Skocz do zawartości

Mapy PREMIUM ROUTE NEXT LIVE EVO WAY MOTI BUSINESS MOVE HIGH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 3.06.2023 o 09:46, Jack79 napisał(a):

Na teraz brak torrentow tylko mega. Kolega wstawil link ponizej, ale mam tez u siebie mega. Niestety opcja edytowania postów jest wylaczona, albo ja nie potrafie jej znaleźć, wiec wkleje tu

Road Map Europe West MOTION 2023-2 (mega)

https://mega.nz/file/xqBBzaCJ#aeSAKMVjk1c0H1EoVuKG0SmmDVUKRrDLwHFdLeMxjK0

Niestety mam braki z miejscem na mega, ale tu kolega wstawil linki do mega

https://www.bmw-klub.pl/forum/topic/217323-wszystkie-wersje-nawigacji-evolivemotionmovenextpremiumrouteway/#comment-2358278

Czy tę mapę ktoś wrzucał ? Wyskakuje mi komunikat że brak aktualnych danych itd? Czy jest pokrycie na PL ?

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 416,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• A po jakiego grzyba uzywac specjalnych programów skoro i tak evo i reszta obsługuje exfat albo NTFS? Po co utrudniać sobie życie jakimis dodatkowymi programami? Skoro pod Windowsem zrobisz format i ta

• Wszystko oprócz NEXT East na Mega jest na pierwszej stronie, razem z torrentami. @bobwoj używam utorrrenta.

• Jack79
    Jack79

Wyszła mapa EVO 2026-1. Sciąga się. Jak tylko będze to wrzuce

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Złapała Fixa i pokazuje prawidłowo ale wyskakuje informacja że brak dokładnych danych i czy aktualizować? Tak jest po aktualizacji gdy się nie wyciągnie pena z USB?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 15.08.2023 o 00:04, Jack79 napisał(a):

Dodałem torrent i chomik na pierwszej stronie z mapa EVO 2023-2. Mega nie mam gdzie wrzucić, ale jest tu tez na forum.

dzięki, działa 🙂

spacer.png

Opublikowano

Jack79 dzięki.

PREMIUM śmiga. 🍻

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, mam F30 z nawigacją NEXT i planuję update z Road Map NORTH AMERICA Next 2015-2 na EUROPE WEST Next 2023-2. Pytanie brzmi czy muszę zrobić coś poza ściągnięciem pliku DE z auta i wrzuceniem go w generator? I czy jeżeli wygenerowany kod będzie błędny podczas update'u to czy zablokuję sobie headunit/mapę, czy po prostu update się nie powiedzie i wrócę do stanu sprzed aktualizacji?
Pozdrawiam

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 9.09.2023 o 19:30, karcio424 napisał(a):

Cześć, mam F30 z nawigacją NEXT i planuję update z Road Map NORTH AMERICA Next 2015-2 na EUROPE WEST Next 2023-2. Pytanie brzmi czy muszę zrobić coś poza ściągnięciem pliku DE z auta i wrzuceniem go w generator? I czy jeżeli wygenerowany kod będzie błędny podczas update'u to czy zablokuję sobie headunit/mapę, czy po prostu update się nie powiedzie i wrócę do stanu sprzed aktualizacji?
Pozdrawiam

To zależy kiedy zapyta o kod - nie zawsze pyta na początku.

Ale w przypadku NEXT wydaje mi się że samo FSC z kodu wystarczy do konwersji USA -> EU

Opublikowano

Drodzy takie pytanie odnośnie map PREMIUM - o co chodzi z kolorami i grubością dróg ? Czerwone, żółte itp? Raczej nie jest to kategoria ( eSka, Autostrada, czy krajowa) bardziej to wygląda na natężenie ruchu tylko skąd by brał to info? 

U nie np. wygląda to tak, zę S7 mam normalnie cienką linią żółtą a dojazdy ( droga krajowa i jakaś wąska lokalna) na czerwono. To się oczywiście zmienia w zależności od lokalizacji.

Opublikowano

W pliku lookup.xml nie widać premium Europę 2024... 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 19.09.2023 o 12:46, Młody90 napisał(a):

W pliku lookup.xml nie widać premium Europę 2024... 

To zrób 2023 i FSC Lifetime.

Opublikowano
W dniu 16.06.2023 o 05:58, Jack79 napisał(a):

Generator zrobiony przez sedoy nie potrzebuje juz pliku lookup.

Tutaj lookup z czerwca, wiec wszystko powinno być

https://mega.nz/file/SMIHFZYR#ly3GIhP786Z2l_Lu6wG6M94V2oSSs4FEqsPA-V-kyas

Sedoy

https://chomikuj.pl/Jack1979/BMW/FSC+Generator

Mozesz generowac lifetime.

Wgrywasz tak jak to wyglada po rozpakowaniu. Katalog pkg ma byc i plik config. 

Zacytuję Jack79, nie potrzebujesz już lookupa, użyj generator sedoy'a, do ściągnięcia z linka powyżej 🙂

Edytowane przez yarko2000

Opublikowano
W dniu 18.09.2023 o 11:44, jarekf napisał(a):

Drodzy takie pytanie odnośnie map PREMIUM - o co chodzi z kolorami i grubością dróg ? Czerwone, żółte itp? Raczej nie jest to kategoria ( eSka, Autostrada, czy krajowa) bardziej to wygląda na natężenie ruchu tylko skąd by brał to info? 

U nie np. wygląda to tak, zę S7 mam normalnie cienką linią żółtą a dojazdy ( droga krajowa i jakaś wąska lokalna) na czerwono. To się oczywiście zmienia w zależności od lokalizacji.

Jeżeli pokazuje natężenie ruchu - a to zobaczysz (jak korek to czerwone), to masz wykupioną opcję pakietu connecteddrive i nazywa sie RTTI, chyba możesz to sprawdzić w swojej navi.

Ta opcja nie ma nic wspólnego z aktualizacją, bo tak samo pokazuje przy starych mapach jak i nowych.

Może się mylę ale zerknij u siebie, będzie napisane czy to to.

Opublikowano
W dniu 18.09.2023 o 11:44, jarekf napisał(a):

Dokłądnie chodzi o natężenie ruchu...chociaż to też tak nie zawsze, bo jak dużo aut jest zaparkowanych wzdłuż drogi to tez pokazuje na czerwono. Skąd to bierze? chyba z GPS, jak ja wykupiłem pakiet na aktywną mapę, to tez mi się zaczeły kolorki pojawiać 🙂

Opublikowano

Panowie, dzięki za info !

To w takim razie chyba prezent po poprzednim właścicielu 🙂 To jest jakaś opcja czasowa czy lifetime, bo auto mam od 1,5 roku i ciągle to działa.

Opublikowano
W dniu 21.09.2023 o 07:25, luk_byd napisał(a):

To zrób 2023 i FSC Lifetime.

Tak, już tak zrobiłem i poszło .

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 22.09.2023 o 08:46, Jarsonik napisał(a):

Dokłądnie chodzi o natężenie ruchu...chociaż to też tak nie zawsze, bo jak dużo aut jest zaparkowanych wzdłuż drogi to tez pokazuje na czerwono. Skąd to bierze? chyba z GPS, jak ja wykupiłem pakiet na aktywną mapę, to tez mi się zaczeły kolorki pojawiać 🙂

Natezenie ruchu jest pobierane z serwerow Here

Opublikowano

Witam, mam pytanie czy ktoś pobierał i instalował mapę premium 2024. Chodzi mi o to czy poprawnie działa?

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

dziala poprawnie. sprawdzona, wrzucona 

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
W dniu 22.09.2023 o 19:32, jarekf napisał(a):

Panowie, dzięki za info !

To w takim razie chyba prezent po poprzednim właścicielu 🙂 To jest jakaś opcja czasowa czy lifetime, bo auto mam od 1,5 roku i ciągle to działa.

To mozesz sprawdzić w aplikacji. Ja wykupiłem sobie na rok

Opublikowano

Panowie, czy może wiecie kiedy można się spodziewać map LIVE 2024?

Opublikowano
20 godzin temu, Jarsonik napisał(a):

To mozesz sprawdzić w aplikacji. Ja wykupiłem sobie na rok

W jakiej aplikacji?

Opublikowano
49 minut temu, jarekf napisał(a):

W jakiej aplikacji?

my bmw

Opublikowano

Ok, dzięki. to ja mam zbyt stary samochód... do mybmw zdaje się można dodać auta>2014

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 2.10.2023 o 10:05, jarekf napisał(a):

Ok, dzięki. to ja mam zbyt stary samochód... do mybmw zdaje się można dodać auta>2014

Na pewno od lipca 2012 - pojawienie się NBT.

A czy wcześniej - nie wiem, ale kiedyś miałem dodane z CIC (2010)

Opublikowano

U mnie tez właśnie CIC (2011) i w myBMW nie mogę dodać auta. Wyświetla się info, żeby się zalogować bezpośrednio w aucie ale za cholerę nie wiem jak i gdzie...

Jest w menu cos takiego jak ConnectedDrive ale tam tez nic nie mogę zdziałać.

Edytowane przez jarekf