Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Spokojnie Panowie, nie ma się co „drapać”, za chwilę lci pozamiata wszystko (głównie reflektory)

No jak dla mnie to pozamiatali w kokpicie-na pewno nie kupiłbym x5 po faceliftingu przez te beznadziejne ekrany. Oczywiście kwestia gustu i niektórym się spodoba.

Dla mnie te erkany to jakiś horror. A jak zoba zobaczyłem obrzydliwy przód nowej 7 i liftu x7...... Jeżeli taka będzie cała nowa linia bmw to aktualne będzie moim ostatnim :roll:

W 100% się zgadzam - jesli X5 tez dostanie takie ekrany to niestety ale po zakończeniu leasingu przeproszę się z inna marka premium.

Opublikowano

Panowie jakie macie doświadczenia z ostatnich czasów dostaw?

Wskoczył mi status 182 w zeszły wtorek i narazie tak wisi. Ile czekaliście ostatnio?

Opublikowano

Jestem niestety mocno zdegustowany i zrezygnowany oczekiwaniem na odbiór swojego pojazdu marzeń. Zamówiłem w sierpniu zeszłego roku wiedząc, że są restrykcje i opóźnienia w produkcji. Ale nie zakładałem, że problemy będą dosłownie na każdym jednym kroku. Od produkcji (kilka miesięcy) przez oczekiwanie na statek z Chin, potem statek miał kilkanaście godzin opóźnienia dosłownie w każdym porcie, przez co przypłynął jakieś 12 dni później niż miał, potem znowu czekanie na transport do kraju no i teraz w kraju stoi już nie wiadomo ile i nie wiadomo na co czeka. Miesiąc temu otrzymałem informację, że auto jedzie z Niemiec do Polski. No to od miesiąca czekam na telefon, że już jest do odbioru ... I tak sobie czekam.

Specjalnie auto zamówiłem dużo wcześniej, żeby było na wiosnę. Raczej nie ma co marzyć, żeby do majówki udało się odebrać a jak nie to kolejne tygodnie miną ...

Sytuację jeszcze pogarsza fakt, że dealer mnie o niczym nie informuje i wszelkie informacje muszę dosłownie wykopywać spod ziemi.

Także drugi raz nie dam się nabrać na coś takiego, albo kupię auto w salonie gotowe do odbioru albo wcale.

Opublikowano
Jestem niestety mocno zdegustowany i zrezygnowany oczekiwaniem na odbiór swojego pojazdu marzeń. Zamówiłem w sierpniu zeszłego roku wiedząc, że są restrykcje i opóźnienia w produkcji. Ale nie zakładałem, że problemy będą dosłownie na każdym jednym kroku. Od produkcji (kilka miesięcy) przez oczekiwanie na statek z Chin, potem statek miał kilkanaście godzin opóźnienia dosłownie w każdym porcie, przez co przypłynął jakieś 12 dni później niż miał, potem znowu czekanie na transport do kraju no i teraz w kraju stoi już nie wiadomo ile i nie wiadomo na co czeka. Miesiąc temu otrzymałem informację, że auto jedzie z Niemiec do Polski. No to od miesiąca czekam na telefon, że już jest do odbioru ... I tak sobie czekam.

Specjalnie auto zamówiłem dużo wcześniej, żeby było na wiosnę. Raczej nie ma co marzyć, żeby do majówki udało się odebrać a jak nie to kolejne tygodnie miną ...

Sytuację jeszcze pogarsza fakt, że dealer mnie o niczym nie informuje i wszelkie informacje muszę dosłownie wykopywać spod ziemi.

Także drugi raz nie dam się nabrać na coś takiego, albo kupię auto w salonie gotowe do odbioru albo wcale.

To to iX3 z chin przypłynęło?

Jako być może nowy użytkownik zamówionej iX3 i nowy członek klubu chciałem spytać o radę w kwestii ubezpieczenia OC/AC. Czy warto brać ubezpieczenie oferowane przez dealera czy lepiej czegoś samemu poszukać? I ew. jeśli można wiedzieć jakiego rzędu kwoty przy pełnym AC (pełna opcja z ASO itp) można oczekiwać?
Opublikowano

Teoretycznie tak bo go nie widziałem na oczy to nie wiem na pewno czy przypłynął. A biorąc pod uwagę kompetencje mojego dealera nic mnie nie zdziwi.

Podzieliłem się swoimi wrażeniami w tym wątku bo w dziale iX3 nie ma takiego tematu to nie chciałem otwierać nowego, a użytkownik wyżej pytał ile czekaliśmy no to napisałem, że ciągle czekam.

Opublikowano

Przepraszam - forum ucięło mój post.

2. Retrofitting the receiver audio module

Widziałem, że koledzy wcześniej czekali po 2tyg. na moduł. Wie ktoś kiedy się go może ruszyć?

Opublikowano
Przepraszam - forum ucięło mój post.

2. Retrofitting the receiver audio module

Widziałem, że koledzy wcześniej czekali po 2tyg. na moduł. Wie ktoś kiedy się go może ruszyć?

a jaki masz status? ciągle open? bo 4 tygodnie na doposażenie to dość długo mi się wydaje, ja chyba czekałem właśnie około 2tyg, teraz czekam na transport do PL.

Opublikowano
A ja moje auto wczoraj odebralem…

Zamówienie przełom października i listopada 2021, a produkcja 14.02.2022r.

To nieźle, gratulacje! Ja zamawiałem w maju 2021 :shock:

Opublikowano
Może kolega powinien się podzielić jakie czary czy inne zaklęcia stosował, że tak szybko odebrał. Ja mam zamówienie z sierpnia, produkcję 12.01.22, auto kompletne bez uzupełnień i ciągle czekam na dostarczenie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może kolega powinien się podzielić jakie czary czy inne zaklęcia stosował, że tak szybko odebrał. Ja mam zamówienie z sierpnia, produkcję 12.01.22, auto kompletne bez uzupełnień i ciągle czekam na dostarczenie.

Przynajmniej fajnie ze produkcja 22' a nie 2 tygodnie wczesniej i rocznik 21'.

Opublikowano
Mi to bez większej różnicy bo nie planuję auta szybko sprzedawać, a za 10 lat nie będzie miało znaczenia rok w tę stronę czy tamtą. Za to przykre jest, że odebranie auta to teraz osiągnięcie jak zdobycie Mount Everestu niemalże.
Opublikowano
U mnie niestety bez zmian. Auto wyprodukowane w lutym. 5ty tydzień czeka.

oba statusy open?

mój zjechał do PL i czeka. na transport do salonu

Opublikowano

Wie ktoś może na co konkretnie czekają? Na transport czy na dokumenty?

Jako ciekawostkę powiem, że w UK ubezpiecza się nie samochód ale kierowca. Ma to taki efekt uboczny, że tam nowe auta do salonu nie wiezie się lawetą tylko wysyła kierowcę od dealera i on tym autem jedzie. Nie każdemu się to podoba bo czasem widać odciski palców na desce i przyciskach no ale na pewno jest tak szybciej i taniej.

Opublikowano

Niestety oba Open:

Retrofitting the receiver audio module -0065480300

Programming control units (head unit) - 0065740300

Opublikowano
Panowie która strona działa aby sprawdzić co dzieje sie z autem?
http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
Opublikowano
Niestety oba Open:

Retrofitting the receiver audio module -0065480300

Programming control units (head unit) - 0065740300

no nic, cierpliwym trzeba być, tylko to pozostaje. jak czekasz 5 tygodni to w każdym momencie status może się zmienić. powodzenia!

Opublikowano
U mnie nie ma nic do zamontowania a czekam już 4 tygodnie na dostarczenie auta do dealera. Co mi po cierpliwości jak ja potrzebuje tego auta na wczoraj. Muszę przewieźć kilka rzeczy przyczepką (specjalnie zamówiłem auto z hakiem), kilka innych spraw też czeka w kolejce. Wolałbym mieć to już wszystko z głowy. Najgorszy jest brak komunikacji bo nic nie można zaplanować.
Opublikowano
jak sobie człowiek pomyśli, że Chińczycy są w stanie szybciej to auto zbudować od zera niż w Polsce ogarnąć na cle, albo, że Brytyjczyk odbiera auto tydzień po wyładowaniu ze statku (z tego co czytałem na ichnym forum) no to ciężko się nie irytować widząc w czym przodujemy.