Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może ktoś miał podobny problem. Ni stąd ni z owąd znikło mi podświetlenie wyświetlacza komputerka (data, godzina, temperatura).

Zawsze po załączeniu zapłonu wyświetlacz świecił jaśniej, a teraz załączony zapołon czy nie guzik widać. I nie chodzi mi o żarówkę która podświetla przyciski po załączeniu świateł, ona się świeci. Może ktoś coś doradzi zanim pojadę do elektryka.

Opublikowano

przy okazji

czy BC ( duzy ) ma podswietlane przyciski. U mnie jest tylko wyswietlacz podswietlony.

Moze mam przepalona jakas zarowke ?

Opublikowano

no to bedzie trzeba zorganizowac akcje ,, żarówka,,

Jak tak patrze, to widze , ze jakas żarówka z podswietlenia wskaźnikow tez nie działa . No i to środkowa żarówka. Coś mi sie zdaje ,ze do niej tak łatwo nie dojde. Trzeba chyba rozebrac cały zestaw wskaźników i szukac gdzies w środku.

kto juz wymieniał podświetlenie wskaźników i kompa ?

Komputer chyba sie wypchnie po wyciagnięciu radia. A z oświetleniem wskaźników to chyba bez ściagniecia kierownicy nic sie nie zrobi...

Opublikowano

Przy kompie bardzo łatwo wymienić żarówki.

Co do zegarów to teoretycznie rzecz biorąc podobno da sie je wyjąć bez sciągania kierownicy, sam nigdy nie próbowałem, zdjęcie kierownicy to minuta roboty więc się nie grzebałem ;)

Jak spojrzysz od dołu na zegary to zobaczysz dwie śruny które musisz wykręcić i zegary górą wysuną się do Ciebie. wypinasz 3 lub 4 wtyczki (niepamiętam dokładnie) i zegary masz w ręku. Z tyłu są zapinki i otwierasz zegary, jak zobaczysz to będziesz wiedział jak działać ;)

Jeśli masz poduszkę powietrzną to nie zapomnij odpiąc aku.

Powodzenia, jeśli byś miał jakiś problem to dawaj na priva ;)

http://yourdomain.com/images/broken_link.gif
Opublikowano

dzieki,

ostatnio zagladalem na tyl wskaźnikow i okazalo sie , ze zarowki oswietlenia za w środku ukryte. A wiec.... kierownica musi byc wyjeta. Zawsze jak biore sie w samochodach za kierownice to jest problem. Jeszcze nie trafilem na taka , ktora zejdzie dobrowolnie. Oby moja chciala ;-)

Opublikowano

Siemanko.

Ja wyciagalem zegary bez sciagania kierownicy. Poprostu wsadzilem kawalek obudowy zegarow pomiedzy ramiona kierownicy i przekraecilem je razem z nia w lewo i z boku to juz bez problemu wyszly.

W BMW Blisko Masz Wszędzie
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam. mam pewien problem i moze Bedziesz wiedzial jak sie z nim uporac. przez przypadek zrobilem zwarcie w zarowce podswietlajacej popielniczke i cale podswietlenie zegarow, deski rozdzielczej padlo :cry2: . Sprawdzalem bezpieczniki wszystkie pod maska ale sa dobre a zarowki tez sa dobre. moze jest jeszcze gdzies jakis bezpiecznik schowany bo ja juz sam nie wiem. Do Dimera przychodza dokladnie juz nie wiem ale chyba z 10 kabli cienkich takie jak sa do podswietlenia, a jak bedzie to dimer to moze wiesz co sie pali w nim moze uda mi sie to naprawic jakos. Pozdrawiam
Opublikowano
statnio zagladalem na tyl wskaźnikow i okazalo sie , ze zarowki oswietlenia za w środku ukryte. A wiec.... kierownica musi byc wyjeta.

Przeciez aby wymienic zarowke nie musisz wyjmowac zegarow. Nie musisz ich nawet wypinać z wtyczek!!!!! Odkręc 2 srubki na gorze, pochyl je do przodu i bedziesz wszystko widział. Wykręć padnieta zarowke, wkręć dobrą. Jak dla mnie wygląda to na 30 sekund roboty. Pozdrawiam.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

mam taki sam problem jak autor tego watku ale nie padla jeszcze zadna podpowiedz chociaz juz kilka osob wypowiedzialo sie

ale na inny temat :lol:

podlaczam sie pod prosbe kurteczka_on

Opublikowano

U mnie komputerek ma 3 zarowki :

1 podswietla napisy

2 szt podswietlaja wyswietlacz

Ta od napisow swieci sie razem ze swiatlami.

W E34 z airbagiem szafa wychodzi bez sciagania kierownicy- po lewej stronie tam gdzie kierunki,

Nie pamietam , gdzie sa zarowki podswietlenia szafy , ale jak sa w srodku to pewnie bedziezsz musial ja wyjac , bo inaczej nie bedziesz mial miejsca zeby rozpolowic szafe ( robi sie to bardzo prosto , bo jest na 2 specjalnych spinkach . obracasz je tak jak tam jest napisane i szafa sie otwiera ). Szkoda tylko , ze trzeba miec zarowki z oprawkami , bo u mnie sa niewymienne.

Fiu , fiu - zaszczekał kot Filemon :-))
Opublikowano
I jeszcze jedno: nie trzeba odpinac akumulatora do wyjecia szafy jak masz airbag , tylko nie wolno wlaczac zaplonu , bo zlapie blad i da sie go skasowac tylko komputerem - wiem to z autopsji, zachcialo mi sie automatycznych swiatel - swiatla juz mam zrobione , tylko musialem udac sie z wizyta do pana Grabowskiego w Piasecznie w celu skasowania kon trolki :duh:
Opublikowano

u mnie wyglada to nastepujaco

wyswietlacz bardzo fajnie i jasno swiecil ale nie bylo podswietlenia przyciskow

wymienilem od razu wszystkie 3 zaroweczki od komputera

i teraz jest tak ze podswietlenie przyciskow dziala a na wyswietlaczu jest ciemno

co prawda widac cyferki ale b. slabo

mysle ze widac je dzieki swiatlu, ktore daje zarowka od podswietlenia przyciskow a dwie pozostale chyba nie swieca

nie mam pojecia dlaczego tak jest, zarowki sa nowe i dzialajace

czy macie jakis pomysl?

thx

Opublikowano

Mam pomysla !!

Wez kontrolke do lapy i sprawdz czy masz tam napiecie

Wedlug mnie zarowki nie lacza !!

Opublikowano

wczesniej laczyly przed zmiana

nie bylo jedynie podswietlenia przyciskow

tylko zmienilem zarowy i przestalo swiecic