64000, bez -minusa
Opublikowano
Wymień czujnik zużycia klocków, skasuj błędy a następnie serwis klocków reset (czyli inspekcje)

Kontrolka już mi się świeci. Tworząc tego posta chciałem żeby ktoś mi wytłumaczył czemu wyświetliło "pozostały zasięg. -327680km"?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak skasujesz inspekcję, a czujnik nie jest nowy, to sterownik DSC traktuje ten czujnik jako uszkodzony i podaje tego typu wartości.

Zapewne sama wartość wynika z tego co ktoś w oprogramowaniu ustawił dla takiego błędu

Opublikowano
Jak skasujesz inspekcję, a czujnik nie jest nowy, to sterownik DSC traktuje ten czujnik jako uszkodzony i podaje tego typu wartości.

Zapewne sama wartość wynika z tego co ktoś w oprogramowaniu ustawił dla takiego błędu

Ok. Dziękuję za poświęcony czas i za informację. Jak wymienię czujnik to dam znać co i jak. Pozdrawiam

Opublikowano
Niekoniecznie bym się z tym zgodził Ja bym spróbował też zakodować całe DSC ABS bo miałem taki przypadek że właśnie sam coś pomieszałem w kodowaniu jeśli nie podasz 2 wartości dla modułu automatycznie ci przypisuje przebiegał 300 400 albo 500 000 No i miałem 500 000 przebieg ABS i DTC się paliło i nie działało trochę po gotowałem niby znikło ale tam też wartości się ustawia dla czułości uczy czujników no i też trochę się z tym męczyłem bo tylko raz zerwała kontrola i znowu się zapalała Chodź ABS już nie może też ktoś źle zakodował i tak zostawił
Opublikowano
Przejrzałem faktury i na fakturze mam tylko wpisany czujnik klocków tył. Ale już kupiłem czujnik jak wymienię to wrzucę zdjęcie z kasowania inspekcji.