Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam temp. Ktmp- mop Wacha się w granicach 50-60'C. Przejechałem ponad 100 km i nie przekroczyła 60 st. Na postoju przy 2tys. Obrotów po jakimś czasie dochodzi do 85, ale zaraz spada do 60, co może być przyczyną? Termostat? Odrazu zapchał się DPF, i przez niska temp. Nie wypala go, dzięki za pomoc
Opublikowano

Miałem ten sam problem. Pomogła wymiana obu termostatów. Główny najlepiej kupić oryginalny a termostat od EGR może być Behr. Jeśli do wymiany będą zdejmować kolektor to warto zajrzeć do klapek i EGR, przy okazji wyczyścić obie rzeczy.

Pozdrawiam

Opublikowano
Faktycznie. Ja przy okazji wymiany termostatów zmieniałem świece żarowe bo był błąd na 3 świecy. Może jakiś "magik" zechce sobie dla samej wymiany termostatów odkręcić kolektor :D
Opublikowano

Ori to był behr nawet kupując zamiennik poza serwisem behr ma zeszlifowany znaczek BMW. Sam kupiłem behr egr oraz główny i oba w miejscu gdzie ori był znaczek były obszlifowane. Działają bardzo dobrze temperatura 88-91

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Ori to był behr nawet kupując zamiennik poza serwisem behr ma zeszlifowany znaczek BMW. Sam kupiłem behr egr oraz główny i oba w miejscu gdzie ori był znaczek były obszlifowane. Działają bardzo dobrze temperatura 88-91

Nie możliwe, chyba wymieniałes je z 10 lat temu, Teraz behr to tania podróbka niby made on italy ale z wyglądu jak tani chińczyk, EGR behr można smialo, główny tylko OEM

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Potwierdzam to co pisze PiotrLublinBMW. Kupiony rok temu BEHR bo połowe tańszy niż ori. Wyglądał jak oryginał, MADE IN ITALY. Pojeździł niecały miesiąc i moje auto zaczeło się grzać. Kupiłem OEM i do tej pory spokój. Wyszło u mnie jak zwykle. Najpierw wywale kase na tani badziew, a później kupie to co od razu powinienem kupić :D Ten BEHR co jest teraz, to już nie to samo co kiedyś.
Opublikowano

Wymieniałem je jakieś 2-3 miesiące temu behr/mahle. Jak się rozsypie to dam znać skoro taki szjas długo nie będzie trzeba czekać. Pozdrawiam

Opublikowano
Ja w 2017 kupiłem główny termostat behr ze zdszlifowanym logo bmw trzyma do dziś odpowiednią temperaturę. Widocznie te wasze zepsute to podròbki.
Opublikowano
Ja kupilem Behr/Mahle niby ze sprawdzonej firmy. Pudelka z hologramami byly 'dolaczone' do zestawu, wiec mam obawy na ile byly one oryginalne. Ale oba dzialaja poltora roku, na biezaco sprawdzam temperature i jest ok. Jak sie wkrzacza to tez bede bardziej uwazny przy zakupie, bo wtedy sie nie znalem.
[2008 325d LCI E90]