Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W europie tak zabraniają a to tylko dlatego ze tu nikt nie robi dobrych klocków ceramicznych

A Te są karbonowo ceramiczne z dodatkiem miedzi i śmiało można zakładać do nawiercanych tarcz (na YT pełno tego) Zreszta mialem w innym aucie

W europie zamiast miedzi dodają żelazo i to się nie nadaje do nawiercanych

Kupiłem Brembo bo nie chciało mi się czekać na wysyłkę.Cena podobna

Power stop są w USA bardzo popularne w Mustangach i Bmw :)

https://brakestock.pl/power-stop/

Edytowane przez Senor5150
  • Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zjechałem na parking, zakodowałem "SPBR" i hamulec w początkowej fazie hamowania stał się dużo agresywniejszy - od razu czuć różnicę. Nie kodowałem rozmiaru tarczy, to niczego nie zmienia.

.

Co robi dokładnie SPBR? Zwiększa czułość rekacji pedała hamulcowego? Jeśli zmieniałem na 340 czyli M sport, a nie na Performance 370 to w moim przypadku zasadne jest kodowanie SPBR ?

• Moderatorzy
Opublikowano

Zwiększa czułość na początku hamowania. Później jest tylko lepiej.

Zakoduj sobie spbr i się przejedź. Samochód się od tego nie rozpadnie :)

Potem możesz usunąć spbr i sprawdzić S2NH.

Przy spbr nie trzeba kodować wielkości tarcz i czytałem żeby nie dodawać jednocześnie S2NH i spbr bo hamulec gorzej się zachowuje - tego nie sprawdzałem.

spacer.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam pytanie z innej beczki czy do tarcz 340mm i zacisków brembo wejdą felgi 17 '' mam takie na zimówki i nie wiem czy po zmianie tarcz i zacisków to się zmieści.
Opublikowano
Witam pytanie z innej beczki czy do tarcz 340mm i zacisków brembo wejdą felgi 17 '' mam takie na zimówki i nie wiem czy po zmianie tarcz i zacisków to się zmieści.

Tak 17 to minimum

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To jest jakaś konfiguracja, która nie będzie wymagała co chwilę wizyty w serwisie i dalszych wymian, czy rzucamy monetą i jak zawiśnie w powietrzu, to wsio git, a jak orzeł/reszka to mniej lub bardziej przeje.ane?

Po vinie znajduje mi hamulce "02NH M Sport brake" (niebieskie zaciski) i potrzebuję wymienić tarcze....

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Możesz jaśniej pierwszą część wypowiedzi?

Klocki też musisz wymienić.

Opublikowano
Fakt, źle zadałem pytanie. Czy zakup tarcz+klocków od któregoś producenta (któregoś konkretnego modelu) gwarantuje bezproblemową jazdę i brak wizyt w serwisie, czy wszystko zależy od szczęścia?
  • 5 miesięcy temu...