Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jw., tzn. kiedy bmw wprowadziło zmiany w modelu e36 /rok i miesiąc/ - szersza nerka, ewentualnie inne? Czy równolegle zrobiono lifting m3?, jakie w ogóle były zmiany, zwłaszcza stylistyczne w e36 w okresie produkcji /głównie coupe/?

dzięki za info, pozdro

Opublikowano
jesli chodzi o date to o tym juz chodza legemdy , oficjala data z tego co ja wiem to 09.95r. po tej dacie seryjie astapilo wiele zmia stylistyczych

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
jesli chodzi o date to o tym juz chodza legemdy , oficjala data z tego co ja wiem to 09.95r. po tej dacie seryjie astapilo wiele zmia stylistyczych
Wiele tzn. co? Ja mam małego tds z '95 i z checią bym sie dowiedzial cos o swoim autku..

np szerszy grill, progi "zawijane" w Mpakiecie oraz dyfuzor przedniego zderzaka, małe kierunki boczne , na blotnikach, silniki M52, nowe kolory tapicerki, klimatronic, parktronic (ale tego nie jestem pewien na 100%), to tyle tak na szybkiego...

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
Wiele tzn. co? Ja mam małego tds z '95 i z checią bym sie dowiedzial cos o swoim autku..

np szerszy grill, progi "zawijane" w Mpakiecie oraz dyfuzor przedniego zderzaka, małe kierunki boczne , na blotnikach, silniki M52, nowe kolory tapicerki, klimatronic, parktronic (ale tego nie jestem pewien na 100%), to tyle tak na szybkiego...

Lifting był później. 09/1996. Po tej dacie był nowy grill, małe kierunki itp.

M52 były wcześniej, tak samo klimatronic.

Pozdrawiam,

Bartek

Opublikowano

Lifting był później. 09/1996. Po tej dacie był nowy grill, małe kierunki itp.

M52 były wcześniej, tak samo klimatronic.

wiedziałem że ktoś prędzej czy później to napisze , ponieważjest w tym wiele prawdy, silniki M52 i klimatronic to sie zgodze, ale z tymi nowymi grillami itp to niby oficjalnie było od 09.96 ale....

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano
W E36 praktycznie przez cały okres produkcji były wprowadzane drobne zmiany i trudno to wszystko opisać. Poza tym jest tak wiele rozbieżności na temat dat tych zmian że chyba nikt dokładnie nie wie kiedy co wprowadzono. Jako ciekawostkę podam że model ten produkują od 89 roku.
Opublikowano
przedmówca ma racje silniki m52 od 08.94 i tak samo zmienione wnętrze (2 poduszki, nowy materiał deski i poszyc drzwi fotele itd.), nową nerke gdzies w połowie 95r. wprowadzili
Jedyną dobrą rzeczą w przednim napędzie jest to ze gdy cofasz masz napęd na tył !