Skocz do zawartości

Liqui Moly dodatek do paliwa do DPF a AdBlue

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam B47 z AdBlue. Wcześniej w N47 czasami dolewałem dodatek do paliwa Liqui Moly do ochrony dpf. Ani to nie pomogło jakoś olbrzymie, ani nie zaszkodziło, ale przynajmniej miałem lepsze samopoczucie.

Pytanie - czy w aucie z mokrym filtrem również można go dolewać?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Bmw nie ma mokrego filtra cząstek stałych, adblue nie służy do wypalania filtra.
Opublikowano
Witam. Najprościej pisząc to adblue jest wtryskiwany prawie na końcu wydechu za wszystkimi dpfami i różnymi bajerami tylko po to aby spaliny, które wydostają się do atmosfery były bardziej ekologiczne i dlatego nie ma żadnego wpływu co sobie tam lejesz do silnika.
  • 4 lata później...
Opublikowano

Cześć,

Odgrzewam temat i dołączam do pytania?  Zamówiłem liqui moly do dpf czy na pewno mogę dolać?

Auto coraz większy przebieg do tego w ciagu tygodnia kilka krótkich tras do 20 km

Czy w aucie jest nadal  tzw suchy filtr DPF (do takiego można stosować ten środek) auto -  X3 G01 3.0D 2021r miękka hybryda,  silnik B57 czyli auto z  adblue

Niestety w instrukcji  środka nic nie piszą na temat adblue czy mozna stosować,  jest info tylko ze stosować do filtrów suchych

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
37 minut temu, Master_of_Velo napisał(a):

Cześć,

Odgrzewam temat i dołączam do pytania?  Zamówiłem liqui moly do dpf czy na pewno mogę dolać?

Auto coraz większy przebieg do tego w ciagu tygodnia kilka krótkich tras do 20 km

Czy w aucie jest nadal  tzw suchy filtr DPF (do takiego można stosować ten środek) auto -  X3 G01 3.0D 2021r miękka hybryda,  silnik B57 czyli auto z  adblue

Niestety w instrukcji  środka nic nie piszą na temat adblue czy mozna stosować,  jest info tylko ze stosować do filtrów suchych

Można.

Krzysztof
Opublikowano

można tylko po co?

3..0d i odcinki po 20km tu raczej nic nie pomoże.

Jack_Strong-
Opublikowano

Dzięki za info.  🙂

Pozdrowienia