Skocz do zawartości

Zmiana reflektorów xenonowych na zwykłe (zamienniki z h7)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów , szukam odpowiedzi na pytanie , czy jest możliwość założenia reflektorów zwykłych zamiast xsenonów przy e60 z 2004 roku tak aby wszystko prawidłowo działało . Nigdzie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi . Jeżeli chodzi o reflektory zwykłe to mam na myśli zamienniki z h7 w soczewce +ringi Angel oraz ledowe kierunkowskazy i brewki .
Opublikowano
Powodem wymiany jest już ich zurzycie po 360tys km , szkło żółte, ringi przypalone , klosze zaparowane i wszystkie przewody się kruszą, myślałem o regeneracji ale mam problem z tym że jest auto potrzebne z dnia na dzień.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Z tego co wiem to niektóre warsztaty oferują wysyłkę zregenerowanych za kaucją, montujesz i odsyłasz stare. Albo kupić używki z allegro, czy grup FB (mogą być pewnie nawet angliki) i oddać do regeneracji, jeśli Twoje są faktycznie w stanie nie do zregenerowania.

Dzwoń i pytaj.

Opublikowano
Rozumiem , wszystko o regeneracji już wiem . Chciałbym wrócić do tematu tych zwykłych lamp i mam pytanie co to zdany że dramatycznie świecą ? Widziałem na wielu filmach i zdjęciach zwłaszcza e60-tek z USA np i tam właśnie często są takie lampy montowane .
Opublikowano
Ale panowie . Ja szukam informacji o reflektorach a nie o oponach . Jeżeli nikt jeszcze nie testował to będę pierwszy . Proszę mi tylko powiedzieć czy montaż tzn. Podłączenie tych lamp np. Zwykłych ale oryginalnych bez xenonow, jak to będzie wyglądać, komputer wywali błąd np. że nie wykrywa przetwornicy ?
  • Moderatorzy
Opublikowano

To masz:

Zdjęcia:

https://drive.google.com/drive/folders/1k6Bi2mNa3TZtXtnV_L5y3gX7t1U8rzut

Koleś się podnieca wyglądem, mimo, że świecą gorzej od ksenonów, o czym sam mówi. Do tego kodowanie.

Opublikowano
Dzięki bardzo . Zastanawia mnie sprawa gorszego świecenia. Nie Za bardzo rozumiem czy chodzi o oświetlenie drogi przez h7 w soczewce czy ogólnie o jakość wykonania reflektora .
Opublikowano
Chodzi o to, że zamienniki jakie produkuje DEPO czy TYC to chiński szajs. Wykonany z gorszej jakości materiałów oraz dające gorsze światło. Po jakimś czasie te też będą żółte i będą świecić gdzie będą chciały albo w ogóle odbłyśnik wypali się po 20kkm. Jeśli nie chcesz mieć xenonów (strzał w stopę) to kup sobie ori hella na h7 bez soczewki - taka bieda edyszyn i będziesz Pan zadowolony. W międzyczasie odkładaj cebuliony na regenerację xenonów... Panie, idzie jesień a za nią zima - nie wyobrażam sobie jazdy o 5 rano do pracy przy zwykłej żarówie.
Im wolniej jadę, tym dłużej mnie widać...