Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zauważyłem, że w cenniku pojawiła się opcja BMW Drive Recorder za około 1kpln - ktoś ma i używa? jest to jaka dodatkowa kamera czy tylko nowa funkcjonalność do przedniej kamery?
Opublikowano
Mam to opisane w instrukcji, wg opisu na rzadanie nagrywa video oraz w sytuacji wykrycia zagrożenia lub wypadku. Ale za nic takiego nie płaciłem dodatkowo, chyba, że jest to w ramach kamery 360.
Opublikowano
Ta opcja jest dostępna już na rynku niemieckim - tylko w połączeniu z Park Assistant Plus. Wydaje się więc, że to kamera/y z przodu służące do 360 view będą nagrywać. Poza tym za opłatę rzędu 1kpln to w bmw może dadzą chlapacze, a nie osobną kamerkę.......
Opublikowano
Ciekawe czy będzie tryb parkingowy - to by była bardzo przydatna funkcja.

Tak jak w tesli. Tryb strażnik, to by było świetne...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Mam cały pakiet connected drive professional inie mam tej aplikacji ani nie mam jej w sklepie. Mam też kamery 360..
Opublikowano
Mam cały pakiet connected drive professional inie mam tej aplikacji ani nie mam jej w sklepie. Mam też kamery 360..

a masz wgrane wszystkie aktualizacje ?

Ja odbieram auto 20.02 i jak zamawiałem to tej opcji nie było, też mam kamery 360 w konfiguracji i mam nadzieję, że będę mógł to po odbiorze auta sobie dokupić :roll:

Pozdrawiam

KrzychoM

Opublikowano

Ja odbieram auto 20.02 i jak zamawiałem to tej opcji nie było, też mam kamery 360 w konfiguracji i mam nadzieję, że będę mógł to po odbiorze auta sobie dokupić :roll:

Oto, dlaczego zadalem pytanie.....

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=203&t=362871&start=45 post z 24-go stycznia (ostatni na ta chwile)

Opublikowano
To dlaczego ta opcja jest w konfiguratorze skoro usługa nie jest/nie będzie dostępna ?

Dobre pytanie - jedno przeczy drugiemu, dlatego jestem ciekaw, jak wyglada rzeczywistosc ;)

Opublikowano

A bo ja wiem. Auto odebrałem na koniec października 2019, cała reszta powinna się dziać online chociaż w serwisie zaskakującomalo o tym wiedzą :lol:

Opublikowano

Zamawiałem w ubiegłym tygodniu auto, co prawda inny model, ale wybrałem tę opcję i nikt nie wspominał, że nie będzie działać. Więc zobaczymy jak odbiorę auto.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Zamawiałem w ubiegłym tygodniu auto, co prawda inny model, ale wybrałem tę opcję i nikt nie wspominał, że nie będzie działać. Więc zobaczymy jak odbiorę auto.

Pzdr

Na Twoim miejscu lepiej bym spytal o to. Tak na wszelki wypadek, zeby anulowanie zamowienia za kilka tygodni nie opoznilo Ci odbioru auta ;)

Opublikowano
Dla zainteresowanych Drive Recorder, na podstawie konwersacji wlascicieli X5-ek na bimmers, ktora wczoraj przeczytalem (tak wiec nie sprawdzona informacja): jesli Wasze auto bylo wyprodukowane przed sierpniem 2019 (MY19), to niestety prawdopodobnie nie bedziecie miec mozliwosci skorzystania z Drive Recorder. Ktos z Bimmers-ow spytal o to ludzi z zespolu odpowiedzialnego za Connected Drive i podobno od sierpnia montowano dodatkowy dysk twardy, ktory jest niby wykorzystywany w dzialaniu tej funkcji (+prawdopodobnie innych w przyszlosci). Dodatkowo, spotkalem sie z ciekawa wypowiedzia, ze system ten teoretycznie powinien nagrac moment uderzenia w momencie, kiedy nawet samochod jest wylaczony (niestety nie jestem w stanie podac linku do zrodla - przejrzalem wiele stron/forums). Jesli chodzi o kontakt z Nasza rodzima infolinia, to jedyne co moge powiedziec to: kompletna zenada. Gosc nie wiedzial nawet, o co pytam (Drive Recorder).
Opublikowano
Dla zainteresowanych Drive Recorder, na podstawie konwersacji wlascicieli X5-ek na bimmers, ktora wczoraj przeczytalem (tak wiec nie sprawdzona informacja): jesli Wasze auto bylo wyprodukowane przed sierpniem 2019 (MY19), to niestety prawdopodobnie nie bedziecie miec mozliwosci skorzystania z Drive Recorder. Ktos z Bimmers-ow spytal o to ludzi z zespolu odpowiedzialnego za Connected Drive i podobno od sierpnia montowano dodatkowy dysk twardy, ktory jest niby wykorzystywany w dzialaniu tej funkcji (+prawdopodobnie innych w przyszlosci). Dodatkowo, spotkalem sie z ciekawa wypowiedzia, ze system ten teoretycznie powinien nagrac moment uderzenia w momencie, kiedy nawet samochod jest wylaczony (niestety nie jestem w stanie podac linku do zrodla - przejrzalem wiele stron/forums). Jesli chodzi o kontakt z Nasza rodzima infolinia, to jedyne co moge powiedziec to: kompletna zenada. Gosc nie wiedzial nawet, o co pytam (Drive Recorder).

Myślę że większość X5-ek z tego forum jest wyprodukowana przed sierpniem 2019, a szkoda bo ten Drive Recorder to pewnie fajna funkcja :( , co do wiedzy ludzi z infolinii nie będę nawet wypisywał co pani opowiadała na temat Car Play.

Opublikowano
Jak złożyłem zamówienie to wybrałem opcje Drive Recorder, pytałem jak działa podobno to nagrywa non stop, aczkolwiek w razie kolizji odcina 20 sekund przed kolizja i 20 sekund po kolizji co się dzieje, nie mówił nic że nie działa, co prawda definytywnie wybrałem auto z 2019 dostępne od ręki, ale jak napisałem wcześniej nie było odpowiedzi, że coś ma nie działać
Opublikowano
Moja była produkowana we wrześniu i nadal nie widzę takiej opcji do ściągnięcia w sklepie.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja zamawiałem pod koniec listopada i normalnie było jako opcja i mam to dodane do wyposażenia , na razie czekam za samochodem, cena ok 890 zł

tak samo demo w salonie miało to na wyposażeniu.