Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie zakupiłem ostatnio nowe czujniki do BMW F10 2012r czujniki miały przyjść oryginalne z logiem BMW ale przyszły jakieś inne niby numery wszystko się zgadzają ale znaczka nie ma :/ Zamotowałem je i problem wygląda w ten sposób że gdy zainicjuje ciśnienie w oponach i ruszę wyskakuje komunikat że to może potrwać do 12 minut. Po upływie tego czasu wyskakuje 2 komunikat że czujniki są nieaktywne proszę jechać wolno. I co tu zrobić w takiej sytuacji czy ja muszę te czujniki jakoś skalibrowac z systemem przez aktywator czujnikow TPMS czy po prostu te czujniki się nadają do kosza ???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jedź do oponiarza. mają takie urządzenie do sprawdzenia i aktywacji czujników.

miałem 1 wymieniany (co prawda w innym aucie) i dopiero po aktywacji tym czymś zaczęło działać jak należy

Opublikowano

kup nowe orginalne 4 szt. za 40euro. moze i taniej znsjdziesz. te programywalne sa do niczego. niedosc ze o wiele drozsze to trzeba je jeszcze programowac.

orginalne wsadzasz i sie same programuja po wcisnieciu opcji w idrivie.

ja kupilem te za 49.99euro nowe irgunalne z wentlami i sa ok. kumpel na promocji kupowal muesiac temu 4 szt nowe za 20euro z wysylka. czyli 5 euro za sztuke.

Opublikowano
No kupiłem takie właśnie niby oryginalne za 50 euro, pisało właśnie że są zaprogramowane tylko wsiąść zainicjować ciśnienie w oponach jechac i się miały same aktywować A tu wsiadam aktywuja się 15 min i wyskakuje komunikat że RDC jest nieaktywny jedź wolno. To tam wygląda jak by te RDC nie mogło złapać sygnału z czujników :|
Opublikowano

stado1000

No kupiłem takie właśnie niby oryginalne za 50 euro, pisało właśnie że są zaprogramowane tylko wsiąść

to oddaj te niby orginalne za 50euro i kup te za 40euro orginalne. u mnie dzialaja. nie ma sensu placic za podrobione wiecej niz za orginalne. zresetuj je w idrive

Opublikowano
Chłopie gdzie ty tam widzisz za stówę czujnik ? Sam zawór kosztuje 85 zł. Zawór z czujnikiem 400pln. To wszystko to ceny za 1 sztukę. A cyfra 4 w kolumnie drugiej to nr na schemacie a nie liczba sztuk w zestawie.
Opublikowano
Mobilki - te czujniki będą w porządku do F10 525xd 2015r.? To jest faktycznie oryginał? Znalazłem pasujące z dwoma numerami: 6874830 oraz 6874829 - jest jakaś różnica?

Link --> Allegro

Link --> Allegro

I jedne i drugie powinny pasować. Przy czym te czarne masz rocznik 2016, a pomarańczowe 2015, a więc starsza bateria.

Generalnie takie pomarańczowe wystawiają na ebayu za 40-50E, a więc taniej. Tutaj być może nawet ktoś zamawia na ebayu, dorzuca marżę i sprzedaje na allegro.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tu masz na stówę oryginał

Chłopie gdzie ty tam widzisz za stówę czujnik

Oj tam, oj tam.... Iran czy Irak...

Opublikowano

1600zl za 4 sztuki. twoj wybor. masz to samo poza bateria z 2015 nowe zaworki wentle z 2 letnia gwarancja za 20euro czy 40euro czy 50euro. riznica miedzy 1600zl z twojej strony internetowej a 20euro to okolo 1500zl. dla mnie wybor oczywisty.

zreszta rob jak chcesz. moje chodza.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Chłopie gdzie ty tam widzisz za stówę czujnik ? Sam zawór kosztuje 85 zł. Zawór z czujnikiem 400pln. To wszystko to ceny za 1 sztukę. A cyfra 4 w kolumnie drugiej to nr na schemacie a nie liczba sztuk w zestawie.

Zobacz co jest napisane w moim poście chłopie

TO JEST NA STÓWĘ ORYGINAŁ

A NIE TO JEST ZA STÓWĘ ORYGINAŁ

Opublikowano
I jedne i drugie powinny pasować. Przy czym te czarne masz rocznik 2016, a pomarańczowe 2015, a więc starsza bateria.

Generalnie takie pomarańczowe wystawiają na ebayu za 40-50E, a więc taniej. Tutaj być może nawet ktoś zamawia na ebayu, dorzuca marżę i sprzedaje na allegro.

'

Kupiłem czarne. za 340,00 - założone, pasują, działają ;) Co do Allegro to fakt, ale mnie zależało na czasie, a z ebay'a czasami chwilę trwa zanim to dotrze ;) Tak czy siak, dzięki za pomoc! ;)

• 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Pytanie w celu upewnienia się... zakupiłem felgi i teraz kolej na czujniki. I teraz ETKa wskazuje po VIN:

6 856 227 lub 6 874 830, 433 Mhz.

Natomiast szukając czujników na allegro są do nabycia z rozróżnieniem na Europę i USA z tą samą częstotliwością??? Czym się kierować w kwestii samochodu z rynku USA?