Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

potrzebuję sugestii czego szukać i gdzie szukać.

Objaw od kilku tygodni taki jak na filmiku, mikrofon dość dobrze to zebrał - dzwięk przypominjący zdychający alarm albo podnieconego kanarka.

- Tylko w czasie jazdy

- cichnie przy zwalnianiu i zatrzymywaniu się

- cichnie na ciepłym (chociaż nie zawsze, powiedziałbym w 85% tak)

- niezaleznie od temperatury na zew

- mam wrazenie ze slysze to bardziej po stronie pasażera

- jak oddalem go mechanikowi (gdzie samochod stał 4 dni nieuzywany) ten zadzwonił do mnie i powiedział ze nic nie słyszy podczas jazdy, przyjechalem po samochod, przejechałem sie z nim - złośliwość rzeczy martwych - nic nie hałasowało.

Oczywiście juz następnego dnia rano nagrałem ten film.

https://www.youtube.com/watch?v=X5I7hd6zm1E&feature=youtu.be

Opublikowano
Dla mnie to bardziej brzmi na wentylator dmuchawy niż na klimatronik\, ale film jest zbyt krótki i chaotyczny by coś więcej wywnioskować
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Hej wszystkim,

film był chaotyczny bo obajwy były trudne do uchwycenia, akurat wtedy się to "chaotycznie" udało.

Wraz z biegiem czasu problem jest bardziej uciążliwy:

- dzwięk słychać na zewnątrz pojazdu (nie tylko w środku)

- pojawia się niezależnie od temperatury silnika

- nigdy go nie ma kiedy samóchod stoi lub jedzie bardzo powoli

- wyłączenie nawiewów, zmiana temp, włącznie/wyłączanie klimy nic nie zmiania

Opublikowano

Raczej też nie opona @Fuser bo czasem moge przejechac i z Łodzi do Krakowa bez piszczenia a tu nagle w samym miescie zaczyna się odzywać.

Czy takie odgłosy ma prawo wydawać wisko?

• Moderatorzy
Opublikowano
Ale z filmu ewidentnie wynika, że piszczy jak jedziesz i to jakby coś było trochę krzywe, bo robi takie łi-łi-łi :) Sprawdź jeszcze na luzie jak jedziesz czy piszczy. Wisko się obraca lub nie obraca niezależnie od jazdy więc raczej nie to. Może osłona ociera o tarczę ? Podnieś cały przód auta żabką (jest takie miejsce specjalne na podnośnik) i zakręć kołami.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dzisiaj mialem identyczny dzwiek w e38. Identyczne objawy itd. No no czekam na final tematu :D
Opublikowano
Dodam ze u mnie koncza sie z tylu klocki juz nawet kontrolka mi sie zaswiecila i to samo tarcze. Oczywiscie tyl. Mozliwe ze to ma z tym zwiazek pzdr
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gdy lekko ręczny ruszycie to dźwięk nie znika? Szczęki mogły się posypać.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dzisiaj wymienilem wszystkie tarcze z klockami i szczeki od recznego czas pokaze czy kanarek przyleci do mnie jeszcze jeden raz :D
Opublikowano
Jak dźwięk się pojawi spróbuj zaciągnąć lekko ręczny, u mnie też tak było, że co jakiś czas dziwne dźwięki się pojawiały. Pewnego razu złapałem za ręczny i ucichło :) Otwieraj poszczególne szyby i słuchaj gdzie dźwięk słychać mocniej. Może akurat coś znajdziesz.