Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

Auto z 2008 roku, juz liftowe, posiada mała navi business , w podlokietniku gniazdo usb/aux, bluetooth, i kontroler idrive 8 przyciskowy, chcialbym zalozyc tam system NBT

Moje pytanie, - co dokladnie potrzebuje i co musze przerobic, widzialem podobne tematy ale byly to przerobki typowo z CCC .

W garazu gdzies mi lezy duzy wyswietlacz z F30 , gniazdo USB z długim przewodem z f30 i powinienem miec tez całą wiązke z f30.

pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witam,

Auto z 2008 roku, juz liftowe, posiada mała navi business , w podlokietniku gniazdo usb/aux, bluetooth, i kontroler idrive 8 przyciskowy, chcialbym zalozyc tam system NBT

Moje pytanie, - co dokladnie potrzebuje i co musze przerobic, widzialem podobne tematy ale byly to przerobki typowo z CCC .

W garazu gdzies mi lezy duzy wyswietlacz z F30 , gniazdo USB z długim przewodem z f30 i powinienem miec tez całą wiązke z f30.

pozdrawiam

Hej,

1. Musisz przerobić wyświetlacz z F30 tak żeby pasował do ramki ekranu z ccc professional,

2. Kupić czytnik NBT, tu proponuje NBT Evo

3. Kupić emulator NBT do BMW serii E

Jak coś mam na sprzedaż cały komplet przerobiony pod E60 lub E90, wyświetlacz + NBT Evo, wystarczy kupić emulator

Mariusz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

NBT EVO z najnowszymi wersjami softu nie współpracuje z ekranami APIX1 z NBT. Mimo, że opcje nadal są dostępne, to nie daje to obrazu

Carplay ponoć lepiej działa w najnowszych wersjach softu

8,8" ekran był stosowany w Mini. Także dotykowy z NBT EVO. Rozmiar mniejszy, ale łatwiej będzie to wkomponować w ramkę z dużego ekranu z E90

Opublikowano
NBT EVO z najnowszymi wersjami softu nie współpracuje z ekranami APIX1 z NBT. Mimo, że opcje nadal są dostępne, to nie daje to obrazu

8,8" ekran był stosowany w Mini. Także dotykowy z NBT EVO. Rozmiar mniejszy, ale łatwiej będzie to wkomponować w ramkę z dużego ekranu z E90

Mam działający ekran z NBT z czytnikiem NBT Evo ID6 i brak problemów z wyświetlaniem, wszystko działa pięknie.

Opublikowano
Jakie koszty emulatora CIC -> NBT Evo i u kogo to można (najlepiej w Polsce) dostać? Widziałem chyba tylko jakiś jeden na Allegro jakiś czas temu.

Nie robiąc nikomu reklamy, poszło na priv :D

Mariusz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam działający ekran z NBT z czytnikiem NBT Evo ID6 i brak problemów z wyświetlaniem, wszystko działa pięknie.

Soft który I-level?

Opublikowano

Soft który I-level?

Teraz nie mam auta bo oddałem do lakiernika a nie pamiętam.

Ale wcześniej miałem czytnik NBT Evo z F30 na id4 a teraz mam czytnik z G10 na id6.

Obie jednostki działają poprawnie na tym ekranie z NBT.

Mariusz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam u siebie w f10 evo id6 z ekranem apix1 zwykłego nbt z f10.

Wszystko śmiga jak należy,ilevel evo 18-07

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam u siebie w f10 evo id6 z ekranem apix1 zwykłego nbt z f10.

Wszystko śmiga jak należy,ilevel evo 18-07

Zrób update na 20-03 i daj znać ;)

Z tego co można znaleźć to bodaj od 19-11 zaczyna się problem z apix1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Problemy są już przy 18-11,dlatego zostaje przy 18-07 :wink: