Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem otóż podczas jazdy x3 zapalało mi się 4x4 więc wymieniłem zębatkę w silniczku i olej w reduktorze. Wszystko skalibrowałem. Wszystko było w porządku przez 2/3 dni potem zaczęło mi się zapalać 4x4 i ABS. Na komputerze widnieje błąd 5F3A ( usterka wewnętrzna skrzynki rozdzielacza)

Czy ktoś wie co to może być?

Opublikowano

Witaj

wydaje mi sie.ze masz skrzynke do roboty a obrocenie samej zebatki dalo dobry efekt na chwile .Ja mam podobny problem ale moj blad to 5F39 i tez to jest uszlodzenie skrzynki wewnatrz.Ja sprawdzilem moja zebatke i jest OK.Moja skrzynka robiona byla 4 lata temu w Czestochowie ATS i pracowala do dnia dzisiejszego.Tez posiadam slynna choinke a bledu nie moge wykasowac .Rozkladam rece mieszkam za granica auto stoi bo strach tym jezdzic.Moze byc tak ze przy dojezdzie do swiatel jak auto sie zatrzyma jest takie pukniecie i przy skretach tez .Sprobuj wykasowac ten blad i zobacz co dalej bedzie

Pozdrawiam Tomek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
A czy też macie tak że jedziecie wolno zapalają się te kontrolki i zaczyna coś stukać. Zgasicie silnik odczekacie trochę i kontrolki gasną wszystko jest okey i po pewnym czasie znów to samo kontrolki i stuki?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie, nie mam.

Ale jak masz, to zależy jakie kontrolki się zapalają. Jeżeli żółta "trójca" to na 99% skrzynka,a jeżeli "trójca" i airbag to na bank czujnik lub czujniki ABS.

Ale najpewniej komputer prawdę ci powie. Diagnostyka to podstawa.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie, bo ja jeszcze w X3 E83, miałem czujnik ABS pomimo "świętej trójcy", tylko nic nie stukało. Kontrolki zapalały się i czasami gasły, auto jeździło normalnie. Diagnostyka.
Benzyna zamiast krwi...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja musiałem wymienić własnie koronkę :)
Benzyna zamiast krwi...