Skocz do zawartości

F16 z 2015 sDrive USA konwersja na ECE brak kodu VO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam taka zagwozdke.

potrzebuje wykonac konwersje USA na EU, X6 F16. problem w tym ze to sDrive 3.0.... nie było wersji sDrive na EU.... co teraz? czy moge uzyć kodu VO dla xDrive 3.0 ECE zeby wykonac konwersje? jakas podpowiedz malutka? :)

teraz mam kod KU03 to dla USA.

xDrive ECE to KU21

Opublikowano

dodalem spryskiwacze, zmienilem region DVD pozniej zmienilem VO na ECE xDrive i przekodowalem Kombi i NBT. "chyba" jest ok :)

gorzej z FEM bona ile sie zorientowalem to swiatla sa czescia bcbody i nie wiem czy do konca mozna tak chamsko "caly" modul poleciec na ECE jezeli kod VO jest od xDrive a nie sDrive...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chcesz kodować FEM w F16?

ludzie biorą auta do naprawy i sami nie rozumieją o co tam chodzi, nie zwracaj na to uwagi, amatorzy i tyle

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tylko chcecie udowodnić że jesteście najlepsi.

mam na to wylane , wiem do czego jest zdolny i to nie zmienia faktu , że muszę komuś pomóc. Nic nikomu nie musze. I zdania typu "Jesteśmy z jednej branży" "musimy pomagać sobie nawzajem" to chyba jakas utopia. Dlatego, że wiem więcej niż inni i sprzedaję swoją wiedzę w postaci poważnych napraw, a nie amatorskich napraw, które są napisane jak instrukcja na każdym forum. Dlatego mam taką pozycje i zachowanie. A mówić, że w F15 jest FEM - no to pewnie w oczy nie widziałeś F15...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam w dupie twoje zasrane teksty.

Ooooo jakiż to ja jestem zayebisty bo wiem jak się nazywa moduły w piepszonym BMW.

Pozdrawiam.

Zasrane tu jest komentarzy od takich dalekich od BMW jak Ty . Dalej bez komentarza ! Nie widzę sensu o tym dyskutować.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie polecam kodowania poprzez FA/VO do serii poprzez edycje na Europę , tylko kodowanie FDL esys ,

a jak ktoś chce sprawdzić co się stanie jak zakoduje poduszki to polecam taki test będzie ze 20błędów

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Można śmiało kodować poprzez vo/fa trzeba tylko wiedzieć co kodować,a czego nie dotykać.Nie polecam kodować przez fdl, to dopiero szukania i nigdy nie wiadomo czy czegoś się nie pominie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

mylisz się może tylko NBT , CIC przejdzie ale po co trzy opcje i wszystko co za szukanina , NBT_EVO całkowicie odpada

co do FEM, BDC, FRM nie polecam są różnice w okablowaniu np f25 ma filtry przeciwzakłóceniowe na pinach eu od świateł z tyłu ,

nie wspominając o TMS , nie przejdzie inicjalizacja, sa inne w EU i US ,

ACSM i poduszki to całkowicie inne opcje EU i US nie wolno kodować a tu często trzeba ingerować w modelach sprowadzonych z USA

reszty się nie dotyka, i panowie jak kodujecie poprzez zmianę VO/FA to po kodowaniu przywróćcie dane US oryginalne,

kodowanie do serii innych sterowników , programowanie ISTA powoduje błędy .

Opublikowano
mylisz się może tylko NBT , CIC przejdzie ale po co trzy opcje i wszystko co za szukanina , NBT_EVO całkowicie odpada

co do FEM, BDC, FRM nie polecam są różnice w okablowaniu np f25 ma filtry przeciwzakłóceniowe na pinach eu od świateł z tyłu ,

nie wspominając o TMS , nie przejdzie inicjalizacja, sa inne w EU i US ,

ACSM i poduszki to całkowicie inne opcje EU i US nie wolno kodować a tu często trzeba ingerować w modelach sprowadzonych z USA

reszty się nie dotyka, i panowie jak kodujecie poprzez zmianę VO/FA to po kodowaniu przywróćcie dane US oryginalne,

kodowanie do serii innych sterowników , programowanie ISTA powoduje błędy .

Ale po co w ogóle zapisywać coś w VCM?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niestety tak jest często, miałem ostatnio M5 f10 i ktoś pozostawił kod modelu na EU, a oryginał był US , tak się złożyło że kodowałem do serii RDC ...

nie sprawdzając FA wcześniej.

ESYS po edycja FA , zapisaniu zmian w pliku, kontroli poprawności , i kodowaniu do serii opcją CODE jednego modułu automatycznie uzupełnia dane w VCM

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wystarczy odznaczyć i nic już nie uzupełni po kodowaniu :lol:
Opublikowano
Dla mnie nie ma znaczenia i tak sprawdzam po każdym kodowaniu na koniec

Sprawdzasz po kodowaniu ale przed już nie? Nie sądzisz że coś nie tak jest w tej kolejności?

Pozatym po to są odpowiednie opcje w esys żeby nie dochodziło do sytuacji zmiany VCM itp.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wooooow, ale argument , przecież to ja zwróciłem uwagę na kodowanie , ilu ludzi sami kodują potem takie problemy , zamiast imponować swoją znajomością esys

napisz instrukcję aby takich problemów nie popełniali , ja sobie zawsze poradzę .... mimo tylu znajomych na całym świecie rzadko korzystam z pomocy .